Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Исто и кај мене све отвара али несто споричко ми работи :). Но ги сменив днс да видиме како ќе тера со овие новиве
Кај мене со новите днс оде послабо, така да се вратив на оние старит 62.162.32.5 и 6 :toe:

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
pomagajte !!!!!!! Неможам никако да го средам нетов веке цел месец ова шупациве од т-хоме за к.р не ги бива или па им е мерак само мене да ме зезаат на секои 5-10мин мора да ме дисконектира кажете со да правам .Се јавувам секој ден и тоа по неколку пати и пак нисто им викам дај пустете екипа на терен нека видат да не е несто проблем на линијата ,и тоа нисто Демек тие мозеле се од таму да средат . ...... ова е кај мене секојдневие а плакам интернет од 100 ГБ

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
pomagajte !!!!!!! Неможам никако да го средам нетов веке цел месец ова шупациве од т-хоме за к.р не ги бива или па им е мерак само мене да ме зезаат на секои 5-10мин мора да ме дисконектира кажете со да правам .Се јавувам секој ден и тоа по неколку пати и пак нисто им викам дај пустете екипа на терен нека видат да не е несто проблем на линијата ,и тоа нисто Демек тие мозеле се од таму да средат . ...... ова е кај мене секојдневие а плакам интернет од 100 ГБ
Епа види, дисконектирањето може да е последица на неколку работи
1) Линијата не ти е во ред, неможе да ја подрже брзината или има други пречки и паѓа
2) Можно е проблемот да е во инсталацијата во твојата куќа/стан, значи и тоа треба да се провери

Доколку користиш д-линк модем, симни ја програмата sm50b ( ја имам прикачено во еден пост, види некоја страна поназад) и види какви резултати ќе ти даде на hec, crc errors...
Инаку во право се тие од техничка, како да ти помогнат тие од таму кога треба да се испита дома кај тебе :toe:

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.616
Aj da prasam,poso mene ne mi e verno,pa da mi kazite so mislite vie....znaci kompjutero mi se zaeba,ne se uklucuva,stegas na power i nikako ne reagira......e sea brat mi mi vika deka preeska go simnuval Prison Break od nekojsi torrent,ama poso preku opera,i neli direkt od opera go simnuva...muabetot mi e,mi vika brat mi deka se simnuvalo so 10000 kbps,ako ne se lazam jas toa nekade 8 MEGABAJTI vo sekunda,i mi vika se simnala epizodata za minuta i nekoja sekunda....e sea mi vika naprael screanshot..ama poso stvarno kompjuterov ne se uklucva,ne mozam da vidam da poveruvam,pa zato vas ve prasam.....VOZMOZNO E TO??????

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Абе види друже. тоа возможно е али у Шведска. Кај нас да вадиш со 8мб/с малце тешко ќе да е. Можда ти се заебала малце операта. Или пак ги имало downloadirano пред тоа па како кеш фајл ги трансферирала брзо. Но додека не видам скриншот не можам да поверувам.:tv:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
На 100GB пакетот брзината не е 6Mbps туку 8Mbps. Со толку оде ако на сајтот пишува 6Mbps.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Aj da prasam,poso mene ne mi e verno,pa da mi kazite so mislite vie....znaci kompjutero mi se zaeba,ne se uklucuva,stegas na power i nikako ne reagira......e sea brat mi mi vika deka preeska go simnuval Prison Break od nekojsi torrent,ama poso preku opera,i neli direkt od opera go simnuva...muabetot mi e,mi vika brat mi deka se simnuvalo so 10000 kbps,ako ne se lazam jas toa nekade 8 MEGABAJTI vo sekunda,i mi vika se simnala epizodata za minuta i nekoja sekunda....e sea mi vika naprael screanshot..ama poso stvarno kompjuterov ne se uklucva,ne mozam da vidam da poveruvam,pa zato vas ve prasam.....VOZMOZNO E TO??????
Јас имам симнувано со 2.2 мб, да го најдам скриншотот ќе го ставам овде, а за ова со 8мб... незнам, звучи неверојатно

PI

Член од
16 февруари 2008
Мислења
36
Поени од реакции
1
Eве за оние што не веруваат....
Плакнете очи и плачете :) xaxaxaxaaxxa

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
На 100GB пакетот брзината не е 6Mbps туку 8Mbps. Со толку оде ако на сајтот пишува 6Mbps.
kikiriki ние не збориме за Mbps, а доколку сакаш да знаеш 6Mbps=768kb/s или 8Mbps=1024kb/s(тоа е 1мб download у секунда). човекот збореше дека вадел со 10000kb/s= 10мб у секунда, што значи би требал да има 80Mbps конекција, што кај нас тешко да го добиеш тоа :aplauz:

PI

Член од
16 февруари 2008
Мислења
36
Поени од реакции
1
kikiriki ние не збориме за Mbps, а доколку сакаш да знаеш 6Mbps=768kb/s или 8Mbps=1024kb/s(тоа е 1мб download у секунда). човекот збореше дека вадел со 10000kb/s= 10мб у секунда, што значи би требал да има 80Mbps конекција, што кај нас тешко да го добиеш тоа :aplauz:
Баба лаже - трап не лаже
па сега видете и сами пресудете

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
Баба лаже - трап не лаже
па сега видете и сами пресудете
Види другар или те бива у photoshop или пак живееш негде шведска, финска норвешка итн. Ај направи speed test па да видиме што ќе ни покажеш. :jaj:

PI

Член од
16 февруари 2008
Мислења
36
Поени од реакции
1
Види другар или те бива у photoshop или пак живееш негде шведска, финска норвешка итн. Ај направи speed test па да видиме што ќе ни покажеш. :jaj:
Сакаш верувај сакаш не и мене не ми беше верно и ме фати паника. сега пробав пак торентот да го симнувам и крева брзина ко ненормален преку опера. на 600кбпс го исклучив да не троши конекција....И мене не ми е верно али тоа е....

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
е да бе 10МB/s како да не. Па ни модемот, линијата не подржува толкава брзина. 24Мbps e максимум ако е ADSL2 модемот. A oва 80Mbps тешко на ADSL.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
И мене не ми е јасно ова, максимум линијата може да издржи до 10 мб ( и тоа не секаде, има случаи каде едвај држи по 3-4 мб ), а максимална брзина на адсл 2+ модемот е 24 мб...

Saiya Jin

Dizzy Fingers
Член од
26 април 2006
Мислења
1.266
Поени од реакции
10
Абе и јас имам вадено толкава брзина кога симнувам од лан врска :)

Kajgana Shop

На врв Bottom