Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Не ми е воопшто јасно.
МСН не ми работи
Гугл и странски линкови не работат
Кајгана - македонски линк работи
Мојот форум forum.gsmmkd.com што е на странски сервер кој често има проблеми, ми го отвара со брзина на светлината во овие моменти кога ништо не работи.
Торентот ми симиња со максимална брзина.

Што е уствари проблемот?

Не ми е воопшто јасно.
МСН не ми работи
Гугл и странски линкови не работат
Кајгана - македонски линк работи
Мојот форум forum.gsmmkd.com што е на странски сервер кој често има проблеми, ми го отвара со брзина на светлината во овие моменти кога ништо не работи.
Торентот ми симиња со максимална брзина.

Што е уствари проблемот?
Телеком си играт мајтап со нас.:uvo::tapp:

:nerv:И сеа не се знае до кога вака а?:nerv:

Не се знае, пред малку пак им се јавив и тие незнаат до кога ќе биде вака...
a bta Јане, имаат проблем со надворешните линкови, и затоа неможеме да отвараме странски сајтови, а тоа за твојот сајт што е и како е, појма неам :toe:

Некој рутинг е заебан... не се паднати сите надворешни линкови. Некои сајтови преку други "кривини" (линкови) ги отвара.

Некој рутинг е заебан... не се паднати сите надворешни линкови. Некои сајтови преку други "кривини" (линкови) ги отвара.

Ај тоа со сајтовите што не отвара ќе го решат...
туку кај мене паѓа на 5-10 минути, и кај вас е вака ?

Кај мене пагја на 5-10 минути и ме вади од КОЖА тоа страшно ме нервира, Макс АДСЛ 100 пакет а ми симинја со 80 - 90 kbps :toe:

Нешто менуваат изгледа.

Пробај вака:
Operator: 62.162.32.8 - nov dns server
Operator: probajte so ovoj kako primaren
Operator: i so 195.26.152.19
Operator: kako sekundaren

DNS сервери.

Првиот е нов днс сервер. Кај мене нама никакви проблеми.

Пробајте.

и кај мене беше така на по4етокот, а забележувам дека и сега се јавува овој проблем пак, се јавувам во центар и прашав сто му е, ми рекоа дека сеусте вазат старите линкови, нема нови, а ако несто не е во ред може да се јавиш и да испратат некој налог..мене така ми ркоа, али сеа од в4ера малку се опорави, па ке видиме понатаму, иначе многу е глупо коа ти паѓа нетот на секои 5 мин, ништо немоеш да направиш, зна4и се заебаваат уште али до кога..............??????????

Оправено е.Прееска само домашни сајтови ми отвараше,сега си е по старо.

Исто и кај мене све отвара али несто споричко ми работи :). Но ги сменив днс да видиме како ќе тера со овие новиве

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom