Каде започнува неверството?

• Креатор на темата Креатор на темата [MkD]Scout
  • Време на започнување Време на започнување
...divine od prosta prichina sto te poshtuem nema da se dokazuem so tebe na temava, ama ke kazam deka sum bil zaljuben i sum imal misli za drugi zeni u isto vreme, i toa ne go smatram za izneveruvanje...ali valjda sekoj e razlichen zatoa ne sudam i ne komentiram...:)

Една приказна, една дилема

Ете сеа што направивте, ме потсетивте на една дилема која ме мачеше во пред многу, многу години (две), во една дааалечна земја (Грција) :) Значи, конференција некаква и не толку важна, пролет, море, тип од запад кој премногу личеше на мојот прв озбилен дечко, коициденција ли? Морам да проверам дали хемијата е обострана, и оп, види, налетав на добар играч, одличен дури. Како само мазно го фати мојот поглед од другиот крај на просторијата, и го задржа точно колку што треба, и сето ова за време на прилично ужарена дискусија. Опасен е. И женет. И јас имам дечко. И не сум депилирана. Добро е, има сламки за кои ќе се фаќам.
...
Свечена вечера вечер. Крај на конференцијата. Се киснам во када со брич во рака. Ќе се средам и ќе го облечам свечениот фустан кој ми стои прекрасно и ужасно секси, и ќе се опиеме и ќе завршиме во кревет. Сама сум во соба за двајца, креветот плаче за секс секоја вечер. Никој нема да дознае. А однекаде имам и кутија Дурекс у куфер, најверојатно дечко ми ми ја подметнал, се одмаздува за тоа што му го дадов кога он беше на пат. Најверојатно е и истата кутија :)

Ајде освести се! Што рековме:
1) Не си депилирана.
2) Имаш дечко, го сакаш, те сака, се сакате.
3) Женет е.

Облекувам пантолони за свечената вечера. Некако успеа да седне до мене, иако беше зафатено, пиеме вино и се смееме, вешто избегнува да ја спомне жена му во секаков разговор, се опуштам и уф, спротивно на сите закони пред мои очи бурмата на неговиот прст почна да се смалува до ништожност. Посакувам да ми ја тргне косата и да ме бакне во вратот. Брррр. Добро е што не се избричив, ич не се осеќам секси вака со прашума на нозете, добро е екс-машино, одлично си се упознала себе си и границите на својот карактер. Се повлекувам мирно од вечерата, со нечив поглед закован за мојот грб. Не се вртам. Имам негова визитка, но со предумисла ја оставив во торбата, заклучена во конференциската сала. А и он е некоја ѕверка, млад (ммм) и премногу амбициозен (бљак). Долго се гледам во огледалото во мојата соба, и пред да успеам да се соблечам, стигнува СМС. Уште ли предизвици? Колку сум навистина јака? Се мислам дали да ја прочитам пораката. Не ја читам. Стига уште една. Телефонот почнува да ѕвони. Ги читам пораките, ќерката на домаќинот ме вика да идеме во локалното диско. Одлично, ќе се изморам и ќе спијам и нема да мислам. Крај. Утре си одам дома.

И шо сеа, неверна сум? Мислам не. Имаше дилема, се мачев, ме болеше глава, но на крај извојував победа над себе. Не му ја допрев ни раката, а само јас знам колку многу сакав. Ама тогаш флертот ќе преминеше на друго ниво, и веќе никој немаше да може да се прави наивен. Единствено што сеуште ме мачи е редоследот на причините 1) па 2) па 3). Требаше да биде прва 2) па 3), а 1) ирелевантна. Или 3) па 2) па 1) ? Ама тоа е тоа, најискрено, ex machina.

И шо сеа, неверна сум? Мислам не. Имаше дилема, се мачев, ме болеше глава, но на крај извојував победа над себе. Не му ја допрев ни раката, а само јас знам колку многу сакав. Ама тогаш флертот ќе преминеше на друго ниво, и веќе никој немаше да може да се прави наивен. Единствено што сеуште ме мачи е редоследот на причините 1) па 2) па 3). Требаше да биде прва 2) па 3), а 1) ирелевантна. Или 3) па 2) па 1) ? Ама тоа е тоа, најискрено, ex machina.

Е супер пример. За мене не си. И да го плеснеше, јас (како твој дечко) немаше да те сметам за неверна. Па јебига семинари се баш за тоа. Џабе ли имаш дурекс у куфер. Плеснеш, се опуштиш, си идеш дома да го гушнеш дечко ти. Ама ако додека го гушкаш дечко ти дома, мислиш на некој педер низ Грчка, е тука веќе ми е заебана работата. А па ако дечко ти плус и те примети, многу е забана работата... :violent1

Е супер пример. За мене не си. И да го плеснеше, јас (како твој дечко) немаше да те сметам за неверна. Па јебига семинари се баш за тоа. Џабе ли имаш дурекс у куфер. Плеснеш, се опуштиш, си идеш дома да го гушнеш дечко ти. Ама ако додека го гушкаш дечко ти дома, мислиш на некој педер низ Грчка, е тука веќе ми е заебана работата. А па ако дечко ти плус и те примети, многу е забана работата... :violent1

Јас разбирам дека најголемо неверство е силата на умот, ама пак не можам да се помирам ако мојот дечко физички ме изневерува...Шо фајде ако сум му во умот ако тоа не го докаже со едно мало "одрекување":toe:

Јас разбирам дека најголемо неверство е силата на умот, ама пак не можам да се помирам ако мојот дечко физички ме изневерува...Шо фајде ако сум му во умот ако тоа не го докаже со едно мало "одрекување":toe:

Јас мислам дека најголемото неверство е во предумислата, макар и несвесна. Значи не чинот на физичко неверство (бакнеж, секс), туку планирањето да се направи тоа, влијанието на времето кое инаку би го правеле заедно. Самиот чин, доколку се случи само еднаш или зависи само од случајни, непланирани средби, можам да го разберам простам. Само уште не сум одлучила дали сакам да ми каже, или не сакам воопшто да знам. Одлучив, не сакам да знам :)

Според мене - флертот не е неверство, тоа е начин да се пројде денот, а да не се умре од досада. Бакнеж кој не е во образ, односно било кој бакнеж при кој се разменуваат телесни течности, за мене има исто значење како и сексот, односно ми е ужасно интимен момент.

...hmmmmm 66 posta so reputacija za 660 pesta...:)...impresive mashinche...:)

...dobar tie primerot, ti definitivno ne si za u "samostan" i bash mi e drago sto e taka...:)

...i sea sto ke praime???...

...dali neverstvoto e fizichka ili mislovna kategorija...ili ke se otvorat dve temi ednata za mentalno neverstvo a drugara za fizichko...zasto nebiva vaka...bashka retko koj moz da chita tugi misli...hahahaaa

...a koa bi mozel siguren sum deka 90 posto od tuka ke bidat mentalno neverni, samo sto fali bajagi iskrenost na resavskava shkola...hahahahaaaa

Значи постојат два вида на изневерување
ментално = кога во мислите постои друг, а не е партнерот
физички = кога постои одреден физички контакт меѓу двајца од кои едниот е во врска.
Мислам дека и двете се, само менталното е некако потешко, пошто срцето и мислите припаѓаат на друг, а не на партнерот.:helou:

Од факинг почеток!
Значи да се изјаснам.. од самата помисла да посакуваш друг/а..

Физичкиот контакт е веќе дојдено до.. губење на претходниот (моменталниот) патрнер и така..

...ne ste u pravo, mnogu greshite...nema mentalno neverstvo od samata prichina sto ne se dokazue toa ne e materijalno neshto, mozokot e najgolemata misterija...

...kao spiete-sonuete-taka...u son na site ni doagaat takonazvani-"wet dreams"...ustvari mavate ili se mavate na son- i toa e mentalna sostojba, nekoi sonuvaat na spienje nekoi na jave a nekoi i so ochi otvoreni po cel den...zatoa ne mrchite vishe nemate argumenti deka mentalnoto posakuvanje na toa sto go nemate kako fizichka pojava e izneveruvanje na partnerot, tuku e izneveruvanje na vashiot mozok i nemoze da se nareche generalno kako izneveruenje ...

...aj sea de ve vidam ...koj ne sonuel...???

...bolest?...faza?...sostojba?-more more...ahahhaaaa...lele mori majko...aj sea ushte ednashka i ne vishe...
О Љубе, звани Бред Пит, дали беше на час у основно кога се учеше интерпункција? Изгледа не:nesum: Пошо ако беше ќе знаеше шо значат наводници, и немаше да се чудиш и да спомињаш мајки у случајот на мојот пост, конкретно на поимот болест.

...izneveruvanje e fizichka stvar-takov e poimot...i ne treba prichina za toa...ednostavno se takvi lugeto tie sto izneveruvaat...
Ма дај..Викаш така а?:nesvest:
Тогаш дај објасни ми шо повеќе боли у неверството..Физичкиот факт дека твојата девојка си го споила половиот орган и јазикот со нечиј друг освен твојот, или апстрактниот, емотивниот момент, дека ти плукнала врз чувствата и те изневерила како особа, а не само као физикус.
И зошто постои фразана:ми ги изневери чувствата(која се употребува во секој однос, како дете-родител, пријател-пријател итн., а не само у партнерски односи) ако беше само физичка ствар?
Не е Љубе болката од физичкиот момент...Она шо јаде е дека некој си игра со твоите емоции и она што го носиш ко особа.
...za ostanatite koi go smatraat izneveruvanjeto kako mislovna disciplina...blokirajte si gi mislite koa ke pomine nekoj zgoden sharmer ili koa gleate nekoj film ili muzika slushate od vashiot omilen zamislen heroj...hahahhaaaa...i po deset kamshika po grb da si mavnete...hahahahaa...ako nebiva toa u samostan na planina...haahahaa
Ја сум убедена дека никој тука што вели дека неверството започнува во мислите, не мисли на оние летимични помисли на некој друг. Таман работа ако тоа што се вртам по некој убав или шо ми се свиѓа као фаца некој глумец е изневерување. Праиме муабет за нешо подлабоко од тоа, кое ти очигледно со сила нејќеш да го сфатиш, и се правиш наглув и ќоричок на туѓите објаснувања.
Уосталом, многу убаво ти образложи Дивајн.Али ако си запнал, онда терај си.
Фала.
Чао.
Пријатно.:salut:

И во врска со приватниот муабет...
Викторгг напиша:
Кај мене, изневерување е ментална, апстрактна појава. Гнасно ми е физичкото насладување на онаа која ја сакам со друг, но нема да го забранам тоа и нема да го земам во предвид како изневерување доколку сум сигурен дека таа сеуште сака да ме гледа мене и само мене.
Значи, прејудицирав со последниот муабет за да дојдам до поентата.
Ljupco напиша:
...ne ste u pravo, mnogu greshite...nema mentalno neverstvo od samata prichina sto ne se dokazue toa ne e materijalno neshto, mozokot e najgolemata misterija...
:helou: Љуц, претходникот на Sweden со ставот од минатото лето дека жените го сакаат тоа грубо и валкано.
Љупчо, друже, да имам барем малку надеж дека можеш да го активираш мозокот и да сфатиш за што се работи би пробал да кажам нешто што не е кажано. Ти пишувам сепак, за да се обидам. Не гњавам, само барам да размислиш дали не се во право Дивајн и Ада. Благодарам :smir:

...da mi o brichite petlot...hihihiihiii...

...poshto pochnavte da vregate, sporeduvate i plachete...ve odjebuem smesta menjam tema...

...poshto pochnavte da vregate, sporeduvate i plachete...ve odjebuem smesta menjam tema...

Ооооооо Љубе, фармеру без кокошки. Кажи ни каква е таа хармонија која ја живееш ти сам со твојот небричен петел. Дали уживате во секојдневните разговори за девојката која за малку ќе ве погледнеше пред 12 лета?
Се приметува како си учел од Sweden, штосот е што никој не сака фолиранти и плагијатори. Ау чекај, и него го банираа заради негативна популарност... лоша иднина е во твојот правец другар... лоша. :pop:

Ооооооо Љубе, фармеру без кокошки. Кажи ни каква е таа хармонија која ја живееш ти сам со твојот небричен петел. Дали уживате во секојдневните разговори за девојката која за малку ќе ве погледнеше пред 12 лета?
Се приметува како си учел од Sweden, штосот е што никој не сака фолиранти и плагијатори. Ау чекај, и него го банираа заради негативна популарност... лоша иднина е во твојот правец другар... лоша. :pop:

...o fala druze, pa nema da placham i ako se desi toa, siguren sum, za razlika od nekoi sto plachat kaj zeni ko zeni...hihihiihhiiiii

...a ti sakash da me baniraat a?...

...o fala druze, pa nema da placham i ako se desi toa, siguren sum, za razlika od nekoi sto plachat kaj zeni ko zeni...hihihiihhiiiii

...a ti sakash da me baniraat a?...
Ај, само остар ни е бричот, сече.

А со оглед на тоа дека еднаш претходно ја премина границата, па театрално најавуваше заминување во пензија, па се врати како Леси, корегирај си го однесувањето ако сакаш по 3 дневниот бан да не те испратиме на перманент.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom