Апсинт

• Креатор на темата Nephthys
  • Време на започнување

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
413
Да те викнам ?, ќе се пие за скоро чешки :helou:
И јас сакам ама пред тоа да зеам четка и боици може ќе нацртам некоја слика како ВАН ГОГ:)

Некој спомна new age?Таму е нешто поквалитетен?

П

Паган-др

Гостин
Уу, имам пиено од ова. Не ме фати, немаше доволно. Закон ствар. :)

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Одамна сакам да го пробам, ама не можам да најдам. :)

S

smart ass

Гостин
mene mi e zivotna zelba da probam Absinth:vozbud:
Немој-сега ќе ти кажам што е фино-јас 4 пати имам скувано.

Значи станува збор за бустирање на нивото на норепинефрин,серотонин,и допамин,кои патем покрај што помагат против срес и депресија ќе ве направат да се осеќате мнооогуу добро.

Ќе ви треба три амино киселини L-Phenylalanine(овоаа амино се трансформира природно во допамин) L-tyrosine L-triptohtan(оваа во серотонин-хормон на среќата).

Недостаток на серотонин всушност и е депресија.

Но да се вратам на рецептот-важно е исто така покрај гореспоменатите амино киселини да имате виртамини(посебно Б-комплекс,витамин Ц)бидејќи комбинацијата на витамини фактички придонесува за конвертирање на амино-то во неуротрансмитери.

Едноставно ќе купите аминокиселини(ги делат може рефус,насабајле ви треба 2-3 грама L-phenylalanine и L-tyrosine ,a L-tryiptophan Може еден грам 1грам,или поточно од прилика по составот стандард е една таблета амино киселина да има фенилаланин 500мг,,Тирозин околу 400 мг и Л-триптофан до 300мг-израчунајте фактички 5-7 таблети амино киселини се доволно-но имајте предвид дека за да успее рецептот ќе ви треба поголема количина на Б-комплекс(на пример 6 дражеи) потоа 40мг витамин Б-6,а и олигојак+селен(обавезно)а и кофеинот не е на одмет,значи може кока-кола,енерџи или кафе-за пола саат ќе се осеќате како да сте на МДМА(бидејќи истите неуротрансмитери го прават филингот-но на штетен начин-башка што екстази имаат отров за глувци,пестициди...)

И многу важно поради примањето на аминокиселините најарно е да појадете,топол оброк па после да го примените овој метод.

Апсинт за да правите будала од себе не ви треба,башка со овој метод ем ќе можете и да вежбате(ама верујте нема да ви биде до вежбање....од што ќе бидете мнооогу среќни).

Ова е чиста биохемија,и немајте мака нема никакви штетни последици.

Нема да ве чини многу ама ОД ТЕБЕ ЗАВИСИ ТИ СИ МАКЕДОНИЈА!!!:vozbud:

Член од
18 април 2008
Мислења
876
Поени од реакции
213
имам пиено у прага имаше од 75% и 80% алкохол и содрже 3% опиум така да кај некој можат да се појават халуцинации. иначе оргинало (зеленио) е по вкус горчлив и пече на грлото ептен... а има и црвен црн и тн. со малце по различен и не толку горчлив вкус

S

StormRage

Гостин
Море пробав еднаш некој 4-5 чаши и ми се стемна ама цело време се зрзав ко зелен... не е баш највкусен и горки е ама шо знам некој го мешаа со вотка...

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Кажете ми дали да зимам од Џу Ејџ апсинт? Дали вреди да фрлам 150 денари за едно мало чашче што ќе го лижам 5 саати?

Kajgana Shop

На врв Bottom