Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Од понеделник идам да поднесам барање да ми постават нет.
Ај мала помош од тие што користат T-home, кој пакет е најдобро решение во однос цена-перформанси?

Не сум некој хардкор даунлодер, и дали е добра опција директ да идам на комфорт?

ПС сакам реални цени со сите есапи значи и претплатата пресметана минимална за да ти пуштат нет...

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Од понеделник идам да поднесам барање да ми постават нет.
Ај мала помош од тие што користат T-home, кој пакет е најдобро решение во однос цена-перформанси?

Не сум некој хардкор даунлодер, и дали е добра опција директ да идам на комфорт?

ПС сакам реални цени со сите есапи значи и претплатата пресметана минимална за да ти пуштат нет...
А зошто да не одеш...
за 1769 ден ( со вклучен ддв ) добиваш:
- 500 минути Вклучени локални и национални разговори во мрежата на Македонски Телеком
- неограничени разговори со други Call & Surf корисници
- 25 гига со брзина 5120/765 кб/с
- 20% Попуст за меѓународни разговори

А вака за обичните пакети ( пример оној од 10 гига ) добиваш помала брзина, плус ќе треба и модемот да го платеш ( можеш во готово или на 12 рати со телефонската сметка ), и ти излегува некаде 1000 денари месечно, плус разговорите што ќе ги направеш, додај 400 денари претплата и плус ддв на крајот... и пресметај
каде каде, повеќе се исплаќа да го земеш комфорт пакетот
Сепак изборот е твој :)

а да го заборавив ова, опремата е нивна, значи ништо не плаќаш и башка тие ти го конфигурираат. еве слика како изгледа рутерот

nozo.mk

Ultras Karpos Boys
Член од
6 септември 2007
Мислења
472
Поени од реакции
18
Ви стигна ли на некој првата сметка од телефон со комфорт пакетиве? Да прашам да не има случајно дополнителни трошоци кои ги немаат кажано. Тоа е обичај за телеком да става без врска трошоци

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Рано е уште :)
Плус, јас МИГРИРАВ во комфорт... така да, мешавина ќе ми биде првата сметка :toe:
И кај мене ќе биде мешано... старата опрема уште 2 месеци да ја исплатам, ддв, претплата, слични глупости така да очекувам овој месец да е некаде 2500

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Уште има некој со поголема/помала брзина пуштена во модемот отколку што треба? :)

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
И мене ми симнува со брзина поголема од онаа што они викаат дека ја даваат. Од рапидшер знае да вади и со 900 килобајти во секунда. Макар шо знае често да паѓа интернетов, ако го средат интернетов без паѓање, а да иде до колку шо вистина треба, ќе ми недостига брзинава :(

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Ја сум на адсл25ка, поранешниот 10, и едвај ми влече со 200-300 кб/с :|

До мене ли ќе е нешто, или до нив ?

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
И мене ми симнува со брзина поголема од онаа што они викаат дека ја даваат. Од рапидшер знае да вади и со 900 килобајти во секунда. Макар шо знае често да паѓа интернетов, ако го средат интернетов без паѓање, а да иде до колку шо вистина треба, ќе ми недостига брзинава :(
Ова само ако имаш премиум акаунт.

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Ова само ако имаш премиум акаунт.
да де....

Btw на торенти иде постојано над 800.(830 некаде) :)
А рапидшер константно 900-930 брка работа.....

Инаку денеска едно 6-7 пати ми се дисконектираше на 2-3 саати. Има некој друг ваков проблем?....

Kajgana Shop

На врв Bottom