On a sunny day...

• Креатор на темата Креатор на темата ТЕНК
  • Време на започнување Време на започнување
.. e najdobar za setanje, na kafence so drustvo, po moznost na plaza pokraj obala..:back:

Ако е убо,сончево времето обавезно одам на кафе,цел ден шеткам негде или си седам во дворот пијам кафе,ладен чај и играм јамб,табла или карти.

Одам на плажа:icon_cool

Ако пекнало и убија све живо и диво што се движи, си се стационирам негде и го проаѓам денот во ломотење и труење со кофеин.

Ако е пристојно, парк & превозно средство по избор (точак де). :pipi:
Одам на плажа:icon_cool

Ах...

Некој ќе си оди плажа, со брег, со песок/камчиња, ќе влезе во езерооо, ќе плива, чак и ќе ИЗЛЕЗЕ... А некој ќе се задоволи со поглед на вода, и то грда, прљава и сива, со по некој залутан фрижидер по страна. Фуцкју бе, Ања, дрвата со такви што паѓаат ем влагаат у нос, најпрекрасниот сладолед на светот, плоштадот, МОБ и Комерцијална од карши... Не ги мењам за ништо. :pipi: *плази јазик*

Одма идам на кафе со другарките, или на обична прошетка(ако не е претопло).

Ако е хот сани деј, на плажа, под сенка... (под услов да сум слободен)

Have you ever been fishing on a warm and sunny day?
And the all little fish are swimming up and down the bay. (=

On a sunny day...
Носам наочари или капче
Се ладам
Пијам кафе во некој ладен двор под сенка
Умарам луѓе ко по обичај :vozbud:
Ги отварам прозорите од дома и им пуштам ужасно гласна музика на комшиите, зашто ги сакам ептен :tapp:
Што знам па, многу работи правам кога е сончево, а знам и само да си седам дома и да дремам на нет :)

На сончев ден...
Одам на кафе на некоја отворена летна тераса, или се шетам низ парк, или се шетам низ маало и си седам на маалските клупи, или возам ролерки. Или ако сите ги мрзи да мрднат од дома ја земам мајка ми и шетаме негде по продавници, па на сладолед и тако то.

На сончев ден спуштам ролетни и чекам да се стемни. Едноставно не функционирам нормално со сонце над глава.

imase tema za on a rainy days,pa eve da otvoram za sunny days.Sto najcesto pravite vo takvi denovi,iako ima sto da se pravi.Site se raspolozeni koga e soncevo.Epa kazete na kratko so praite u vakvi denovi,ili dajte nekoja ideja :):vozbud:

Облекувам летен фустан и одам во парк на прошетка.:pipi:

На sunny day правам се што не би правел на rainy day.
А бидејќи на rainy day не правам ништо, значи на sunny day правам СЕ! :pos:

Најсериозно, многу сакам кога е сончево времето, тогаш сакам да правам се :)
Обично викам некого за кафе или слично, едноставно расположението ми е ептен позитивно :)

мрзам сонце....претерано....пролет идеално :)

Дружба, боси нозе, пиво, детелинки, музика...Шеткање секаде!

Ако си сум Ресен, си палам патиките (а понекогаш и југцето, зависит од расположението на резервоарот:) ), и си одам на плажа (ако праеме муабет за лето).
Ако сум во Скопје, затворам тоа ролетните, се трудам обврските (ако можам) да ги завршам по телефон и да не излегувам од дома, пуштам клима на минимум и лежам ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom