Зш такви пцовки треба да научиш да покажеш дека знаеш и ќе те пуштат... зш мене не ме соборија?
не е пцовка:nenene: КОЛНЕЊЕ Е
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
со една црта да ремизирам на кратко:
ме бутнаа поради неколку "нивни грешки",на крај кога завршив,го чекава едниот член од комисијата(кој ми ги објаснуваше "грешките" додека полагав),за да ми ги објасни малку тие "грешки" ми рече дечко Ј
АС ТОА НЕ ГО РЕКОВ ТУКУ КОЛЕГАТА:nesvest:....
Прва "грешка":
-Возам од Железничка накај Аеродром,по споредната улица,од десна страна стандард паркирани коли,додека од лева страна на моја лента влегува џип,јас малку подзапирам,бегам малку лево,и полека застанувам кога одеднаш тој ми кочи и ми вели.Дечко ако не ти закочев ќе го удреше ретровизорот.......А ПАРАЛЕЛНО ДО МЕНЕ НЕМАШЕ КОЛА
![Тапшање :tapp: :tapp:](/styles/default/xenforo/emot/tapp.gif)
......
и фино лепо го прашувам која кола??....и ми вели па онаа напред:nesvest:и му викам,не ли е логично попрво таа кола да ја удрам со ДЕСНОТО ПРЕДНО КРИЛО,,,,,,одговор:добро добро дечко вози,да не се објаснуваме:ne_zboramза џипот не ни успеав да го прашам дали СМЕЕ ТАКА ДА МИ СЕЧЕ ПАТ на полна лента
и тука следи мое потпрашање:Иако,имав место за поминување со 10 на саати,вие ми велите дека треба да застанам..Точно дечко,,,,
и јас им велам:Првиот пат кога полагав,таа комисија ми рече,да не застанувам,туку пополека да се движам со возилото,бидејќи ако застанам им го попречувам соборниот пат на тие позади мене.
Одговор:
Дечко ние не сме сега таа комисија,ние сме ОВАА КОМИСИЈА....меѓу редови читано
НЕ ЗБОРИ МНОГУ ЌЕ ГО ЈАДЕШ
ПО СЕ ИЗГЛЕДА немаат некои норми и правила кон кои се водат,освен по основен инстикт
Втора "грешка":
После првата дешавка ми викаат,врти лево по споредната улица за да се приклучам на Бул,Јане Сандаски кај Валијант......ситуација:има знак стоп,а на кривината паркирано такси возило..застанувам гледам лево,вртам и си влегувам во крајната десно лента,без да навлезам во втората лента....
Одговор од комисијата:Дечко МНОГУ ГОЛЕМ ЛАК ФАЌАШ......и од тука капирав дека овие МОРА да ме бутнат....н
ормално јас им викам ПА го гледате таксистот каде беше паркиран.........дечко ти за секое
ЗАШТО имаш ЗАТОА ми велат:angry1:
Трета "грешка"
Возам по една од споредните улички(од Вили накај поликлиника Јане Сандаски) и ми викаат врти десно за кај Раде Кончар.........на тој лак на има улицата рабни коловозни линии,вртам без да ги прегазам,исто така без да навлезам во спротивната лента и пак ми викаат
дечко многу широк лак фаќаш..ПА ШТО ТРЕБАШЕ преку нив да поминам
Четврта "грешка"
Како што возам на улицата мајка бутка количка со дете,давам лев трепкач,од спротивната лента немам кола,малку ја заобиколувам,на улица со дозволено претркување и ја поминувам и ми вика тој напред,....
ДЕЧКО ГЛЕДАЈ МАЛКУ,можеше да ја удриш и тука жената јас чурамммммм
Пета "грешка"
Таман да помина на семафорите кај Тинекс и да свртам десно,се пали портокалово и застанувам,и ми вика :
Дечко со предницата ја преминуваш(НЕ СО ГУМАТА) линијата за пешаци не пешачкиот премин,туку лентата за стоп што е пред пешачкиот премин:nesvest: тука ми пука филм,и му се обраќам.
ПА ШТО ТРЕБАШЕ ДА НАПРАВАМ НА ПОРТОКАЛОВО ДА ПОМИНАМ....
Одговор:
А ТОА НИКАКО;така одма се паѓа.......фактички ШТО И ДА НАПРАВЕВ ПАК ЌЕ ГО ЈАДЕВ
тој ден од 20 души што полагале,само 3ца положиле,каде што јас бев единствениот каде што полагав по
втор пат
1)Не буткаат само колку пари да земат
2)Како е можно од 20 души,само 20% да положат