- Член од
- 7 јануари 2008
- Мислења
- 5.366
- Поени од реакции
- 804
1.Кој адсл пакет го имаш ?Кај мене полуде адсл-от
2.Ако си тестирал со Мозила, тогаш пробај со ИЕ , и кај мене се СЕКНУВАШЕ па ми кажаа дека тоа било bug...
1.Кој адсл пакет го имаш ?Кај мене полуде адсл-от
епа тогаш, you are the lucky one :wink:Онај од 100 гига го имам и со googlr crome пробав и со mozila исто е
И кај го имам тој 360R и стварно многу загрева ( а втор модем ми е овој, првиот ми го заменија Т-хоумци ). Сите кажуваат дека новите брзини се проблем, ама кај мене ова загревањето не е некој нов проблем,од порано е...Јас имам DSL-360T ич не загрева, а кај еден другар што има R стварно се грее многу.
Чудна раота.
Што врска има рутерот со тоа колку симнуваш? И зашто спомна дека не грее, многу не битен фактСтајте си рутер ... царска работа е , не грее и од ко ставив рутер данлодирам со 500 kb/sec
Што врска има рутерот со тоа колку симнуваш? И зашто спомна дека не грее, многу не битен факт
Од кај ти овој податок? Јас едвај 4-5Мбпс добивам.Јас мислам кај сите има 8/1 мегабита и лимитиран е на 6/700 за да нема загуби да иде full 6 мегабита.. Кај мене коа ке се логирам на модемот пишува 8 мегабита со 1 upload..
Па жежок е али не е изгор. Сега тоа е релативно, али мене ми седи модемот на тераса обесен на жицата за алишта, па го дува промаја го лади и на сенка еПрашање до pravo и Јане: дали случајно забележувате премногу жежок да е модемот?
И кај мене со денови не го гасам ни компјутерот ни модемот (модемот одкако е купен). Симиња постојано од торенти, али премногу често се дисконектира и губи интернет. Среќа што сум на Виста па напнува ако нема интернет и постојатно пробува да се конектира, така да штом му пројде кризата одма си се конектира пак на интернет до наредното гасење.Изгор е.
Инаку вчера имав по 5-6 саати без прекин, и симнував од рапидшер со фри акаунт и одеше пристојно брзо (до 250), попат стримував телевизија во 640х480 резолуција без сеЧкање.
Еве мојот не е жежок/изгор. Топол е колку што е топол и ЛЦД мониторот одпозади.Мислам дека тоа е причината за премногу честото дисконектирање што го искусуваме последниве неколку дена. Модемите изгор жешки се. Добив сугестија од техничката поддршка на т-хоум повремено да го гасам, ама ако морам да го правам тоа да ви се мочам во решението.
Мене ми е во неодредена положба. Виси обесен на жица.И јас прашав дали е тоа причина, ми рекоа дека не е тоа, немало врска загревањето на модемот блабла :uvo:
Совет од Т-хоум : постави го модемот во вертикална положба, помалку ќе загрева
Не е можно ова. Да беше вака ќе требаше да спушташ со 2мб во секунда, а не со 500кб во секунда.Ај подпрочитај горе ќе видиш дека секој втор се жали дека му греел модемот и му дисконектирал
И шо знам јас што врска има рутерот ама од ко стадов рутер еве што брзина имам
Јас на мојот десктоп пц ваѓам и 30 мбпс. Тоа е до анти вирусот што го имаш и мозилата. Ова ти е фејк. Имаш 20 мега бита, ама пак слимнуваш со 500 кб/с ( не знам кој пакет го имаш ).торенти одат со 500 и нешто ... можда толку upload има шо знам јас , иначе во моментов имам радио уклучено , гледам клипчиња на stupidvideos, атачирам слики на маил и еве speedtest
Клипчиња на youtube или било каде за 2 сек. се полни , стварно не ми е јасно што е работава :S