Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
ALAL DA VI E KAJ MENE NETOV E KRS NIKAKO DA GO SREDAT SAMO PAGA KONEKCIJA MI VIKAAT DEKA LINIJATA NE TRPELA GOLEMA BRZINA .......hM ME LAZAT......

да да и јас го имав тој проблем коа накачуваа од 2 на 4 мегабита - на макс адсл 100, ама сега суредија и топ е..

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
ALAL DA VI E KAJ MENE NETOV E KRS NIKAKO DA GO SREDAT SAMO PAGA KONEKCIJA MI VIKAAT DEKA LINIJATA NE TRPELA GOLEMA BRZINA .......hM ME LAZAT......
Ортаче провери си дали имаш телефон поврзан некаде пред сплитерот ... дома имав таков проблем ама дирекно од бандера што иде кабелот го врзав со модемот и сега немам никаков проблем

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Има некој на кој што му ставиле конфиг од повеќе од 6mbps? Jас во модемот имам 8/1. Ама добро е вака, нека не си ја поправаат грешката. :)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
500 пати дневно ми се дисконектира и уште 500 пати снемува интернет а стои конектирано. Нормално е ова?:smir:

Madrid

Timeless
Член од
23 март 2008
Мислења
3.899
Поени од реакции
154
500 пати дневно ми се дисконектира и уште 500 пати снемува интернет а стои конектирано. Нормално е ова?:smir:

Не знам дали е нормално ама и јас вчера го имав истиот проблем, сеа еве околу саат време сум на нет па супер тера, би требало за 2-3 дена да немаме никакви проблеми, откако ќе завршат со зголемувањето на брзините нели.

butterfly1135

Tutto questo amore...
Член од
30 август 2008
Мислења
209
Поени од реакции
5
Има некој на кој што му ставиле конфиг од повеќе од 6mbps? Jас во модемот имам 8/1. Ама добро е вака, нека не си ја поправаат грешката. :)

Јас мислам кај сите има 8/1 мегабита и лимитиран е на 6/700 за да нема загуби да иде full 6 мегабита.. Кај мене коа ке се логирам на модемот пишува 8 мегабита со 1 upload..

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Јас мислам кај сите има 8/1 мегабита и лимитиран е на 6/700 за да нема загуби да иде full 6 мегабита.. Кај мене коа ке се логирам на модемот пишува 8 мегабита со 1 upload..
Да се надеваме дека ќе биде така :aplauz:

P

Princ

Гостин
Прашање до pravo и Јане: дали случајно забележувате премногу жежок да е модемот?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
И кај мене беше вака, пријавив во техничка подршка и доаѓаа неколкупати, ми сменија цела инсталација, од друга бандера ме приклучија и модемот ми го сменија, и сега адлсот е супер :helou:
Биди упорен, и ке ти го решат проблемот

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.982
Прашање до pravo и Јане: дали случајно забележувате премногу жежок да е модемот?
Изгор е.
Инаку вчера имав по 5-6 саати без прекин, и симнував од рапидшер со фри акаунт и одеше пристојно брзо (до 250), попат стримував телевизија во 640х480 резолуција без сеЧкање.

P

Princ

Гостин
Мислам дека тоа е причината за премногу честото дисконектирање што го искусуваме последниве неколку дена. Модемите изгор жешки се. Добив сугестија од техничката поддршка на т-хоум повремено да го гасам, ама ако морам да го правам тоа да ви се мочам во решението.

С

Спенсер

Гостин
јас имам WADSL со рутер линксус, ако ви значи нешо, не го гасам рутерот по 5-6 месеца, а ГОРИ,ептен е жежок

Kajgana Shop

На врв Bottom