Нови возачки дозволи

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Zakonot za posle 23 ne faka mesto zasto pa vcera koga si odev od izleguvanje vo 3 imase soobrakajka i toa vozaci so dolgo godisno iskustvo.I sto sega demek ako imas iskustvo dve god demek ne mozes da napravis soobrakajka ili pa tie so imat vozacki 2-3 godini ili poveke tie demek ne pijat posle 23 GLUPOSTI !!!!!!!!!!!!!

Не е само тоа.... Муабетот е немаме улици како што има во Америка, така да неможеме да ги превземиме америчките стандарди. А и далеку сме бе од тоа 16 годишник да управува со моторно возило. Едноставно зелени сте, сакате признајте сакате не. И тоа со забраната за возење после 23 часот го направија само заради сообраќајките со фатални последици кои ги правеа возачи почетници.

Па и вие над осумнаесет повеќето да бевте толку зрели немаше да се случуваат онолку сообраќајки по патиштата!!!
P.S. Сакате признајте, сакате не!!!

Zakonot za posle 23 ne faka mesto zasto pa vcera koga si odev od izleguvanje vo 3 imase soobrakajka i toa vozaci so dolgo godisno iskustvo.I sto sega demek ako imas iskustvo dve god demek ne mozes da napravis soobrakajka ili pa tie so imat vozacki 2-3 godini ili poveke tie demek ne pijat posle 23 GLUPOSTI !!!!!!!!!!!!!
и да имаш 2 год. искуство,треба да имаш 21 година,за да станеш професионален возач......

Abe ne znam koj baksuz sum nemam seuste vozacka so uverenie vozam 1 ipol mesec koga i da pojdam nekade mora da me presretnat cajkani no za srekja samo ednas me stopiraa.:pos2:

Abe ne znam koj baksuz sum nemam seuste vozacka so uverenie vozam 1 ipol mesec koga i da pojdam nekade mora da me presretnat cajkani no za srekja samo ednas me stopiraa.:pos2:
Мене таа во МВР ми кажа дека уверението важело само 10 дена.
P.S - Не возам многу,ама до сеа џандари не ме запрале,да не се подречам,пу пу пу....:vozbud:

Ај за нас почетниците И НЕКАКО да се прифати законот за после 11 ама со оглед на тоа дека после 11 има ДАЛЕКУ помалку сообракај глуп е, а као демек сме пиеле воа ноа па нека те сопрат дувај и плакај или нека ти одземат возачка.Законот подобро би бил да е од 13.00 до 16.00(и ова е глупо) кога има најмногу гужва.А за после 11 треба да седи со тебе човек што има најмалку 3 години возачка....па чекај малку јас ако се решам да полагам за кола и ако не сум бил финансиски способен и почињам на 23-24 години да полагам мало магаре ли сум за да седи некој со мене за да одам во град??Ај татко ми ке го земам како поискусен(на 60 години ебаго)ова е чист пример за тоа дека Законот е многу глуп бе.и мене ми околу 7-8 месеци ми е возачката ама возам од 5-6 одд со татко ми и немам никаков проблем со возењето.Глуп Закон бе.:uvo:
но некогаш нема ни да стасаат да те сопрат па ќе го гледаш св.петар пред тебе е тогаш ќе ти биде касно само не дај боже

Ај за нас почетниците И НЕКАКО да се прифати законот за после 11 ама со оглед на тоа дека после 11 има ДАЛЕКУ помалку сообракај глуп е, а као демек сме пиеле воа ноа па нека те сопрат дувај и плакај или нека ти одземат возачка.Законот подобро би бил да е од 13.00 до 16.00(и ова е глупо) кога има најмногу гужва.А за после 11 треба да седи со тебе човек што има најмалку 3 години возачка....па чекај малку јас ако се решам да полагам за кола и ако не сум бил финансиски способен и почињам на 23-24 години да полагам мало магаре ли сум за да седи некој со мене за да одам во град??Ај татко ми ке го земам како поискусен(на 60 години ебаго)ова е чист пример за тоа дека Законот е многу глуп бе.и мене ми околу 7-8 месеци ми е возачката ама возам од 5-6 одд со татко ми и немам никаков проблем со возењето.Глуп Закон бе.:uvo:

Абе до сеа не сум сретнал некој што му пишале казна заради тоа што немал 3 години возачко искуство, а возел после 23 часот, а притоа немал никој постар до него. Исто и за законот за моторите и веспите! Као нешто забрана да возиш после 19 часот, а секој ден се возевме со еден другар со веспа до парк и назад и тоа после 19 часот и никој не не застана. Или пак ако имаш моторцикл со мотор до 50 цм3 треба да возиш по велосипедска патека или ако нема велосипедска патека треба да возиш во десна трака на најмалку 50 цм растојание од тротоарот. Глупости се закониве:tapp:

Јас сум во Америка и земав возачка...и тука првата година тоест првите 12 месеци неможеш да возиш лица помлади од 20 години и неможеш да возиш од 11 до 5 ОСВЕН ако нема родител со тебе или лице постаро од 25 години кое што има возачка.
Ова важи во Калифорнија секаде се различни законите.

Полагам во Понеделник.Држете ми среќа.Незнам како е принципот на друго место но во Кавадарци во Понеделник се полагаат тестовите и ако ги положиш утредента најпрво полигон па градска.Инаку часевите ги возев на Киа Пиканто...

.....

Абе дечки што се случува со возачките?
Колку категории има у ствари сега?
10,20,30 ....
удирав некоја математика...човек да ги положи сите ке му требаат добри 20 години...
или грешам, пишете!
Поздрав!:toe:

Еве ги категориите!!!Додека ги положиш....

250px-DE_licence_back.jpg

да ги положиш сите?!?
рачунај за да одиш на следната под(категорија) треба да создадеш искуство од 2 години...а за да преминеш од Б на Ц мислам,треба да имаш и 21 година:drk:
-а настрана тоа колку пари ќе те фати,од Ц надоле изгор било!
PS(Б категорија со сите давачки е 21 000 МКД,ако положиш од прва)

Полагам во Понеделник.Држете ми среќа.Незнам како е принципот на друго место но во Кавадарци во Понеделник се полагаат тестовите и ако ги положиш утредента најпрво полигон па градска.Инаку часевите ги возев на Киа Пиканто...

Друже шо направи? :)

здр дали може да ми кажете колку време се чека за возачката и дали после 18г се полагаат тестови и градска или мозе и пред 18 јас во мај ке полнам 18 и сакам да знам кога е најдобро да почнам за до мај да ја зеам воза4ката? фала однапред:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom