Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување

Ann.

Queen of Nature
Член од
27 април 2006
Мислења
504
Поени од реакции
50
Абе денес некако ме зафркава интермецот :) не оди баш нај нај.
Незнам дали кај другите има ист проблем или до мене е ?
Мене денес ме зафркава,денес паѓа на секои 5 минути,живци ми кине...И
Има ли некој друг проблем?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Имаше проблем и кај мене денеска.

Дали некој има веќе земено Call&Surf да кажи како е сметката, дали има скриени трошоци.

P

Princ

Гостин
Затоа бев против зголемување на било што. Сега стабилизирањето на мрежата и линковите ќе трае до Април... а тогаш ќе има ново зголемување :icon_lol:

Можеби земал некој, ама тешко дека му стигнала сметката за да види трошоците... Вака јасно изгледа ко бел ден. Во цената е вклучена и претплатата, интернет толку, минути толку... Јас се мислам да го земам Comfort+, ама треба да ме охрабри некој. Единствено не сакам да го земам бидејќи мислам наредната тура кога ќе зголемат било што на MaxADSL 100, Comfort+ ќе остане ист... бидејќи одделни се.

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Вчера глеам и не ми се верува што гледам,симињаше со 800 и кусур килобајти у секунда.Максимум беше 845 кило бајти.Прво мислев дека се десил некој куршлуз арно ама торент од 12 гига се симна за 4 и пол саати.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Затоа бев против зголемување на било што. Сега стабилизирањето на мрежата и линковите ќе трае до Април... а тогаш ќе има ново зголемување :icon_lol:

Можеби земал некој, ама тешко дека му стигнала сметката за да види трошоците... Вака јасно изгледа ко бел ден. Во цената е вклучена и претплатата, интернет толку, минути толку... Јас се мислам да го земам Comfort+, ама треба да ме охрабри некој. Единствено не сакам да го земам бидејќи мислам наредната тура кога ќе зголемат било што на MaxADSL 100, Comfort+ ќе остане ист... бидејќи одделни се.
И мене ми е за тоа, јас го зедов ова со Voice, и глупост жива е, а башка незнам што ми иди на сметка, сето е кркамба, има некој 140 денари, некој 200 денари, па некој суми, па нешто гратис, абе лудница е и стварно ме нервира сето тоа.

back from hell

the number 23
Член од
17 март 2008
Мислења
786
Поени од реакции
7
случајно ги разгледував понудите и единствена што им вреди е онаа од 10 GB за 600 ден мислам дека е. ова за неограничениов ми е ептен смешно.
comfort + мислам дека беше. вака сеа. 2500 плаќаш за 6144/768 Kbps брзина, + има едно правило што вели вака:
За неограничениот интернет сообраќај важи политика на фер користење која подразбира сообраќај од 150 GB месечно. Под надминувањето на овој сообраќај, брзината на пристап се намалува на 64/64 kbps.
овие не знам дали се паднати од марс или што е проблемот?
значи ако пишува неограничено треба да е неограничено а во случајов ти се намалува на бедни 64/64 тоа ти е исто како да ти го лимитираат.
за 1750 онтел нуди далеку подобра понуда во моментов според мене со 10мб брзина значителна поефтина им е понудата и мислам дека не ја намалуваат брзината.
сега за сега подобра ми се гледа понудава од off-net отколку од t-shit.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
случајно ги разгледував понудите и единствена што им вреди е онаа од 10 GB за 600 ден мислам дека е. ова за неограничениов ми е ептен смешно.
comfort + мислам дека беше. вака сеа. 2500 плаќаш за 6144/768 Kbps брзина, + има едно правило што вели вака:
За неограничениот интернет сообраќај важи политика на фер користење која подразбира сообраќај од 150 GB месечно. Под надминувањето на овој сообраќај, брзината на пристап се намалува на 64/64 kbps.
овие не знам дали се паднати од марс или што е проблемот?
значи ако пишува неограничено треба да е неограничено а во случајов ти се намалува на бедни 64/64 тоа ти е исто како да ти го лимитираат.
за 1750 онтел нуди далеку подобра понуда во моментов според мене со 10мб брзина значителна поефтина им е понудата и мислам дека не ја намалуваат брзината.
сега за сега подобра ми се гледа понудава од off-net отколку од t-shit.
Се на хартија изгледа убаво, само скриените работи ме плашат, кај Т-хоме, тоа се скриените трошоци, а кај Онет тоа се проблемите со услугата, техничката подршка и односот кон корисниците.

Еве за пример сега Т-хоме на сите пакетите му ги смени автоматски му даде и брзина и гигабајти.
А кај онет овие од СОЛО 3 и СОЛО 15 ќе треба да одат во Онет да потпишуваат нови договори, а ако не си од Скопје најверојатно ќе треба да појдиш во Скопје, а воедно системот не му е добар и се случуваат низа грешки и проблеми колку сакаш. Се сеќавам колку заебанции имав да ме префрлат од WADSL10 на WADSL 15. Па после како последица на тоа, ме малтретираа кога ми заврши договорот.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
А некој се има конектирано од вчера? :icon_lol:
Како што слушнав, низ цела Македонија има проблеми... Не сегде, ама насекаде.

Член од
25 ноември 2007
Мислења
464
Поени од реакции
19
Нели требаше да има 6 мега бита не чуствувавам некоја разлика

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Значи вака ако тестирате на некој германски сервер ќе добивате и поголеми брзини од 6Мбит/с тоа е логично бидејќи главниот линк се наоѓа во Германија и нема да има никакви загуби е сега ако одите на некој си сервер во АМЕРИКА ИЛИ Јапонија немојте да очекувате брзини како овие на нашите сервери. Тоа е Т-Хоме главната рута је таа.А на сајтот на Мајкрософт се симнува со големи брзини затоа што имаат некоја технологија на компресирање на податоците јас добив некоја си брзина од 800КБ што не е баш реална затоа што физичката брзина е помала но нејсе.

Подобро нешто отколку ништо.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
185
Поени од реакции
1
ALAL DA VI E KAJ MENE NETOV E KRS NIKAKO DA GO SREDAT SAMO PAGA KONEKCIJA MI VIKAAT DEKA LINIJATA NE TRPELA GOLEMA BRZINA .......hM ME LAZAT......

Kajgana Shop

На врв Bottom