Интересни факти!

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
еве уште нокои одмене...
- Белите мечки имаат бело крзно,но црна кожа.
- Наполеон имал паничен страв од мачки.
- Една четвртина од сите коски на човекот,се наоѓаат во нозете.
- Раковите имаат сина крв.
- Секогаш дишиме само со една носна празнина.Промената се случува на секои 15 минути.
- Полжавите се спаруваат само еднаш во нивниот живот. :poss:

- Најпознатата и најизведувана песна на светот е “Happy Birthday to you” :music4: :tapp:

Nevozmozno e da si go liznete laktot

E ne e vozmozno

ako imas dolg jazik:baeh: mozno e
ama toa ne go moze sekoj...
na primer jas nemozam da si go dopram ama...veruvam deka ke ima nekoj sto ke moze
pa alo ziveeme vo lud svet vo koj moze se da se ocekuva!

Може ли да искоментирам некои од фактиве,пошто ми се чинат глупави:
За време на еден фудбалски натпревар, срцето на еден фудбалер испумпува околу 2 тони крв
Како може да испумпа два тони крв,кога вкупно во телото има 7 кила(дали и толку,не сум сигурен).Дури и ако се мисли дека ја пумпа истата крв одново и одново,однак,пак ќе треба ЦЕЛА крв да помине низ срцето 300 пати.Може ли тоа?
На планетава има толку многу злато, што би можело целата површина на земјата да се прекрие со 1 метар дебел слој злато
Епа каде е?Ако го има толку многу,немаше да биде вториот најскап метал во светот,туку сите ќе го користеле место железо или нешто такво.Чудно,ипак.
Најдолгиот сон може да трае околу 30 секунди!
Чудна работа.
Како тогаш сме имале сонови кои траеле по половина час.Дури и да е комплетно изгубена претставата за време,во никој случај неможе 30 секунди да ни се чинат како пола саат.Како прво,неможе сите настани во сонот да се случат во рок од 30 секунди.Глупост.
Ако сте деснак, повеќе ќе ја жвакате храната од десната страна. За леваците важи обратното.
Нема грешка.
Ја сум деснак,а храната најчесто ја џвакам на лева страна.Исто имаше и една глупост дека ако сте левак,слушалката на телефонот ќе ја ставате на лево уво,ако сте деснак-на десно.Јас ја ставам на лево,а и многу подобро слушам со лево уво.И веројатно не сум единствен.[FONT=trebuchet ms,geneva]
[/FONT]
За изградбата на бродот Титаник биле потрошени 7 милиони долари. За снимањето на филмот за истиот тој брод биле потрошени 200 милиони.
Да ама вредноста на доларот била многу различна.Веројатно е дека тогаш,седум милиони долари,вределе и повеќе од денешни двеста милиони.
Ако повеќе не чувствувате жед, морате да пиете повеќе вода. Кога човечкото тело е дехидрирано, механизмот за жед се гаси.
Но и кога има доволно вода во организмот,повторно не чувствуваме жед.Како ќе знаеме кога сме дехидрирани,а кога имаме доволно вода во нас?
Годишно се прават околу 500 филмови во САД а 800 во Индија
Хаха,сте гледале индиски филм?
Еден американски добитник на Оскар,вреди повеќе од сите 800 индиски филма.
Секоја испушена цигара го скратува животот за 11 минути
А има толку многу работи што го продолжуваат за 5 или повеќе минути:сексот,смеењето,овошјето,природата,чистиот воздух...значи,нема за шо да се секираме.

Како е докажано ова? :uvo:
не знам дали е толку точно ме мрзи да пресметувам ама има начин преку одредување на специфичната густина да се најде масата па дури после тежината ме мрзи да објаснувам сеа не е малку али кој учел физика знае за што зборувам

Ако пресметам ке пишам:salut:

- Топчињата за бејзбол летаат подалеку кога времето е потопло, отколку кога е студено.
- Слоновите се единствените цицачи кои не можат да скокаат.

Колку и да го тресеш после мочање последната капка останува во гаќи.
Како и да се свртиш газот ти е од позади. :vozbud::vozbud::vozbud:

- Часовниците се забранети во казината во Лас Вегас

Ова веќе го имам прочитано некаде, а појма немам што има врска? Знае ли некој?

Цитат:
Најдолгиот сон може да трае околу 30 секунди!
Чудна работа.
Како тогаш сме имале сонови кои траеле по половина час.Дури и да е комплетно изгубена претставата за време,во никој случај неможе 30 секунди да ни се чинат како пола саат.Како прво,неможе сите настани во сонот да се случат во рок од 30 секунди.Глупост.
vo vrska so ova sum cital deka najdolgiot son e 7 sec
tie 7 ili 30 sec ni se cinat kako poveke a ne tolku
razmisli so rekol cicko ajnstajn za teoriata na relativnost i ke ti bide pojasno vo vrska so sonot

Жена од Ирак родила 69 деца, од кои 16 близнаци, 7 пара тројки и 4 пара четворки.
-Мажите мислат на секс секои 7 секунди.

-Рибите кои жевеат на длабочина од 800 метри немаат очи.

-Кикирите се една од состојките за производство на динамит.

-Во едно чоколадо од 100 грама има по 8 инсекти.

-Од 1815 до сега се случиле 210 мегународни војни.

-Половина од светската популација заработува 5 % од светското богатство.

-Во 1926 година во светот имало само 100 телевизори.

-Не можите да кивате со отворени очи.

-Христијанството е најголема човечка религија со повеќе од 1,7 милијарди верници.
ај те молам кази ги и другите состојки...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom