Рисивери за сателитска

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
Сателитска опрема

Деновиве сериозно размислувам да се префрлам на сателитска телевизија, па ме интересираа какви се вашите искуства. Имав сателитска до пред 5 години, па се префрлив на кабловска и сега сакам да се вратам на сателит. Се надевам дека од тогаш многу работи во оваа област се промениле. Ме интересираше каква е моменталната достапност кај нас за сателитска опрема, кои пакети се достапни за гледање и дали се целосно достапни или само со некои споредни канали. Највеќе ме интересира за SKY (англиски или италијански), Multivision, TPS, Premiere итн... Дали е неопходен Dreambox за следење на овие пакети или може и со други ресивери...
Фала однапред!
бм

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.968
Поени од реакции
5.830
Na tvoeto prasanje sam si dade odgovor.Dreambox i uzivaj.Mislam deka samo spancite ne se gledaat.Ostanatoto raboti.

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
DreamBox најефтин?

Planiram da kupam dreambox....(mi nudat za okolu 150-160 evra se komplet)...i da platam godisna pretplata za sering okolu 100 evra, znaci se komplet 260 evra,
Sakam da znam dali se isplati, i kazete mi dali znaete koj PRODAVA dreambox se komplet bez CARD sharing, koja bi bila najeftinata varijanta da se kupi dreambox bez card sharing komplet?

fala pozdrav do site....

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
За цената од 15-160 евра што добиваш? Што спаѓа во тој комплет? Иначе за таа цена дримбоксот ти е кинески да знаеш.

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
pa neznam muabetot na covekot bese 100evra resiver i rece od prilika 160 evra komplet ke iskocelo tolku od muabetot zatoa prasuvam

gramat

click here to continue
Член од
23 јуни 2007
Мислења
340
Поени од реакции
8
Јас го земах мојо 120евра, ама тука се некаде 100-150 евра.

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
Јас го земах мојо 120евра, ама тука се некаде 100-150 евра.
dobro veke svativ od mnogu forumi deka moze da se kupi za 100 evra dreamboxot ama drugata oprema se so treba treba da bide uste okolu 60evra spored toj coek so mi nudese, dali e tocno ova e celava poentava na temava

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
За цената од 15-160 евра што добиваш? Што спаѓа во тој комплет? Иначе за таа цена дримбоксот ти е кинески да знаеш.

Да точно кинески е али да земиш оргинал ќе те фатит ѓаол и пол зш тој е со хард ова она глупости некој за тие пари ке земам Скај со многу појаки канали и глупости.... со Wifi со Windows Media Centar HD и со разни триста глупости!!! за тие пари е ефтино ево јас користам и сум ептен задоволен и од шеарингот и од све а плус мојѓ на комојутер да си снимаш со ти душа сакат само го уклучвиш дримот со компјутерот сеттинзи местиш и само стегаш REC и снимат со ептен добар квлаитетт!!!!!

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
dobro i seuste ne mi e jasno ako e 100evra dreamboxot kolku najeftino moze da se najde ostanata oprema bes toa kartica za shering?

gramat

click here to continue
Член од
23 јуни 2007
Мислења
340
Поени од реакции
8
Абе шо не ти е јасно ?! 100евра дрим + 70-100евра мотор и чинија и конвертор и тараааааа имаш комплет.

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
najdov ponuda tanjir 30e, lnb 10e, motor 60evra, kazete mi dali e skapo ili eftino?

a dreambox 500s + cs 160evra samo dream 120

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
Значи дримбокс 500с и уште едно окце од 350 денари и кабел и завршена работа? И што пари е тоа окце со 2 излеза зашто го немам во ценовник? иначе интернет имам. А тоа за кард шерингот па не ми е јасно. Ти си имаш оргинал картица и ја делиш со другите, а они зимаат од тебе и така сеи разменувате картици. Но јас немам ништо да дадам:) Кој би ми дал за без пари да гледам се и сешто? Како би се поврзал за да "зимам" од тебе канали.
valjda nikako:)

Член од
27 август 2008
Мислења
299
Поени од реакции
49
Да точно кинески е али да земиш оргинал ќе те фатит ѓаол и пол зш тој е со хард ова она глупости некој за тие пари ке земам Скај со многу појаки канали и глупости.... со Wifi со Windows Media Centar HD и со разни триста глупости!!! за тие пари е ефтино ево јас користам и сум ептен задоволен и од шеарингот и од све а плус мојѓ на комојутер да си снимаш со ти душа сакат само го уклучвиш дримот со компјутерот сеттинзи местиш и само стегаш REC и снимат со ептен добар квлаитетт!!!!!
ме интересира дали со шерингот преку дримбокс се факаат спортските канали оо британскиот SКY пакет: Sky sport1,2,3, setanta итн. Ако не ти е тешко можеш ли да ми кажеш кои спортски канали од SKY UK се достапни преку dream-sharing.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Дали ке може на секој телевизор дома кај мене, на сателитска да си гледа секој кој што сака или ке треба колку телевизори, толку ресивери ? :kesa:

Kajgana Shop

На врв Bottom