Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Што ви е бе? http://en.wikipedia.org/wiki/Intranet
Значи...мислев да направат да имаме брз локален трансфер (помеѓу корисниците на Мт.Нет). Колку што знам, не требаат огромни финансии за таков потфат, и плус малце линковите ќе им се растеретат.

neo-geo

The Empire Strikes First!
Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
Што ви е бе? http://en.wikipedia.org/wiki/Intranet
Значи...мислев да направат да имаме брз локален трансфер (помеѓу корисниците на Мт.Нет). Колку што знам, не требаат огромни финансии за таков потфат, и плус малце линковите ќе им се растеретат.
ne davaat, prasano e i za toa
i nemaat namera da pustat, barem pred godina dena bea so toj stav

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.005
ne davaat, prasano e i za toa
i nemaat namera da pustat, barem pred godina dena bea so toj stav
МТ нет никогаш не правеле ништо први!!!
Така да, трпение, спасение.
Да почекаме некој од кабловскиве оператори да овозможи таква услуга или WiMax операторите ако дозволат такво нешто, па МТ нет веднаш да реагира со одлична понуда.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180

neo-geo

Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
МТ нет никогаш не правеле ништо први!!!
Така да, трпение, спасение.
Да почекаме некој од кабловскиве оператори да овозможи таква услуга или WiMax операторите ако дозволат такво нешто, па МТ нет веднаш да реагира со одлична понуда.
se slozuvam apsolutno

muabetot mi bese deka dzabe bi praevele peticii i baranja, koga oni ke si resat togas ke bide

Член од
26 јули 2007
Мислења
230
Поени од реакции
0
muabetot mi bese deka dzabe bi praevele peticii i baranja, koga oni ke si resat togas ke bide
Не е баш така. Ние само сме свикнале да трпиме и да не бараме. Кога мнозинството би им упатели одредени барања мислиш ли дека не би размислиле за барањето? Па, тие живеат од корисниците.

neo-geo

Член од
17 август 2005
Мислења
500
Поени од реакции
2
Не е баш така. Ние само сме свикнале да трпиме и да не бараме. Кога мнозинството би им упатели одредени барања мислиш ли дека не би размислиле за барањето? Па, тие живеат од корисниците.
sto ubavo i utopisticki razmisluvas
licno se otkazav od organiziranje, sobiranje, peticii.....
posto koga dojde jajceto na gzot pred dve godini da naplakaat posle 4gb pominati soobrakaj site se kurcea po forumi, blogovi, irc
ajde utre pred mt almako
20 dusi dojdoa
druze ne vredi

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.085
Поени од реакции
6.027
Povikuvam bilo koj od site forumgii sto koristat ADSL od MTNET da mi kaze sto se slucuva so centralata vo Gorce Petrov.Minatiot mesec nemav internet okolu 30 saati.Na pocetokot na oktomvri nemav celi 12 saati.Minatata nedela povtorno prekin od nekoi 8 saati.sinoka okolu 01:30 pak nemase se do sabajle.Deneska paka na sekoi 5 minuti i me diskonektira.Povtorno me konektira za nekoi 10,15 minuti.Katastrofa.Dali ova se slucuva sekade ili samo vo Gorce petrov.Molam za odgovor.

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
И кај мене е така, не си единствен, само што кај мене не се дисконектира. Нешто сигурно се случува на премин на месец.

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
И јас имам проблеми веќе еден месец... откако почнаа со новиве пакети, брзината во текот на денот е никаква и латенцијата е огромна. Се јавив неколкупати, демек ќе дошле да проверат, ама изгледа само тоа го прават. Доаѓаат. Од решавање на проблемот нема ни Р.

Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
Eve od ADLS 1.5/512 biznis. Ne e loso. U prosek e vak denes cel den.

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Pretplatnik sum na MAKS ADSL 1536/256 paketot preku edna godina. Togas koga go potpisav dogovorot na edna godina cenata bese 2190 den. mesecno bez DDV.

Otkako se pojavija novite paketi smetav deka avtomatski ke bidam prefrelen na novata cena vo mojata tarifa t.e. 999 den. mesecno bez DDV.

Eve i na novata telefonska smetka za mesec septemvri mi stignalo da platam 2190 den bez ddv!?!

Sto da pravam??? Pomos.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Pretplatnik sum na MAKS ADSL 1536/256 paketot preku edna godina. Togas koga go potpisav dogovorot na edna godina cenata bese 2190 den. mesecno bez DDV.

Otkako se pojavija novite paketi smetav deka avtomatski ke bidam prefrelen na novata cena vo mojata tarifa t.e. 999 den. mesecno bez DDV.

Eve i na novata telefonska smetka za mesec septemvri mi stignalo da platam 2190 den bez ddv!?!

Sto da pravam??? Pomos.
Друже најубаво ти било да отидеш во телеком уште од кога си дознал за новите пакети да видиш дали може да се префрлиш да си плаќаш поефтино немој да чекаш од нив да те префрлат автоматски на новите пакети тоа нема шанси не им одговара тоа види што цена плаќаш еј со 2190ден без ддв мислиш дека ради љубезност ке те префрлат да плаќаш поефтино не бе брат се мора сам да идеш. Старите пакети уште ги има и се користат е сега дали може да се префрлиш на новите без да се платиш нешто тоа е друга приказна али што побрзо иди во телеком и прашај си.Поздрав

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.005
Реагирај најбрзо што можжеш, т.е. оди во продажен салон или јави се на 171 и префрли се. Инаку никогаш не префрлале од поскап на поефтин пакет. И за жал, ќе мораш да си ги платиш 2190 денари за претходниот месец :(

Член од
22 мај 2006
Мислења
400
Поени од реакции
4
Pa sto e ova so MIGRACIITE sto gi citam sega na forumov vo prethodnite postovi i sto gi gledam na stranicata od MT net na https://sonline.mt.com.mk/index1.aspx?IDPage=403

Za kogo se tie migracii izmisleni? Sigurno vazat i za tie so starite paketi sto bea ili??

Pa iljadnici lugje go imaat istiot slucaj ko mene...

A inace pak mi se gadi od sve u ova sranje od drz.., ne e ni toa. Nikakva zastita na pravata na poedinecot, musterijata itn.

Kajgana Shop

На врв Bottom