Alek_Sk
If you wanna learn something, bring your mothers!
- Член од
- 14 септември 2007
- Мислења
- 614
- Поени од реакции
- 18
Алек,
Ниту сум се замерил, ниту па лично се познавам...али многу ми е жал што морам да постирам мое мислење базирано на реална ситуација. Јебеш му матер, човек кој не ги фали, мора да е скаран со нив? Брилијантна логика. За сертификат
Наречи го како сакаш, пракса, обука, кога ќе отидат таму, со тие фенси сертификатите, и кога ќе се сретнат со вистинска работа...кврц. Јово на ново.
И да, имаат обука (која ја нарекуваат пракса). И без таа пракса се како недошколувани. А со таа пракса по фирмите, и без предавањата и сертификатите ќе го постигнат истотото знаење (таа пракса им ја држат момци без сертификати, хехе)
И да, секој нормален за истите пари попрво би се запишал на вистински факултет, отколку на "академија".
И шо праи сеа со таа картицата?
Работи негде? Или ја шета у новчаник и ја покажуе по другарчиња?
Mislam deka nikade u nasava drzava nema takov fakultet ili nesto slicno na fakultet kaj so ke se usovrsis do toj stepen kako da si rabotel 1-2godini kako mrezen inziner na primer.Toa iskustvo si se steknuva so tek na vreme,ama za da go steknes toa iskustvo treba da vlezes nekade da rabotis a za da vlezes ti treba nekoe "livce"