Alek_Sk
If you wanna learn something, bring your mothers!
- Член од
- 14 септември 2007
- Мислења
- 614
- Поени од реакции
- 18
Алек,
Ниту сум се замерил, ниту па лично се познавам...али многу ми е жал што морам да постирам мое мислење базирано на реална ситуација. Јебеш му матер, човек кој не ги фали, мора да е скаран со нив? Брилијантна логика. За сертификат
Наречи го како сакаш, пракса, обука, кога ќе отидат таму, со тие фенси сертификатите, и кога ќе се сретнат со вистинска работа...кврц. Јово на ново.
И да, имаат обука (која ја нарекуваат пракса). И без таа пракса се како недошколувани. А со таа пракса по фирмите, и без предавањата и сертификатите ќе го постигнат истотото знаење (таа пракса им ја држат момци без сертификати, хехе)
И да, секој нормален за истите пари попрво би се запишал на вистински факултет, отколку на "академија".
И шо праи сеа со таа картицата?
Работи негде? Или ја шета у новчаник и ја покажуе по другарчиња?
Mislam deka nikade u nasava drzava nema takov fakultet ili nesto slicno na fakultet kaj so ke se usovrsis do toj stepen kako da si rabotel 1-2godini kako mrezen inziner na primer.Toa iskustvo si se steknuva so tek na vreme,ama za da go steknes toa iskustvo treba da vlezes nekade da rabotis a za da vlezes ti treba nekoe "livce"
,inaku namesto da se setas so 'livcinja" Microsoft ti ja dava taa kartica,vo taa kartica ima se za tebe,na primer so testovi imas polozeno so koi rezultati gi imas polozeno i slicno,vo nekoi firmi mozes da otides so taa kartica i da vidat na net koi si i sto si a nekade ke mora da gi pokazes "livcinjata" zosto ima mesta kaj so se raboti uste so Windows 98 ili 95
inaku u princip takvite karticki odlicno funkcioniraat niz svetov.