Академија на ИТ Александрија

• Креатор на темата Креатор на темата Роберт
  • Време на започнување Време на започнување
Eпа како сезнајковците кои имаат сертификати од Александрија кога ќе се запослат во некоја фирма, обука им држат дечки кои имаат средно и немаат сертификати, а се "бог и батине" за нив во поглед на знаење и стручност? :)

А тие што се само со средно колку години имаат искуство?
Колку се' проекти стојат позади нив?
Нивните почетоци биле „бог и батине„?
Или биле тотални noobчиња кои што со тек на време станале „бог и батине„?

И татко ми работи во Алкалоид и е бог и батине за тазе вработените ДИПЛОМИРАНИ МАШИНСКИ ТЕХНИЧАРИ ама јебига тие пак зимаат х5 поголема плата од него.

Споредбата која што ја даде не е на место Мистичен, неможе преку ноќ да се стане нешто. И точно е тоа дека самоукиот најмногу знае, ама друго е кога имаш нешто во овој случај сертификат издаден од
adobe_logo_50x50.gif
нели:wink:? Со тој сертификат ДОКОЛКУ се покажеш како добар во случајов Графички Дизајнер, ќе има фајде од човекот. А ако остане само на муабетот дека има сертификат а незнае да го искористи за паметни цели, има решение подолу

Решение за искористување на дипломите од кои не се применува знаењето:)
Не за џабе ги даваат во цилиндрична форма
1. Го земаш цилиндарот
2. Го спушташ до задниот дел од телото
3. Го ставаш во одредено дадено место
просто како посно гравче:wink:

уфф баш незнам дечки а сакам да изучувам за веб дизајн....

незнам слично нешто нудат и семос...
Таму нема ништо да научиш. Дефинитивно џабе фрлени пари и ќе добиеш диплома која ако сакаш мојата ке ти ја скенирам и така и ти ќе бидеш ПРОГРАМЕР како мене како и останатите 9 годишни деца со кои заедно го посетував курсот (тогаш имав 13 години) за програмирање и 30 часа ние учевме запознавање со работната околина, и поставување на копчињата и полињата за текст во прозорецот од праграмот. Добив диплома од MICROSOFT со "потпис" од Bill Gates дека сум ПРОГРАМЕР, а подоцна кога земав професор дома да ме учи програмирање, сфатив дека во програмирањето имало и некојси код.:toe:Али јас сепак имав претходно сертификат од Мајкрософт дека сум програмер во Visual Basic 6.0

Со други зборови џабе фрлени пари. Не ми текнува точната сума али знам беа доста скапи курсевите и према цената мислев дека се квалитетни, али...:toe:

Еден мој другар заврши на смероза веб дизајн мислам, и сега работи во некое претставништво во мк на некоја странска фирма и зима сосема солидна плата. За жал одамна го немам видено за детали да дознаам повеќе.
Инаку и јас планирам да земам некој од курсевите таму, најверојатно за мрежен техничар, бидејќи една од дипломите кои ги даваат е COMPTIA A+ која е еден од предусловите за работење во KBR.

Тончи според зборењето на дечките кои што учат за мрежни техничари е ептен добро. Секој ден Chapter Exam со кој што дознаваш што си научил, двапати месечно Skill Work т.е. практична примена на знаењето (хардвер/софтвер).Иначе мислам дека пола од испитите во одредени периоди од годината имаат second shot т.е. ако го паднеш првиот пат има втора шанса во рок од една недела да преполагаш:) Али има доста материјал за тие две години, али сепак вреди

уфф баш незнам дечки а сакам да изучувам за веб дизајн....

незнам слично нешто нудат и семос...

Па горе доле исти се и јас се двоумам наредна година кој да ги изберам ама ќе видиме, треба истражување и анализа на се. Сепак дипломата
ќе ја земеш ама знаењето дали, само ако се потрудиш многу јасно. Ова важи за сите, и за факултети и за курсеви.

Па биди сигурна дека таму нема баш многу да научиш.

Neznam dali se imas neso srckano so deckite od Alexandria,kako i da e ova so si go pisal e mn smesno.

Eпа како сезнајковците кои имаат сертификати од Александрија кога ќе се запослат во некоја фирма, обука им држат дечки кои имаат средно и немаат сертификати, а се "бог и батине" за нив во поглед на знаење и стручност? :)

Na seznajkovcite od Alexandria ne im drzi nikoj obuka od koga ke se vrabotat,obukata ja dobivaat za vreme na nastavata i praksa na mesta kako sto se On Net.

Не знам како е сега, но пред 6-7 години кога платив за еден од нивните курсеви ми се случи да предавачот ми рече дека нема време да одговара на прашања односно да дообјасни, на тоа му беше речено дека парчето хартија на кое пишува диплома не ми треба бидејки имам високо образование, дека сум го платил да ме научи, дека нема да ми е срам да го прашам и дека тој е должен тоа да одговори, појасни и сл. на крај краишта од нас зема плата.

Pred 6-7 godini Alexandria ne bese Akademija,ti togas si posetuval obicni kursevi za kompjuteri.Sega nastavata vo Alexandria ja ocenuvam so 10ka,zatoa sto redko kade ima po 10 ucenici so eden profesor,sekoj ucenik si ima svoj kompjuter,ova svoj e vo bukvalna smisla zosto na kompjuterot mozes da mu prais so sakas dodeka ucis tamu,ednostavno tvoj e,redki se mestata kaj so ke ti dadam delovi od kompjuteri so vredat pari za ti da se ucis da sklopis nesto ili slicno,ova se slucuva na pocetokot dodeka se uci HP IT Essentials 1:PC Hardware and Software,posle doaga Network+....nastavata e najdobra!

Таму нема ништо да научиш. Дефинитивно џабе фрлени пари и ќе добиеш диплома која ако сакаш мојата ке ти ја скенирам и така и ти ќе бидеш ПРОГРАМЕР како мене како и останатите 9 годишни деца со кои заедно го посетував курсот (тогаш имав 13 години) за програмирање и 30 часа ние учевме запознавање со работната околина, и поставување на копчињата и полињата за текст во прозорецот од праграмот. Добив диплома од MICROSOFT со "потпис" од Bill Gates дека сум ПРОГРАМЕР, а подоцна кога земав професор дома да ме учи програмирање, сфатив дека во програмирањето имало и некојси код.:toe:Али јас сепак имав претходно сертификат од Мајкрософт дека сум програмер во Visual Basic 6.0

Со други зборови џабе фрлени пари. Не ми текнува точната сума али знам беа доста скапи курсевите и према цената мислев дека се квалитетни, али...:toe:

Toa bilo samo kurs be so zboris gluposti,toa nema vrska so ova sea,odi malku informiraj se pa zbori.:tapp: :tapp: :tapp:

Еден мој другар заврши на смероза веб дизајн мислам, и сега работи во некое претставништво во мк на некоја странска фирма и зима сосема солидна плата. За жал одамна го немам видено за детали да дознаам повеќе.
Инаку и јас планирам да земам некој од курсевите таму, најверојатно за мрежен техничар, бидејќи една од дипломите кои ги даваат е COMPTIA A+ која е еден од предусловите за работење во KBR.

Za mrezen inziner ovie knigi ke gi imas vo prvata godina:HP IT Essentials 1:PC Hardware and Software;CompTIA SECURITY+;SQL Server 2000Administration;Windows Server 2003 Network Infrastructure Planning and Maintenance;SQL Server 2000 Design;Windows Server 2003 Environment Management and Maintenance;Windows Server 2003 Network Infrastructure Implementation,Management and Maintenance;Netvork+;Windows XP Professional,nema kniga so ispod 600strani i site se na angliski i nekoj koga ke mi kaze deka ova od koga ke go izucis si nikoj i nisto mi doaga jaka nervoza,samo ne se nerviram:)Ovie knigi ti se samo za prva godina,vtora odis so CISCO,dovolno e imeto:)

Neznam dali se imas neso srckano so deckite od Alexandria,kako i da e ova so si go pisal e mn smesno.

Na seznajkovcite od Alexandria ne im drzi nikoj obuka od koga ke se vrabotat,obukata ja dobivaat za vreme na nastavata i praksa na mesta kako sto se On Net.

Pred 6-7 godini Alexandria ne bese Akademija,ti togas si posetuval obicni kursevi za kompjuteri.Sega nastavata vo Alexandria ja ocenuvam so 10ka,zatoa sto redko kade ima po 10 ucenici so eden profesor,sekoj ucenik si ima svoj kompjuter,ova svoj e vo bukvalna smisla zosto na kompjuterot mozes da mu prais so sakas dodeka ucis tamu,ednostavno tvoj e,redki se mestata kaj so ke ti dadam delovi od kompjuteri so vredat pari za ti da se ucis da sklopis nesto ili slicno,ova se slucuva na pocetokot dodeka se uci HP IT Essentials 1:PC Hardware and Software,posle doaga Network+....nastavata e najdobra!

Toa bilo samo kurs be so zboris gluposti,toa nema vrska so ova sea,odi malku informiraj se pa zbori.:tapp: :tapp: :tapp:

Za mrezen inziner ovie knigi ke gi imas vo prvata godina:HP IT Essentials 1:PC Hardware and Software;CompTIA SECURITY+;SQL Server 2000Administration;Windows Server 2003 Network Infrastructure Planning and Maintenance;SQL Server 2000 Design;Windows Server 2003 Environment Management and Maintenance;Windows Server 2003 Network Infrastructure Implementation,Management and Maintenance;Netvork+;Windows XP Professional,nema kniga so ispod 600strani i site se na angliski i nekoj koga ke mi kaze deka ova od koga ke go izucis si nikoj i nisto mi doaga jaka nervoza,samo ne se nerviram:)Ovie knigi ti se samo za prva godina,vtora odis so CISCO,dovolno e imeto:)

Овој изгледа примил хонорар да ги рекламира

Овој изгледа примил хонорар да ги рекламира

Ovoj zbori na pamet.Jas lani ucev tamu,ucev edna godina,ovaa godina ne otidov zosto mi iskocija dr raboti koga ke se oslobodam definitivno ke ja zavrsam i vtorata godina,inaku sea u momentov neam edna dopirna tocka so Alexandria zatoa ne zbori taka.Iva me prasa dali da odi vo Alexandria ja i dadov moe mislenje,posle mi kaza deka otvorila tema tuka za Alademijata i gledam deka ima luge so zborat nesto so ne e tocno,vidi so sum pisal tamu ne se prai pameten:)

22 јуни 2007 год. Он.нет им додели сертификати на 16 студенти на Академијата на Информациони Технологии при едукативниот центар Александрија, за успешно завршена тримесечна пракса во Службата за корисничка и техничка поддршка во Он.нет. Сертификатите на студентите им ги додели Заменик-Генералниот Директор на Он.нет, Сашо Мацановски-Трендо.

Дел од практикантите кои покажаа особен успех за време на изведувањето на стручната пракса веќе се професионално ангажирани во Он.нет како дел од тимот за корисничка и техничка поддршка. Никола Ивановски, до неодамна студент во Александрија а сега дел од Он.нет, по повод доделувањето на сертификатите изјави дека е многу задоволен од тоа што досега го научил од вработените во компанијата и од практичната работа со вистински корисници и дека се надева и во иднина успешно да се справува со работните предизвици.

Раководителот на Службата за корисничка и техничка поддршка во Он.нет, Илија Господинов, потенцираше „Бројот на корисничката база на Он.нет беше особено зголемен во текот на измината година поради што се јави потреба од зголемување на тимот во Службата за корисничка и техничка поддршка, и тоа со кадри чие образование нуди солидна основа за што полесно и побрзо после соодветна обука, односно практична работа, да можат да се вклопат во работата на Службата. Така се роди и идејата за соработка со Академијата на ИТ Александрија за која знаевме дека нуди специфични студиски програми од областа на Информационите технологии, поради што во декември минатата година потпишавме Договор за деловно-техничка соработка.

Директорот на Академијата на ИТ Александрија, Александар Марјановиќ, истакна „Денешниов ден ми е еден од најрадосните во мојата професионална кариера, затоа што професионалното ангажирање на нашите студенти го доживувам како чин на признавање на нашата определба да создадеме кадар според потребите на работодавците. Ова признание е уште позначајно затоа што доаѓа од компанија која со полно право може да се нарече лидер во развојот на комуникациите, компанија која Македонија ја нацрта на мапата на светот како прва безжична земја„.

Да навистина сакам да се информирам дали вреди ова у Александрија и Семос , повеке милсња и искуства се добродојдени а верувам повеке се заинтересирани....

поз дечки

У но.нет немаат којзнае колкава плата тек сапорт тимот... хммм така да тек сапорт курсот отпаѓа од моите планови. Башка далеку ми е 2 саати ќе треба да патувам до работа, дај нов курс :)

У но.нет немаат којзнае колкава плата тек сапорт тимот... хммм така да тек сапорт курсот отпаѓа од моите планови. Башка далеку ми е 2 саати ќе треба да патувам до работа, дај нов курс :)

Drugar tuka te prakaat samo na praksa ne za da rabotis.Od koga ke zavrsis ke ti stigaat poraki od Alexandria kade se baraat mrezni inzineri,ke ti se svigaat mestata:)ako ne sam ke si najdes 100%

Дечки сакам да ве прашам колку навистина сметате дека колеџов во Алксандрија е валиден и е доволен за човек да смета дека само со 1 год времетраење на колеџот би можел да се надева на работа???

Видов прекрасни услови на нивниот сајт се онака изгледа дека е ок и смеровите се супер но....:toe:

ајде ваши мислења ...

поз
Iva imam edno drugarche zavrshi vo aleksandria. KOnkretno on dobi diploma od Microsoft i polagase nivni testovi normalno. sea si ima kartica (neso kako kreditna izgleda) so negovi podatoci deka e oficijalen tip na microsoft otsek mrezi. E toa. Ne e poentata sertificat ili diploma, znaenjeto se ceni (jezda kaj nas e obratno).

Алек,

Ниту сум се замерил, ниту па лично се познавам...али многу ми е жал што морам да постирам мое мислење базирано на реална ситуација. Јебеш му матер, човек кој не ги фали, мора да е скаран со нив? Брилијантна логика. За сертификат :)

Наречи го како сакаш, пракса, обука, кога ќе отидат таму, со тие фенси сертификатите, и кога ќе се сретнат со вистинска работа...кврц. Јово на ново.

И да, имаат обука (која ја нарекуваат пракса). И без таа пракса се како недошколувани. А со таа пракса по фирмите, и без предавањата и сертификатите ќе го постигнат истотото знаење (таа пракса им ја држат момци без сертификати, хехе)

И да, секој нормален за истите пари попрво би се запишал на вистински факултет, отколку на "академија".

Iva imam edno drugarche zavrshi vo aleksandria. KOnkretno on dobi diploma od Microsoft i polagase nivni testovi normalno. sea si ima kartica (neso kako kreditna izgleda) so negovi podatoci deka e oficijalen tip na microsoft otsek mrezi.
И шо праи сеа со таа картицата?

Работи негде? Или ја шета у новчаник и ја покажуе по другарчиња?

Microsoft сертификати? што е микрософт образовна институција, колку што знам таа е комерцијална софтверска компанија. Може да врши обука за користење на нивните програми и ништо повеќе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom