Фан Клуб: Пелистер

B

Beck's

Гостин
Победата заслужена беше то е факт,играта ок ама да бидам искрен со еден ваков Пелистер кој спрема некој е најслаб од осамостојување со просечно годиште од 19-20 години искрено би очеквал далеку поголема доминација за клуб кој е на прво место,сепак рутински обработено искуството си заврши работата вашите не праеја грешки за разлика од вас во Пелистер голем број на грешки шо е за очеквање од играчи која му е прва сезона кај шо играт редовно во прва лига,и како шо кажав порано заслужена победа и то е то.
epa znaev deka toa ke bide presudno,iskustvoto .Ipak mozevte da izgubite i poveke ako znaeja da realiziraat nasite ziceri

Член од
10 декември 2010
Мислења
110
Поени од реакции
63
Алоооо,која доминација која реализација,минчо некеше да дај по 100 евра,ама зато шкендија даде плата...толку слепи сте или...на пелистер не му требат бодови гледа само како да ја закрпи сезоната и да си напрај некој денар да се платат фудбалерите.
Претседателот на скопје не му одговара прва лига за пари праење скопје си оди втора лига,вардар ке се спаси,металург засега игра чесно ама кај нас така нема титула,затоа однапред прогнозирам шкендија ке е шампион оти знае како да игра во нашето првенство.90% се местени натпреварите не си прајте со умот бајрам.позз

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.443
Поени од реакции
8.573
ne goran16ta neka se javi nezna sto vikase bezveze muabeti :D

sto da prasam znam koj dominiral..ti se dopagase igrata ? :D
Еве ќе ви честитам на победата иако не е заслужена ккао што кажа сандак на полувреме сте ја купиле и ова информација од прва рака од ......
не дека сте слаби или нешто не дека треба да бидете први многу тешко без вашите пари да успеете тој малиот нафиу или како се викаше е голем талент нема збор но дека сте многу јаки е мајтап голем
Тешко дека ќе без купени утакмици ќе бидете шампиони и судијата не го видов на дело оти рано прмивме гол во второто Но да ви повторам дека сте ја купиле утакмицата и слободно прашјте ги вашите од клубот колку пари дадоја
За играта нема што да се каже првото една пречка вие преку слободен а ние една шанса на лавци покрај голот и то а беше СЕ
Второто слична слика ништо од најавата за доминација ваша а ние уште помалку една стаива имавте и голот а ние имавме чиста зицер позиција и бујчевски не се снајде најдобро
Значи по играта наша се виде дека не беа сите информирани за тоа дека треба да загубиме
Честитки за шкендија но не верувам дека ќе бидат шампиони оти тепа и металург :salut:

Член од
10 декември 2010
Мислења
110
Поени од реакции
63
Не е на полувреме продаена туку уште пред да почни беше договрена

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.443
Поени од реакции
8.573
Jas razbrav od prva raka deka na poluvreme ja dogovrile i mu kazuvale deka nikogas poveke za vgodina nema da dobijat bodovi
Господ да чува бе е ј на шкендија му ја дадоја :tapp: а прет тоа на вардар :nesvest: Што се случува со нашиот клуб бееее
Ќе мора да се преземат некој акции не може вака некој нерви да клава а некој пари во џепот
Барем да кажеја да си зминиме да не се нервираме сите и како будали ќе ни се смејаат

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.443
Поени од реакции
8.573
da da samo 5 dusi znaele na pocetok no koga videle deka ne mozat da stavat gol prvoto mu kazale i na drugite :(((
toa e sega ponedelnik ke se deli plata toj minco glupakot namesto da daj nekoj dinar da pominese se kako sto treba ne mu se davaaa demek pokazetese ova ona
Ni da mu se lutis ni da ne mu se lutis na fudbalerite ne znam sto da recam bez pari ne se igra edna godina ama i da se sitkaat vaka ne biva gospod samo da nie na pomos

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
da da samo 5 dusi znaele na pocetok no koga videle deka ne mozat da stavat gol prvoto mu kazale i na drugite :(((
toa e sega ponedelnik ke se deli plata toj minco glupakot namesto da daj nekoj dinar da pominese se kako sto treba ne mu se davaaa demek pokazetese ova ona
Ni da mu se lutis ni da ne mu se lutis na fudbalerite ne znam sto da recam bez pari ne se igra edna godina ama i da se sitkaat vaka ne biva gospod samo da nie na pomos
Како бе брат не се фудбалерите криви?
Дај не ги брани молим те...
Управата се вади НИЕ НЕ СМЕ КРИВИ,овие кукаат НЕМА ПАРИ,НЕМА ТОПЛА ВОДА...:music5:
Леле ко ќе ми текни на пресот ко штрајкуваа шо кажваше тн "капитен ":xmas1:ми иди во Големо Езеро на Пелистер да ги искапам сите...:violent1:
И таман си намести сега утакмици и имаат топла вода...
Како не се криви играчите?
Ќе дојди некој ко Круме и ќе ми речи ШИТНЕТЕ ЈА УТАКМИЦАТА...нема шанси...
И шо ако немаат пари?Цела држава остана без пари,шо да речиме за нив.....
Овие за 100-200 евра шиткаат бесрамно утакмици...го оцрнија клубот....
Ако нејќат да играат СИКТЕР..нека бараат клуб кај шо ќе земаат плата...а не овде да го ебаваат клубот.....и така се виде нивното...ќе играме со младинци,барем тие ќе играат со срце за БЕЗ ПАРИ и нема да кукаат како овие местачите...како шо играше екипата пред 2 сезони...
Овие МЕСТАЧИТЕ,ем се прва постава,а се НАЈСЛАБИ УБЕДЛИВО НА ТЕРЕН....ем без никаков срам местат и не брукаат низ цела Македонија...па уште се жалат НЕМА ПАРИ...:kesa:
Абе затвор за нив....:locked:тие треба да плаќаат за да играат во Пелистер..не да лапаат пари од него....:kesa:
Ако нејќат да местат,бујрум нека закажат еден прес....да кажат НЕКОИ ЛУЃЕ САКААТ ДА НЕ ПОТКУПАТ...се да се кажи со име и презиме да се обелоденат сите мафијаши...и то е то...
Овие само се правдаат.....демек "НЕЈЌЕЛЕ"да ги шитнат,ама сепак биле ПРИНУДЕНИ,,,,:kesa:
Море сиктер таму....:violent1:
Нека земат пример како се сака клубот од ракометарите...играат без редовни плати со години наназад..и ГИНАТ НА СЕКОЈА УТАКМИЦА за Пелистер,и не кукаат како овие манекените....:music5:
Ова е крај на фудбалот во Битола,дефинитивно....:locked:
Ова е дното.....
Арно шо не одам појќе на фудбал да се нервирам....од утакмицата со Вардар неам стапнато на стадион,и не ни планирам да одам...
Додека се овие играчи,додека се овие во Управата,неам намера ниту да поминам покрај стадион,камоли да влезам и да ја гледам фарсата наречена ФК ПЕЛИСТЕР....:pop:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.443
Поени од реакции
8.573
Како бе брат не се фудбалерите криви?
Дај не ги брани молим те...
Управата се вади НИЕ НЕ СМЕ КРИВИ,овие кукаат НЕМА ПАРИ,НЕМА ТОПЛА ВОДА...:music5:
Леле ко ќе ми текни на пресот ко штрајкуваа шо кажваше тн "капитен ":xmas1:ми иди во Големо Езеро на Пелистер да ги искапам сите...:violent1:
И таман си намести сега утакмици и имаат топла вода...
Како не се криви играчите?
Ќе дојди некој ко Круме и ќе ми речи ШИТНЕТЕ ЈА УТАКМИЦАТА...нема шанси...
И шо ако немаат пари?Цела држава остана без пари,шо да речиме за нив.....
Овие за 100-200 евра шиткаат бесрамно утакмици...го оцрнија клубот....
Ако нејќат да играат СИКТЕР..нека бараат клуб кај шо ќе земаат плата...а не овде да го ебаваат клубот.....и така се виде нивното...ќе играме со младинци,барем тие ќе играат со срце за БЕЗ ПАРИ и нема да кукаат како овие местачите...како шо играше екипата пред 2 сезони...
Овие МЕСТАЧИТЕ,ем се прва постава,а се НАЈСЛАБИ УБЕДЛИВО НА ТЕРЕН....ем без никаков срам местат и не брукаат низ цела Македонија...па уште се жалат НЕМА ПАРИ...:kesa:
Абе затвор за нив....:locked:тие треба да плаќаат за да играат во Пелистер..не да лапаат пари од него....:kesa:
Ако нејќат да местат,бујрум нека закажат еден прес....да кажат НЕКОИ ЛУЃЕ САКААТ ДА НЕ ПОТКУПАТ...се да се кажи со име и презиме да се обелоденат сите мафијаши...и то е то...
Овие само се правдаат.....демек "НЕЈЌЕЛЕ"да ги шитнат,ама сепак биле ПРИНУДЕНИ,,,,:kesa:
Море сиктер таму....:violent1:
Нека земат пример како се сака клубот од ракометарите...играат без редовни плати со години наназад..и ГИНАТ НА СЕКОЈА УТАКМИЦА за Пелистер,и не кукаат како овие манекените....:music5:
Ова е крај на фудбалот во Битола,дефинитивно....:locked:
Ова е дното.....
Арно шо не одам појќе на фудбал да се нервирам....од утакмицата со Вардар неам стапнато на стадион,и не ни планирам да одам...
Додека се овие играчи,додека се овие во Управата,неам намера ниту да поминам покрај стадион,камоли да влезам и да ја гледам фарсата наречена ФК ПЕЛИСТЕР....:pop:
Tomas
Не се криви сите играчи нема што да ги бранам не ми се роднина или нешто ама што се криви сите играчи кога само неколку се местачи :toe:
Пример ете шо ти знам драгарски бујчевски миленковски или голманчето или пак љамчевски кога сите знаеме кој ја намести со вардар и скопје или сега со шкендија ????
Треба и од друга страна да ја гледаме работата клај се ти на нивно место да одиш на работа а некој да не ти дава плата неколку месеци Што ќе правиш ти ???
За управата имав големи надежи дека нема да паднат на испитото и дека нема да продолжат како порано но да ги оставиме на страна круме и компанија ете самите тие кажуваат кој сака и кога сака нека го земи некој клубот но никој не сека не се проблем круме и играчите проблемот е ШТО НЕМА ПАРИ а без пари само толлку се може
Ете да ги избркаме утре местачите со се управа кој ќе игра кој ќе го води клубот КОЈ???Сите бегаат како ѓавол од темјан од градски власти бизнисмени и сите други
Да рзикуваш кривична пријава за кој бе за што за пак да дојди друг и тој да мести утакмици ???
Треба и ние сите да си ја признаеме грешката дека многуууу касно го видовме вистинското лице на ванчо
Сега е лесно да бегаме сите но треба да преземи некој со план за клубот а вака за џабе ќе збораме и ќе с е наревираме
Не може да споредваме ракометот со фудбалот ете рачунај и од таму да си замини е... кој ќе додји ?имаше најави дека некој друг ќе дојдел ама тие приказни се слушани сто години
Кој знае како да речи човек дека не ена арно сите знаеме и гледаме но како да се најди чаре е работата
Друго не е решение да не одиме на фудбал со тоа само ќе му го остави клубот уште повеќе да го уништваат(оцрнуваат) треба да се седни на маса и да се разговара за да тргнат работите но со кој за кој ....
Мене не ме плаши ова што сега се случува туку кога ќе одиме 2 лига тогаш што ќе правиме со кој пари и како ќе влезиме прва лига па и со кој играчи не ќе бидат будали децата да останат тука без пари да играаат помина тоа време лани така беше ај за клубот за навивачите сега пак тешко ќе се заминат во новаци бе таму барме ќе земаат по некој динар ако не ќе ги вработат во рек па крај краева тие беа на примреми во молика а нашите тука седеја Море мизерија сме и не гледам светло во тунелот само се повеќе паѓаме од грешка во грешка

Fudbalsko prvenstvo na Makedonija 2010/11 - 22 kolo

Pelister - Skendija 0:1 (0:0)

Gradski stadion pod Tumbe kafe. Gledaci: 200
Glaven sudija: Stevce Sulevski
Asistenti: Drage Nedelkoski i Zarko Todoroski (site od Ohrid)
Delegat: Blagoja Kotlaroski (Resen)
Strelec: Redzepi vo 63 minuta za Skendija
Zolti kartoni: Salevski, Dragarski, Ristevski (Pelister), a Elmazovski (Skendija)
Crveni kartoni: nema

Pelister:

Petrovski, Salevski, Ristevski, Dragarski, Kitanovski, P. Ljamcevski, Konjarski, Simonovski (od 46m. S. Veljanovski), Petkovski (od 60m. Kitanovski),
Talevski (od 71m. A. Veljanovski), Bujcevski

Skendija:

Zendeli, Elmazovski, Bilbilovski, Nikitovic, Cuculi, Mustafi,
Alomerovic (od 46m. Redzepi), Emini, Hasani (od 90m. Glavevski)
Sali, Nafiju 2 (od 68m. Selmani)

Igrac na natprevarot:
Ferhan Hasani (Sendija)

Iako na tabelata dvete ekipi se razdeleni za 11 pozicii i celi 30 boda vo polza na Skendija, duelot na posledniot i prviot vo Bitola donese izednacen fudbal za eden cas. Potoa pokvalitetnata ekipa postigna gol i lesno go privede mecot kon kraj. Samo pred 200 gledaci, Bitola go preceka liderot koj imase mnogu problemi da go nametne svoeto tempo. Vo prvite 40 minuti se igrase apsolutno izramneto so po dve obostrani zreli sansi. Prvi se zakanija domasnite koi vo 10 minuta preku Talevski bea mnogu blisku do vodstvo. Najiskusniot domasen fudbaler odlicno biese od rabot na kazneniot prostor, no za malku kraj direkot. Site akcii na Skendija tecea preku nozete na Hasani, koj bese zakana za Petrovski od prekinite. Vo 14 minuta se obide od 30 metri, pa domasniot golman so vrvot na prstite i so pomos na preckata ja isfrli topkata vo korner. Istiot fudbaler vo 39 minuta od nesto poblisku plasirase za malku nad preckata. Antonio Bujcevski bese pobrz od protivnickite defanzivci, no cesto izoliran ne mozese mnogu da napravi. I koga prviot del vleze vo samiot finis gostite imaa dve golemi sansi. Najnapred Sali vo 41 minuta od mrtov agol go zagrea Petrovski. Sepak tetovci najblisku vo vodstvo bea sekundi pred odmorot, koga Hasani po prekrasna akcija izbi sam pred Petrovski, ubavo dijaginalno plasirase, no srekata bese so Pelister. Taka borbeno, no miroljubivo zavrsi dobroto prvo poluvreme.
Prodolzenieto pocna so vleguvanjata na Saso Veljanovski vo Pelister i Eljmedin Redzepi kaj Skendija. Otkako vo 47 minuta opravdano bese ponisten golot na Saso Veljanovski, zaradi gol aut vo zacetokot na akcijata na Bujcevski, gostite go zamolknaa Tumbe kafe. Vo 53 minuta po kornerot koj go izvede Emini, site ja vidoa topkata vo golot po visokiot skok na Sali, no desniot direk go spasi Petrovski. Vo 57 minuta bitolcani docekaa kontranapad po koj Bujcevski izbi sam pred Zendeli, no premnogu cekase i upati los zavrsen udar. Presudniot moment bese 63 minuta koga rezervistot Redzepi prifati edna topka na rabot na sesnaesetnikot i izvoredno plasirase vo podalecniot agol na nemokniot domasen golman. Po postignatiot gol, izbranicite na Osmani ja “nagazija” topkata i postojano ja kontroliraa do samiot kraj. Domasnata klupa se obide so vleguvanjata na Vlade Kitanovski i Aleksandar Veljanovski, no Zendeli ostana bez intervencija vo vtoriot del. Poslednata sansa na mecot ja imase Ferhan Hasani vo 83 minuta, koga go mina i Petrovski, no otide premnogu desno i ne pronajde dobar agol da bie. Zasluzena pobeda na liderot, koj po 7 godini od Bitola zaminuva so poln plen. Pelister ne razocara i protiv najsilnata ekipa vo ligata dolg period igrase ramnopravno.

Reakcii po natprevarot:

Nedzat Husein
(trener na FK Pelister)

Nemam sto da im zameram na moite fudbaleri, koi odigraa odlicen mec i dolg period mu pariraa na silnata ekipa na Skendija. Posebno vo prvoto poluvreme imavme i svoi sansi da dojdeme prvi vo vodstvo, no ne gi iskoristivme. Nesporen e kvalitetot na tetovci, no mislam deka i nie imavme svoi momenti i zatoa nemase da bide nezasluzeno ni remi.

Katip Osmani
(trener na FK Skendija)

Imavme poveke sansi i mislam deka ja zaluzivme pobedata. Cestitki i za fudbalerite na Pelister koi bea zilavi i dobro organizirani vo tekot na celata sredba. Po golot ne dozvolivme protivnikot da se zakani i osvoivme bitni tri boda vo borba za titulata.

--- надополнето ---

ps.знам дека сум многу контрадикторен со ставовите но тоа е оти и јас не знам што да правиме нема излез од ситуацијата :kesa:

--- надополнето ---

p.p.s.младинците го победиле првопласираниот работнички со 1-0

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Горан....@
Нема чаре....
Џабе е сега,не можи ништо да се преземи сега....
Џабе протест.....(и така тешко и би се одржал,знајш од кој причини и од кои луѓе,имаме праено муабет)....
И да се напрај протест не ми се верва да се смени нешто...
Едноставно очигледно е дека не можи да се смени ништо...
Никој не го боли за спорт во градот,фирмите ама баш ич немаат слух за спорт...
А и нема да имаат....
Единствена надеж е да видиме шо ќе бидни со тој законот...да се претворат клубовите во акционерски друштва...
Да видиме како ќе функционира сето тоа....
Да видиме дали ќе се избришат долговите,и дали ќе има некои заинтересирани фирми да си купат свој удел во клубот...
Ама ова е се теоретски....си правиме крчма без крчмар.....
Засега сме статус кво....
Околу местенките,им била ветена една плата на играчите,и ќе им ја исплателе демек наредната недела....
Околу местење,да не се лажиме местат и во најсилните лиги,и тоа на големо...се истурија ви нестење......
Ама тоа не го прават толку очигледно....овде се се знај уште пред да почни првенството.....
Муабетот ми е дека ГОЛЕМ СРАМ е за клубот шо дојде на ова дереџе...да шитка утакмици јавно за по една плата на играчите...
Ете то е показател до кај е дојден градот,и каков ни е спортот во градот...НУЛА....
И добро рече....кај и да е ако се продолжи вака фудбалот ќе го снајди судбината на кошарката...кога за бедни 50 илјади изгубивме прволигашка кошарка...
А кога ќе дојди за фудбалот да се спаси ќе треба 20 пати по толку,само за да опстаниме во втора лига...кој ќе ги дај тие пари догодина ?НИКОЈ....
Од навивачите,од Чкембари нема шо да се очекува,се виде колку е сатот и каква е моќта..
Џабе и бојкот,џабе графити,џабе и евентуално тепање на играчите...
Не вреди...кога ќе нема ефект на крај....
Грешката се напрај со Ванчо,не издрбила сите...(меѓу кои и јас),сите мислеа дека конечно клубот е на вистински пат...и ни го напика машки...
И сега речиси е невозможно да се вратиме на вистински пат...
Ќе биди чудо ако се вратиме во нормала...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.443
Поени од реакции
8.573
ПРВА МФЛ 23 КОЛО 02 / 04 / 2011 година (сабота) 16.00 час

Изненадување на колото чиста двојка е Пелистер

НАПРЕДОК – ПЕЛИСТЕР

КИЧЕВО

Главен судија Мустафи Фатон – Тетово

1 асистент Емурли Иса – Тетово

2 асистент Изеири Вјолца – Гостивар

КОНТРОЛОР Димитровски Димитар – Скопје

4 судија Јовчевски Дарко – Тетово

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.443
Поени од реакции
8.573
пишете ја пелистер 2ка
На радио кажаа дека сме имале две чисти шанси но нашите згрешиле :helou: нема врска важно денес 100% ќе се вратиме не поразени од кичево

--- надополнето ---

ovde можете преку нет да слушате пренос

--- надополнето ---

За 4 минути принмнавме 2 гола :kesa: готово и од оваа утакмица

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
На радио кажаа дека сме имале две чисти шанси но нашите згрешиле :helou: нема врска важно денес 100% ќе се вратиме не поразени од кичево

--- надополнето ---

ovde можете преку нет да слушате пренос

--- надополнето ---

За 4 минути принмнавме 2 гола :kesa: готово и од оваа утакмица
то е то... мене ми рече еден чоек од Кичево дека денес Пелистер ќе слави во Кичева ама јбг ништо :(

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Извинуење до младинците на Пелистер (ваљда они беа), мислевмо дека са гарчона и неколку наши членоој им удираја по автобусот, ама видовмо битолски регистрацие и се смирија свите. Значи извинуење уште еднаш немаше никаква намера да бида нападнати, да не се рашири таква информација.

Kajgana Shop

На врв Bottom