Фан Клуб: Пелистер

Z

ziko bt

Гостин
Утре во 4 со Турново мое мислење е дека барем бод имаме од ова утакмица отсем ако не е наредена така можи секако да излези.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.444
Поени од реакции
8.573
ПРВА МФЛ 24 КОЛО 05.04.2011 година во 16 часот

ПЕЛИСТЕР-ХОРИЗОНТ ТУРНOВО

Главен судија Шулески Стевче - Охрид

1 асистент Неделкоски Драге - Охрид

2 асистент Тодороски Жарко - Охрид

4 судија Ецкоски Марјан - Охрид

КОНТРОЛОР Хаџипази Алилерџан- Гостивар

Lele kolku mi e zal sto nema da mozam utre da go vidam sulevski i da mu ja karam Aneta :nesum:

Inaku za utakmicata ocekuvam cista pobeda od 2-0 i da dade gol bujcevski koj imal ubavi sansi vo kicevo no za zal ne gi iskoristil
Koeficinetot e 2.60 sto znaci ubaj pari moze da se dobijat na nasa pobeda :vozbud:

--- надополнето ---

ps.Тетексфан ништо страшно сте фрлиле еден камен и првите неколку души плукале по автобусот а тоа дека не сте виделе и знаеле дека е наш на друг да му кажеш оти убаво си пишело ФК Пелистер и сите внатре со тренерки зелена боја и како што реча сам таблицата се гледа од 100 метра ама нема врска не сте можеле на магарето па удри на самарот ако ако се враќа се се плаќа и кај нас има деца што се слаби со видот :baeh: и патем многу мала бројак сет биле бе ? ама ај нема врска ваша работа не знам дали сте сумљале во шитната(купена) па не сте се ни собрале како што треба

p.p.s..тетксфан не ми реплицирај се разбравме не сте виделе и прифатено е извинавањето:smir:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ Значи автобусот мие не го видовмо од далеку, пројде позади полицијата и излезе директно пред нас. Неможеше да се види зошто имаше оклопни возила (на тенкоој ми личеа) и автобусот излезе директно пред нас. Никој не ги виде регистрациете, а и не беа децата во зелено. Може имало неколку душе ама немаше ништо со што би ги познале. Ти кажав мислеа дека са...па пробаја нешто да напраа, ама после видовмо дека има БТ регистрацие и автобусот си пројде без никаков проблем.

Иначе имаше околу 200 душе, најслабо до сега. Како што кажа ти, ваљда многу не дојдоа зошто играчите беа под страшен притисок и се знаеше дека е загубена оваја утакмица. А и една недела пред утакмицата ни беше кажано дека нема да не пуштат на стадион, али јебига мислевмо дека са дезинформацие.

И прашање едно до свите вас. Како ќе беше мие да им земемо дали тренерки, дали маица или нешто слично на децата од Битола, како вие што им напраевте на нашите кај вас?? После ова запрашајте се дали беше паметно тоа што им го напраевте на тетовчаните. Слободно можевмо да им земемо или да им го искршимо автобусот...ама искрено не смо како вас, пред све смо МАКЕДОНЦИ!

Z

ziko bt

Гостин
И прашање едно до свите вас. Како ќе беше мие да им земемо дали тренерки, дали маица или нешто слично на децата од Битола, како вие што им напраевте на нашите кај вас?? После ова запрашајте се дали беше паметно тоа што им го напраевте на тетовчаните. Слободно можевмо да им земемо или да им го искршимо автобусот...ама искрено не смо како вас, пред све смо МАКЕДОНЦИ!
Абе дечко овие не шетаја низ тетово со маици Чкембари тие си дојдоја со клубот да си изиграт утакмица(и то со обележја на клубот, а не на навивачка група) и то е то,а дечиштата од кај вас нормално си беа дојдени со друга намера да се прошетат низ корзо со маички Војводи(шо нормално не пројде) да си се сликнат за на фб и да бидат 'главни фраери у маало'.И накрај краева не сме исти вие си го продадовте градот на најголемите душмани шо сеа барем не е случај кај нас.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
^ Како тоа смо го продале градот?? Објасни ми те молим.
Сто пута сум кажал, лесно ви е на вас од Битола, Прилеп и остали да кажете абе вие сте вакви вие сте такви, го продадовте градот и слично. Дојди бе дечко овде, живи малку у Тетово па ќе те прашам дали ќе го имаш истото мислење. Највише ме боли тоа што место свите заедно да бидемо, вие се ситите на тоа што им се случуе на Македонците у Тетово, а од друга страна се праете најголеми патриоти. Жално...

Иначе не е важно дали биле со клубот или носеле маица од чкембари. Истите тие сигурно идат на утакмица на Пелистер со такви маички од вашата група.
Не е муабетот дали е маица на Војводи, Чкембари, Тетекс или Пелистер, важен е потегот кој според мене е срамен. Точно децата не требало да шетаат со маица Војводи и да се праа курназ, ама ипак биле деца. Да бил некој 20 год. па да шетал со таква маица би разбрал...ама да малтретираш дете за една маица...ноу комент.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924
^ Како тоа смо го продале градот?? Објасни ми те молим.
Сто пута сум кажал, лесно ви е на вас од Битола, Прилеп и остали да кажете абе вие сте вакви вие сте такви, го продадовте градот и слично. Дојди бе дечко овде, живи малку у Тетово па ќе те прашам дали ќе го имаш истото мислење. Највише ме боли тоа што место свите заедно да бидемо, вие се ситите на тоа што им се случуе на Македонците у Тетово, а од друга страна се праете најголеми патриоти. Жално...

Иначе не е важно дали биле со клубот или носеле маица од чкембари. Истите тие сигурно идат на утакмица на Пелистер со такви маички од вашата група.
Не е муабетот дали е маица на Војводи, Чкембари, Тетекс или Пелистер, важен е потегот кој според мене е срамен. Точно децата не требало да шетаат со маица Војводи и да се праа курназ, ама ипак биле деца. Да бил некој 20 год. па да шетал со таква маица би разбрал...ама да малтретираш дете за една маица...ноу комент.
Секој треба да си ги снеси последиците. Требало да размислат пред да го направат тоа.. Ако знаат да носат маици, тогаш и знаат да ја слечат ! :smir:

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Точно, се сложуем со тоа. Реков, не требало да носат маица. Ама детето што било пресретнато и што му ја зеле маицата му било претресувано и по ташња и по све. Тоа ми е зборот.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.444
Поени од реакции
8.573
Помошникот судија не отепа за 2 и 3 гол беа чисти офсајти ама тоа кога ќе начекаат село без кучина (односно смао со кучина повеќе од навивачи) и се заштитени без навивачи секој ќе ни го топори
Нашите првото полуврем ен го ни поминаја центарот што се вели ама и хоризонт освен првиот гол кој беше од коренер и со глава дадоја а претходно само го оставија нема што да се забешежи но реков и ќе повторам освен голот турновци немаа никаква шанса оти головите беа од офсајт
Ете сега во 2 полувреме нашите дале гол баш ми е криво што ен го видов и да се израдувам на гол после долгооооо време

--- надополнето ---

Edinstveno dobor od ova kolo e golot sto go dadovme na veljanovski i isto da ne zaboravam pobedata na skopje a porazot na vardar pa da se prosiri ligat ainaku nisto ne ne spasva :kesa:

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Блокирана беше на B-WIN.... утакмицата со Турново..
Абе се убија од местење....мамето нивно...
3-0 на полувреме,центарот не го поминале....
А ако не се лажам со истиот овај тим (освен Илиев)....го тепавме Турново....
И сега Турново не шлака за едно полувреме?
Хаха....
Абе ми е срам да кажам дека сум од Битола....
По речиси 20 години одење на фудбал.. од овие местенки ми се одмили и фудбал и се...
И не планирам да одам во скоро време да ги гледам греовите од играчи.....
Од местенката со Вардар не сум бил на стадион,и не ни планирам се додека се овие местачи тука....
Кога ќе дојдат некои нови млади деца кои ќе гинат за Пелистер е ТОГАШ ДА....
Од овие се виде....
Круме кај е златото????:vozbud:
Упс...заборајв-утре исплаќаат кладилниците.....:zlo:

П

Паспарту

Гостин
Блокирана беше на B-WIN.... утакмицата со Турново..
Абе се убија од местење....мамето нивно...
3-0 на полувреме,центарот не го поминале....
А ако не се лажам со истиот овај тим (освен Илиев)....го тепавме Турново....
И сега Турново не шлака за едно полувреме?
Хаха....
Абе ми е срам да кажам дека сум од Битола....
По речиси 20 години одење на фудбал.. од овие местенки ми се одмили и фудбал и се...
И не планирам да одам во скоро време да ги гледам греовите од играчи.....
Од местенката со Вардар не сум бил на стадион,и не ни планирам се додека се овие местачи тука....
Кога ќе дојдат некои нови млади деца кои ќе гинат за Пелистер е ТОГАШ ДА....
Од овие се виде....
Круме кај е златото????:vozbud:
Упс...заборајв-утре исплаќаат кладилниците.....:zlo:
Да го гледаше Маџаровски што прави, фалеше уште скара да распали позади гол. Толку сме глупи (општо за сите важи ова), што не знаеме да наместиме ниту еден натпревар, сите "намештаљки" во нашава лига од авион можеш да ги видиш.

Во Скопје (С.Л.) можеше да се игра Пелистер - Турново, а Вардар стандард блокирана...

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Да го гледаше Маџаровски што прави, фалеше уште скара да распали позади гол. Толку сме глупи (општо за сите важи ова), што не знаеме да наместиме ниту еден натпревар, сите "намештаљки" во нашава лига од авион можеш да ги видиш.

Во Скопје (С.Л.) можеше да се игра Пелистер - Турново, а Вардар стандард блокирана...
Цела лига ни е ТЕШКА НАМЕШТАЉКА..
Од кога почнаа да ги даваат утакмиците од лигата по кладилници се си еба матер.....
И порано местеа...ама ова сега е уби боже...
Се истурија од местење...
И добро кажа..
Нашиве играчи се толкави КЛОШАРИ шо не знаат ни како ТРЕБА ДА СЕ НАМЕСТИ утакмица...
На Запад местат на големо,ама имаат СТИЛ,ГЛУМА....би рекол и ИСКУСТВО....
Овие кај нас се толкави НЕСРЕЌНИЦИ шо се кадарни и сами да си закачат гол...
АМАТЕРИ класични.....
Ете утакмиците на Пелистер....
Вардар.....:music5:
Скопје ја тепа Ренова....:shok:
Саботата Скопје вади бод со Работнички....:pos:
Пред тоа си наместија неколку утакмици кај шо беа фаворити.....
Силекс добива со Металург....
И ред други примери....:zlo:
Единствено Шкендија си работи како "ТРЕБА"дома си газат се,кај шо треба на гости ќе искешираат..и ете ти ја титулата....
Да имам една минута власт....БИ ЈА УКИНАЛ ЦЕЛАТА ПРВА ЛИГА...
Ова се на неодредено време....
Се додека не се подобрат некои работи....
Па уште и професионалци се нарекуваат прволигашите....
Па и плата бараат?Абе каква плата...
Се е за в затвор од овие..и управи,и играчи и се...:locked:

Член од
27 август 2009
Мислења
899
Поени од реакции
158
Цела лига ни е ТЕШКА НАМЕШТАЉКА..
Од кога почнаа да ги даваат утакмиците од лигата по кладилници се си еба матер.....
И порано местеа...ама ова сега е уби боже...
Се истурија од местење...
И добро кажа..
Нашиве играчи се толкави КЛОШАРИ шо не знаат ни како ТРЕБА ДА СЕ НАМЕСТИ утакмица...
На Запад местат на големо,ама имаат СТИЛ,ГЛУМА....би рекол и ИСКУСТВО....
Овие кај нас се толкави НЕСРЕЌНИЦИ шо се кадарни и сами да си закачат гол...
АМАТЕРИ класични.....
Ете утакмиците на Пелистер....
Вардар.....:music5:
Скопје ја тепа Ренова....:shok:
Саботата Скопје вади бод со Работнички....:pos:
Пред тоа си наместија неколку утакмици кај шо беа фаворити.....
Силекс добива со Металург....
И ред други примери....:zlo:
Единствено Шкендија си работи како "ТРЕБА"дома си газат се,кај шо треба на гости ќе искешираат..и ете ти ја титулата....
Да имам една минута власт....БИ ЈА УКИНАЛ ЦЕЛАТА ПРВА ЛИГА...
Ова се на неодредено време....
Се додека не се подобрат некои работи....
Па уште и професионалци се нарекуваат прволигашите....
Па и плата бараат?Абе каква плата...
Се е за в затвор од овие..и управи,и играчи и се...:locked:
:toe: Годинава се мести како никогаш до сеа...ми се чини дека оваа сезона има повеќе наместени одколку "фер" утакмици...едноставно нема чиста екипа оваа сезона...:tapp:

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.444
Поени од реакции
8.573
:toe: Годинава се мести како никогаш до сеа...ми се чини дека оваа сезона има повеќе наместени одколку "фер" утакмици...едноставно нема чиста екипа оваа сезона...:tapp:
Не само тоа нашиот клуб не знам некогаш да продавал утакмици за пари порано пред неколку сезони имале со победа три за три бода и тоа беше се а сега без ниту малку страм се мести на големо како за миљони евра да е работата а тие си ја пордаваат душата за 100 или 200 евра

Kajgana Shop

На врв Bottom