Z
ziko bt
Гостин
Утре во 4 со Турново мое мислење е дека барем бод имаме од ова утакмица отсем ако не е наредена така можи секако да излези.
Абе дечко овие не шетаја низ тетово со маици Чкембари тие си дојдоја со клубот да си изиграт утакмица(и то со обележја на клубот, а не на навивачка група) и то е то,а дечиштата од кај вас нормално си беа дојдени со друга намера да се прошетат низ корзо со маички Војводи(шо нормално не пројде) да си се сликнат за на фб и да бидат 'главни фраери у маало'.И накрај краева не сме исти вие си го продадовте градот на најголемите душмани шо сеа барем не е случај кај нас.И прашање едно до свите вас. Како ќе беше мие да им земемо дали тренерки, дали маица или нешто слично на децата од Битола, како вие што им напраевте на нашите кај вас?? После ова запрашајте се дали беше паметно тоа што им го напраевте на тетовчаните. Слободно можевмо да им земемо или да им го искршимо автобусот...ама искрено не смо како вас, пред све смо МАКЕДОНЦИ!
Секој треба да си ги снеси последиците. Требало да размислат пред да го направат тоа.. Ако знаат да носат маици, тогаш и знаат да ја слечат ! :smir:^ Како тоа смо го продале градот?? Објасни ми те молим.
Сто пута сум кажал, лесно ви е на вас од Битола, Прилеп и остали да кажете абе вие сте вакви вие сте такви, го продадовте градот и слично. Дојди бе дечко овде, живи малку у Тетово па ќе те прашам дали ќе го имаш истото мислење. Највише ме боли тоа што место свите заедно да бидемо, вие се ситите на тоа што им се случуе на Македонците у Тетово, а од друга страна се праете најголеми патриоти. Жално...
Иначе не е важно дали биле со клубот или носеле маица од чкембари. Истите тие сигурно идат на утакмица на Пелистер со такви маички од вашата група.
Не е муабетот дали е маица на Војводи, Чкембари, Тетекс или Пелистер, важен е потегот кој според мене е срамен. Точно децата не требало да шетаат со маица Војводи и да се праа курназ, ама ипак биле деца. Да бил некој 20 год. па да шетал со таква маица би разбрал...ама да малтретираш дете за една маица...ноу комент.
Да го гледаше Маџаровски што прави, фалеше уште скара да распали позади гол. Толку сме глупи (општо за сите важи ова), што не знаеме да наместиме ниту еден натпревар, сите "намештаљки" во нашава лига од авион можеш да ги видиш.Блокирана беше на B-WIN.... утакмицата со Турново..
Абе се убија од местење....мамето нивно...
3-0 на полувреме,центарот не го поминале....
А ако не се лажам со истиот овај тим (освен Илиев)....го тепавме Турново....
И сега Турново не шлака за едно полувреме?
Хаха....
Абе ми е срам да кажам дека сум од Битола....
По речиси 20 години одење на фудбал.. од овие местенки ми се одмили и фудбал и се...
И не планирам да одам во скоро време да ги гледам греовите од играчи.....
Од местенката со Вардар не сум бил на стадион,и не ни планирам се додека се овие местачи тука....
Кога ќе дојдат некои нови млади деца кои ќе гинат за Пелистер е ТОГАШ ДА....
Од овие се виде....
Круме кај е златото????
Упс...заборајв-утре исплаќаат кладилниците.....:zlo:
Цела лига ни е ТЕШКА НАМЕШТАЉКА..Да го гледаше Маџаровски што прави, фалеше уште скара да распали позади гол. Толку сме глупи (општо за сите важи ова), што не знаеме да наместиме ниту еден натпревар, сите "намештаљки" во нашава лига од авион можеш да ги видиш.
Во Скопје (С.Л.) можеше да се игра Пелистер - Турново, а Вардар стандард блокирана...
Цела лига ни е ТЕШКА НАМЕШТАЉКА..
Од кога почнаа да ги даваат утакмиците од лигата по кладилници се си еба матер.....
И порано местеа...ама ова сега е уби боже...
Се истурија од местење...
И добро кажа..
Нашиве играчи се толкави КЛОШАРИ шо не знаат ни како ТРЕБА ДА СЕ НАМЕСТИ утакмица...
На Запад местат на големо,ама имаат СТИЛ,ГЛУМА....би рекол и ИСКУСТВО....
Овие кај нас се толкави НЕСРЕЌНИЦИ шо се кадарни и сами да си закачат гол...
АМАТЕРИ класични.....
Ете утакмиците на Пелистер....
Вардар.....:music5:
Скопје ја тепа Ренова....:shok:
Саботата Скопје вади бод со Работнички....
Пред тоа си наместија неколку утакмици кај шо беа фаворити.....
Силекс добива со Металург....
И ред други примери....:zlo:
Единствено Шкендија си работи како "ТРЕБА"дома си газат се,кај шо треба на гости ќе искешираат..и ете ти ја титулата....
Да имам една минута власт....БИ ЈА УКИНАЛ ЦЕЛАТА ПРВА ЛИГА...
Ова се на неодредено време....
Се додека не се подобрат некои работи....
Па уште и професионалци се нарекуваат прволигашите....
Па и плата бараат?Абе каква плата...
Се е за в затвор од овие..и управи,и играчи и се...:locked:
Не само тоа нашиот клуб не знам некогаш да продавал утакмици за пари порано пред неколку сезони имале со победа три за три бода и тоа беше се а сега без ниту малку страм се мести на големо како за миљони евра да е работата а тие си ја пордаваат душата за 100 или 200 евраГодинава се мести како никогаш до сеа...ми се чини дека оваа сезона има повеќе наместени одколку "фер" утакмици...едноставно нема чиста екипа оваа сезона...
![]()
тешко дека ќе се смени нешто
Прегледај го приврзокот 41299Прегледај го приврзокот 41300Прегледај го приврзокот 41301Прегледај го приврзокот 41302Прегледај го приврзокот 41303Прегледај го приврзокот 41304Прегледај го приврзокот 41305Прегледај го приврзокот 41306Прегледај го приврзокот 41307Прегледај го приврзокот 41308
С А К А М Е--- С П О Р Т--- В О--- Б И Т О Л А !!!
Samata gratska vlast vi e kriva , so decentralizacijata sekoja opstina si e posebna prikazna za sebe, primer zemete ja STRUMICA:kesa:
Inaku neoficijalno namestena bila i so horizont za kladilnici :nesvest:
--- надополнето ---
![]()