Фан Клуб: Пелистер

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.673
Поени од реакции
2.890
Би требало неделава да се одржи вондредно собрание и да се смени прецедателот !
Но во секој случај не е на арно работата имаше еден заинтерсиран за спонзорство пред утакмицата со силекс (грешка беше што се држеше во тсјност а ако се знаеше ќе се имаше повеќе стимул за игра) но сега по поразот се дума дали да влези во клубот оти бродот што тоне никој не го сака и патем после тој ќе биде запишан во историјата како прецедател што го однесол клубот во втор алига иако ванчо ја еба работа :salut:
Toj moze da bide zapisan kako spoznor sto sakal da go spasi klubot od toa Vanco so go napravil, sramot najvise ke bide kaj Vanco ne kaj covekov ako stvarno misli da vi pomogne
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.156
Поени од реакции
7.854
Toj moze da bide zapisan kako spoznor sto sakal da go spasi klubot od toa Vanco so go napravil, sramot najvise ke bide kaj Vanco ne kaj covekov ako stvarno misli da vi pomogne
Надежта последна умира
Но тешко дека годинава ќе се спасиме реков ја си абрамович да додји не не спасва оти ффм е против нас(во саботата цврен и пенал непостечки за 0-2 и испразнетио трибини и после уште еден црвен и не досудени два пенали за нас ,претходно со шулевски да те потсетам на утакмицата со вас па исо скопје каде ни даде црвен и пенал за скопје и не досуден пенал за нас .....и уште многу други работи на кој сег аод нервоза не ми текнува ) и ванчо е во врска со ффм за охрид кој исто така го сопнзорира да влезе на местот наше во прва лига
Но најголемата грешка е во нас самите што многу касно се освестивме и видовме со кој си имама работа
Сега и да земиме играчи ќе треба да чекаме до полусезона а таа е далеку и до тогаш ќе избегаат брегалница и силекс кој нема шанси да испадни и никогаш не испаднал единствено ние сте спас вие ако испаќате и вие ќе биди добро ќе се дружиме и можеби за брзо ќе влезиме прва лига инаку тешко но се ми се чини дека спасот на двата клуба е во проширавање на лигата или некакви драстични казни за скопје и да се стигнат брегалница но во овај момент како што стојат работите тоа се само пусти желби
Инаку што викаш че се знаело дек аако дојди спонзор дека ќе се префрлело вината на ванчо нема врска муабеттот ете кога испаднавме пред некоја година беше само заради невеноски кој не заеба и ффм го искористи тоа и клубот го водеше здравко а тој ни крив ни должен го водеше клубот замисли со една сендвичара и сега сите знаат дека здравкои го испадна клубот а тоа нема врска така ќе биди и сега со ова

--- надополнето ---

ACAB

Притисок и од страна на мвр :uvo:
Четири прекршочни(барем за сега толку со можност и утре уште некоја) и неколку часовно малтретирање во станица заради влезот на навивачите на теренот

До кога ќе се бранат убијците на макфудбалот?!
Со ова само се разгоруваат страстите и се бркаат политички поени (кучина до вчера не знаеја газот да си го избришат а сега ќе изиграваат шериви)и ќе лечат коплекси на навивачи и ќе расчистуваат стари (песонални)сметки преку унифирма
Поздрав до кучината ноќта е подеднакво црна за сите :violent1: мислете му ја песој!!!!!

--- надополнето ---

Prekinot nosi kazna?





Vo 27 minuta od natprevarot vo Bitola, bitolskite navivaci se resija na radijkalen nacin na protestiranje. Imeno najnapred skandiraa protiv upravata, potoa gi svrtija transparentite od sprotivnata strana, pa gi otstranija clenovite na upravata od svecenata loza, za da na krajot se obidat so kratkotraen prekin da go svrtat vnimanieto. Desetina od “Ckembarite” vlegoa v teren i go prekinaa mecot. Nemase kontakt so nitu eden od fudbalerite ili oficijalnite lica. Sudijata Jakimovski pobara da bide ispraznet stadionot za mecot da prodolzi. Iako na tribinite imase samo 200 gledaci, prasanje e dali imase potreba od takov radikalen poteg. Mecot prodolzi i se odigra bez nikakkov problem, a navivacite na Pelister pred stadionot skandiraa i povikuvaa na smena na upravata. Povikaniot pretsedatel Vanco Atanasov toj dene ne bese vo Bitola a ne e posakuvan nitu ovaa nedela. “Ckembarite” najavuvaat deka od ovaa nedela ke go prevzemat klubot i oficijalno ke ja ispratat ovaa uprava. Za verifikacija se ocekuva vonredno sobranie na koe ostavka ke si podnesat site 25 clenovi od postoeckoto sobranie od januari ovaa godina.
Vo Bitola organizacijata na natprevarite sekogas bila optimalna i vakvite nemili sceni se redok isklucok. Povtorno nemase fizicki kontakt ili prpukuvanje na dve navivacki grupi, tuku obid da se prikaze serioznosta na situacijata vo Pelister. Verojatno toj obid bese ekstremen i namesto da mu pomogne ke mu nasteti na omileniot klub, no “Ckembarite” go opravduvaat so faktot deka nivnoto trpenie so segasnite prvi luge na klubot odamna zavrsi. Sega pokraj katastrofalnata tabela, na bitolskiot klub mu se zakanuva i suspenzija na Tumbe kafe za preostanatiot del od esenskiot del.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.156
Поени од реакции
7.854
Pelister blisku do “fenerot”






Minuva uste edna nedela vo koja Pelister funcionira kako i dosega, znaci voopsto ne funkcionira. Pretsedatelot povtorno e nekade na pat, a problemite ostanuvaat natalozeni i za sekoj sleden mec Pelister e desetkovan da napravi kompetitiven tim. Po slobodniot den vo ponedelnikot, fudbalerite se vratija pod Tumbe kafe bez najavenite odgovori. Porazot od Sileks ostavi seriozni tragi i na tabelata, no pred se mentalno. Za gostuvanjeto kaj Skendija zelenite ke bidat bez pocrvenetite Talevski i Panovski, a vo timot ke se vrati kapitenot Petkovski. Pelisterci protestiraat na delegiranjeto na Dejan Jakimovski na sabotnoto soocuvanje so Sileks i opomenuvaat na mecevi koi ja krojat sudbinata na dnoto na tabelata da bidat prateni pokvalitetni i poiskusni sudii.
Bitolskite navivaci podgotvuvaat vonredno sobranie, no edno e sigurno vo Pelister nitu se organizirani rabotite, a nitu ke bidat ako se prodolzi so istata letargija. Samo ednas na poslednite pet gostuvanja bitolcani ostanale neporazeni vo Tetovo koga domakin e Skendija. Malkumina veruvaat vo podvig, posebno ako se znae deka so isklucok na pobedata od 1-3 so tretoligasot Bair Krkardas i remito bez golovi vo Kupot vo Stip, Pelister ne otkinal bod od gostuvanjata od Turnovo i 33 kolo od posledniot sampionat. I ne samo toa, najneefikasnata ekipa vo ligata e edinstevna koja ima samo eden gol nadvor od Bitola, onoj na Filip Milenkovski vo Kicevo vo 9 kolo. So samo edna sestina od osvoenite bodovi, Pelister moze samo da vodi trka so Vardar komu da mu pripadne “fenerot”.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.156
Поени од реакции
7.854
Екипата на Пелистер по поразот на свој терен од екипата на Силекс во саботата е поблиску до Втората фудбалска лига, а како да се спречи да не се случи тоа никој не знае.



Незадоволни од тоа како Управата на клубот го води Пелистер, по неколку преговарања со претседателот на клубот Ванчо Атанасов, тие се одлучија за најболниот начин за решавање на проблемот.

-Разговаравме неколку пати со Ванчо Атанасов, а од она што тој ни го вети и не убедуваше дека ќе се направи нема ништо. Вети дека нема да продаде ниеден фудбалер пет години, а ги продаде сите. Вети нови фудбалери, а не само што не дојдоа новите фудбалери, туку од коло во коло си заминува и по некој од тимот. Замина Илиев, заминаа Србите, а во тимот останаа да играат младинците, велат “Чкембарите“.

Тие ќе организираат ново собрание на Пелистер, но не знаат како понатаму.

-Ванчо Атанасов мора да си оди и мислиме дека нема повеќе да дојде во Битола, а ако дојде со кое лице ќе се појави не само пред нас, туку и пред битолчани. Ние имаме најава од луѓето кои се во Собранието, а гласаа за Атанасов дека се подготвени да гласаат за негово заминување. Не знаеме како понатаму, но ќе оставиме неколку дена да се јават сите заинтересирани со конкретни понуди за тоа како понатаму. Ќе биде тешко да се спаси Пелистер од испаѓање од Лигата, рекоа навивачите, од кои произлезе иницијативата за промена на Управата под Тумбекафе.

Како ќе се продолжи понатаму во време кога финансиската состојба е лоша не се знае. “Чкембарите“ пред некоја година го презедоа ракометниот клуб “Пелистер“, но и ден денес мака мачат да најдат спонзор кој би вложил во клубот и работата да тргне на подобро, односно да не борат само за одржување во лига-натпреварите.

По прекинот поради влегувањето на навивачите на теренот, судијата побара да се испразне трибината, а по прекинот од половина час, натпреварот сепак продолжи.

Инаку, саботниот пораз од директниот конкурент, 27-минутниот прекин, двата црвени картони и Управата пред заминување, само најавуваат дека на Пелистер оваа сезона му нема спас.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.156
Поени од реакции
7.854
Vo Tetovo po izgubenoto dostoinstvo


Koga tabu-tema se gostuvanjata veke nekolku meseci, a Pelister e bez uprava i bez kvaliteten igracki kadar, preoptimisticki e da se ocekuva podvig na terenot na Skendija. Zelenite zagubija tri boda i golem del od svoeto dostoinstvo vo pred nedela dena so Sileks. Posledicite od toa popladne vo Bitola i natamu se cuvstvuvaat. Bitolcani se vo potraga po resenie za vodenje na klubot, a mnogu solucii nema. Navivacite povikuvaat na odbor za spas na klubot,no vo meguvreme treba i da se igraat natprevarite. Na 7 do krajot na esenskiot del Pelister e dosta dalecen od zonata koja obezbeduva opstanok. Protiv Skendija timot pak ke bide prepoloven. Zaradi crvenite kartoni nema da nastapat Talevski i Panovski, a tri zolti kartoni ima Filip Milenkovski. Mladinskiot reprezentativec Brdarovski veruva vo dostoinstven natprevar na negovata ekipa:
“Imame mnogu problemi i ke bide dobro dokolku skrpime tim koj ke moze da mu se sprotistavi na silnata ekipa na Skendija. Nasiot rival e edna od ekipite vo najdobra forma i ne mozese rasporedot da ni ponudi poteska zadaca. I koga sme bile posilni vo Tetovo tesko sme osvojuvale bodovi. No veruvam deka mozeme da odigrame nad nasite moznosti, pa ke vidime dali toa ke bide dovolno”.
Vo timot se vraka kapitenot Petkovski, vo odbranata A. Ristevski ke vleta mesto Panovski, a na pozicijata lev bek ke igra Tome Kitanovski.

Abe Ckembari ke dojdete u nedela ? :D
Ne :kesa:
 

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Има ли потенцијални спасувачи на Пелистер се шушка ли нешто или ќе се бутка сезонава како што е до сега . Ако е така тешко на клубот ...:toe:
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
Има ли потенцијални спасувачи на Пелистер се шушка ли нешто или ќе се бутка сезонава како што е до сега . Ако е така тешко на клубот ...:toe:
Се шушка за спасители одамнаа ехее годините си врват....а никако да ШУШНАТ ЕВРАТА на "спасителите" на Пелистер..
Фрли лани Ванчо некое евро-исплати некоја плата,клубот доби некоја шминка на добро организиран,со високи амбиции-но паднаа маските и шминките,,,
Се виде на виделина замислата-си направи ќар бате Ване,шитна се шо можеше и не можеше...уште тревата остана да се шитни-да можеше и таа ќе ја дадеше.
Не знам,според мене многу тешко е дека Пелистер ќе излези од овој ќор-сокак,ќе биди светско чудо доколку не испадниме оваа сезона...
Џабе е,еве да претпоставиме дека ќе се најди некој спознор...кога нема играчи....а Пелистер игра утакмици и губи како Грчка од кој стигни...
Ривалите бааги избегаа,сега и баражот изгледа невозможна мисија.....
Од лошо полошо е...:pop::violent1::violent1:
 

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Се шушка за спасители одамнаа ехее годините си врват....а никако да ШУШНАТ ЕВРАТА на "спасителите" на Пелистер..
Фрли лани Ванчо некое евро-исплати некоја плата,клубот доби некоја шминка на добро организиран,со високи амбиции-но паднаа маските и шминките,,,
Се виде на виделина замислата-си направи ќар бате Ване,шитна се шо можеше и не можеше...уште тревата остана да се шитни-да можеше и таа ќе ја дадеше.
Не знам,според мене многу тешко е дека Пелистер ќе излези од овој ќор-сокак,ќе биди светско чудо доколку не испадниме оваа сезона...
Џабе е,еве да претпоставиме дека ќе се најди некој спознор...кога нема играчи....а Пелистер игра утакмици и губи како Грчка од кој стигни...
Ривалите бааги избегаа,сега и баражот изгледа невозможна мисија.....
Од лошо полошо е...:pop::violent1::violent1:
Тука е цементарница, на 1 бод пред нас...Само таа ни е спасот :/
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
Тука е цементарница, на 1 бод пред нас...Само таа ни е спасот :/
Кој бод дечко.која Цемемтарница...
Како прво 10 иот (Брегалница)на табела ни бега 5 бода..значи до зоната за бараж не делат дури 5 бода...
Како второ Цементарница е во Втора Лига...:helou:
 

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Кој бод дечко.која Цемемтарница...
Како прво 10 иот (Брегалница)на табела ни бега 5 бода..значи до зоната за бараж не делат дури 5 бода...
Како второ Цементарница е во Втора Лига...:helou:
Мислев на брегалница моја грешка...и 4 бода е пред нас брегалница...вчера видов на А1 кажаја дека е 1 бод разликата, па затоа пишав ...
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
Мислев на брегалница моја грешка...и 4 бода е пред нас брегалница...вчера видов на А1 кажаја дека е 1 бод разликата, па затоа пишав ...
Бато не знам кај гледаш ти табели...остај А1,СИТЕЛ.....
10 бода има Брегалница,ние 5 бода ...:helou:
 

P-S-G

ЃОРЧЕ НАД СЕ ДРУГО...
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.087
Поени од реакции
20
Брегалница со денешната победа над Скопје од 1-0 сега има 13 бода и ви бега 8 бода додека на вардар му бега 10 . Комшииве наши од Центар на пролет ќе права ќе пустат може ќе се спасат (знаејќи дека Брацо им иде) на пролет ама Пелистер мора да собира бодови ... :toe:
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.770
Поени од реакции
71.750
Брегалница со денешната победа над Скопје од 1-0 сега има 13 бода и ви бега 8 бода додека на вардар му бега 10 . Комшииве наши од Центар на пролет ќе права ќе пустат може ќе се спасат (знаејќи дека Брацо им иде) на пролет ама Пелистер мора да собира бодови ... :toe:
Ќе ја прошират лигата и никој нема да испадне :)
Тоа е единствен лек :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom