Фан Клуб: Пелистер

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
Баш ми е криво шо Пелистер испадна на ваков начин.
ФАКТ е дека го НАДИГРАВМЕ Работнички,не само во Битола на првиот меч,туку и во Скопје,и само неефикасноста и добриот голман на Работнички-секоја чест за дечкото:bravo: не одалечи од големото финале:toe:
Навистина штета,за борбеноста,за залагањето играчите заслужија чиста 10 ка,не ги искористивме своите шанси за време на натпреварот и кога дојдоа пеналите веќе се беше во доменот на среќата.
Штета шо Мацата не беше сконцентриран при првиот пенал шо упати млак,наивен удар кон голот,пред то беше одличен со неколку БОМБИ од преку 25 метри,и само голманот го извади Работнички.
То е то:toe:
Ни фали реализација,немаме играчи кои и најмалата полушанса ќе ја претворат во гол,на ова треба да се поработи во летниот преоден рок,да се донесат засилувања во средината,посебно некој креативец кој со еден потег ќе го реши мечот,ќе шутни од далеку,ќе асистира,ќе направи вишок,а ќе ни треба и еден голгетер од калибарот на Драганчо Димитровски.
Средниот ред и нападот се послабиот дел од тимот,одбраната е добра,да не речам одлична..
Се надевам дека амбициозната управа на чело со Ванчо ќе си ја сфати сериозно работата,и конечно Пелистер наредната сезона да биди тим од кого сите ќе се плашат и ќе атакува на највисок пласман.
Многу се постигна оваа полусезона,работите се подобрени,со тек на време ако продолжат со ова темпо на работа Пелистер ќе биди на врвот на мак-фудбалот.
Има некој теоретски шанси за тоа трето место.
Се надевам дека Работнички ќе изигра ФЕР и дека нема да се исполнат тие шеми за МЕСТЕНКА во финалето:kesa:(иако лично мислам дека Тетекс 80% добива во финалето)
Штета шо Лигата ни е ЧОРБА,шо фудбалот го водат мафијаши кои ги упропастија најголемите фудбалски брендови во државата.:tapp:

Околу навивањето-задоволен сум од гостувањето,доста добро навивање,посебно во второто полувреме,по подолго време видов доста стари фаци на трибина,дечки шо биле нон-стоп на трибина на времето ,шо е за поздравување и за респект.
Мала,црна дамка остави кратката тепачка,но брзо се се заврши.
Се надевам дека полека,полека ќе се врати стариот сјај на Битолскиот спорт,еуфоријата кај навивачите,а со тоа ќе се подобри и самата група.
Уште еднаш почицијата потфрли,не знам само зошто толку страв кај нив?
:nesvest:,15 минути чекавме на патарина,+30 минути се изнавозивме низ Скопје север,уште малку и Тетово ќе стигневме:nesvest:,а го изгубивме скоро цело полувреме.
Не знам само шо им беше филмот-демек Војводи беа во Автокоманда и ќе с еочекуваа нереди??:kesa:
П.С.Комити,односно некои деца кои избегале од часови немаа попаметна работа во среда попладне,па дојдоа да се "забавуваат".:kesa:
Уште на самиот влез пред СЕВЕР дојде еден СЛИКАР:pos2:се изнаслика од горе кај скалите,:bravo:направи цела фотосесија:vozbud:
Се надевам дека ќе постават некоја слика да се видиме:vozbud:
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Kako da se zaboravat penalite od sredata?




Po golemiot psiholoski sok i eliminacijata od polufinaleto na nacionalniot Kup po penal ruletot so Rabotnicki, Pelister ocekuva reakcija vo sampionatot. Ne e lesno da se zaboravi golemata sansa koja izbranicite na Ljamcevski ja propustija vo sredata, no pred niv e gostuvanjeto kaj liderot Renova, koja uste v nedela moze da ja slavi titulata vrz grbot na pelisterci. So kompleten tim, so isklucok na povredeniot Pitoska, no so padnat moral, najverojatno bitolcani ke napravat nekolku izmeni vo pocetniot sostav. Predvideni se 3-4 novi iminja vo site linii.
Nemam sto da im zameram na fudbalerite na Pelister. Ednostavno ne napusti srekata. Mora da svrtime nova stranica i da se obideme da dademe maksimum vo poslednite tri meca od sampionatot. Ne e zagubena opcijata za igranje vo Evropa. Dobivme uveruvanje od FFM deka ke bide razgledana moznosta za prolongiranje na rokot za dobivanje na licenca za igranje vo Evropa. Ni ostanuva moznosta da zavrsime najmalku na 4 mesto i da ocekuvame pobeda na Rabotnicki vo Kupot. Veruvam deka fudbalerite imaat sili pred se psiholoski da go nadminat sokot od porazot na penali vo sredata i da igraat kako i cela sezona vo finisot. Mecot so Renova e mnogu tezok, vistinsko finale i jacinata na protivnikot moze dopolnitelno da ne motivira.” veli pretsedatelot na Pelister, Vanco Atanasov.
Tradicijata ne im se nasmevnuva na “zelenite” koi samo ednas vo Kupot se raduvale vo Tetovo koga protivnik im bile gipsarite. Ovaa sezona samo eden osvoen bod od moznite 6 vo mecevite so Renova, koja pokraj Horizont Trunovo e edinstevnata ekipa vo ligata koja Pelister ne ja sovladal.

РЕНОВА – ПЕЛИСТЕР ТЕТОВО
Главен судија Бошков Зоран - Неготино
1 асистент Стефанов Зоран - Кавадарци
2 асистент Недев Гоце - Кавадарци
КОНТРОЛОРИванов Пане –Кавадарци

4 судија Темелков Зоран - Кавадарци


Со овие судии тешко дека ќе победиме во тетово оавј истиот беше и на утакмицата со работнички пред една недела дома кога игравме и гледаше да победиме до душа и работнички играа со 2 тим се чуваа ама тој беше ставен од хари за да се зголеми разликта со ренова да биде шапион на идризи

Во секој случај да се надеваме дека ќе изненадат како многу пати сезонава нашите играчи и тепаат(да му го ебат славењето на тимот фабрика за гипс) ако не има некој пенал за ренова уште првото полувреме со победа се доближваме на металург на само 2 бода кој игра со работнички

следното коло играме со тетекс дома а метлуарг со ренова дома

и последното коло ние со хоризонт во гости а металург во гости со тетекс

што значи само победа денес може да не врати во игра за 3 место ако не тогаш и 4 место ние загрозено од силекс и не стига на два бода :salut:
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.248
Поени од реакции
19.478
Тешка мисија,се надевам дека нема да биди невозможна:cuc:
Колку ни фалат сега тие 3 бода со Милано,кога се изрезиливме во есента,изгубивме службено,сега ќе бевме на само 1 бод со Металург.
Ум за друг пат:tapp:
Се надевам на добра игра,па шо биди биди.
Рака на срце,Ренова е поквалитен тим од нас,но во фудбалот е се можно-ако има добро судење не сме без шанси.
П.С.Како е можно ова бе?
Па само во Македонија го има ова:kesa:
Тетекс чиј матичен стадион е во Тетово е буквално ИЗБРКАН од својот стадиион и ќе игра во Боговиње како домаќин,а Ренова ќе игра во Тетово:kesa::nesvest:
Се се прави со цел да и се помогне на Ренова на било кој начин да ја освои титулата која им беше ветена уште пред почетокот на шампионатот:violent1:
 
Z

ziko bt

Гостин
sreda 16:30 Pelister-Teteks malce nezgoden termin jas ocekvav utakmicava nedela da padni ama kako i da e da se soberime vo sto pogolem broj i da go podrzime Pelister koj ovaa sezona bese najprijatnoto iznenaduvanje da se nadevame na pobeda od 1-0 :) ili vo najmala raka da zemime bod pa da se zacementirame na 4to mesto pa so nekakva sreka da izlezime vo Evropa na leto
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
Pobeda nad Teteks kako nagrada za navivacite




Za prv pat vo proletniot del od sampionatot, Pelisterv bese evidentno nadigran i prv pat porazen so poveke od eden razlika. Psiholoskiot efekt po sredbata so Rabotnicki vo Kupot si go napravi svoeto, pa nitu brojnite izmeni vo startniot tim ne donesoa homogena bitolska ekipa. Pozitvna vest e debito na nekolku mladi momcinja od mladinskata ekipa i vrakanjeto na kapitenot Petkovski od prvata minuta po teskata povreda na akutnata koska.
“Zasluzena pobeda na Renova i cestitki za titulata. Ne mozevme poveke na ovoj mec protiv kvalitetna i motivirana ekipa kako domasnite fudbaleri. Mora sto e mosno pobrgu da go zaboravime ovoj mec i da se nasocime na sredbata so Teteks. So eventualna pobeda ke go zacementirame 4 mesto i veruvam deka so tri boda ke im se zablagodarime na nasite navivaci za podrskata vo ovaa sezona. “ izjavi pred vcerasniot trening Nikolc Petkovski, koj po 5-6 minuti vo finisto na mecot so Rabotnicki vo Kupot, odigra 90 minuti so “gipsarite”.
So eventualna pobeda so Teteks, Pelister i matematicki ke zavrsi na 4 mesto a da ne bea izmenite vo Ligata mozese da aspirira i na nekoja pozicija pogore, Imeno i vo prviot slucaj so Sloga J. i Makedonija G.P. i vo vtorata najnova situacija so brisenjeto na bodovite od mecevite so Pobeda, pelisterci izlegoa kako najostetenata strana. Ako na toa go dodademe i sluzbeniot poraz od Milano, zelenite lesno mozea ovaa sezona da zavrsat i vednas zad noviot prvak Renova.
Tri boda za kraj so stil pod Tumbe kafe




Vo samo dva dena minatata nedela fudbalerite na Pelister ostanaa bez opcii za trofej i evropska viza za narednata sezona. Najnapred ne dobija oicenca za evropski natprevari od UEFA, a potoa nesrekno go zagubija vozvratniot polufinalen mec od nacionalniot Kup. Za vo stil da ja zavrsat sezonata, zelenite denes ke brkaat pobeda nad Teteks pod Tumbe kafe. Na mecot so Renova vo nedelata strucniot stab na zelenite im dade doverba na najmladite, taka sto ovaa sezona debitiraa Milenkovski, P. Lajmcevski, sansa dobi i postigna gol Saso Veljanovski i sl. Na posledniot domasen mec predviden e najsilniot tim so vrakanjeto na Blagojce Ljamcevski po akumulacijata na kartoni i neigranjeto kaj gipsarite. Napagacot Lazar Iliev veruva vo tri boda za zaokruzuvanje na uspesnata polusezona:
Igravme mnogu dobro pred nasata publika ovaa prolet i se nadevam deka dobro i so pobeda ke gi izraduvame nasite navivaci i na ovaa sredba. Potvrda na 4 mesto bi bil uspeh za ovaa mlada ekipa koja za kratko vreme se uigra i dobro go reprezentirase imeto na Pelisrer vo vtoriot del od sezonata. Gi povikuvam nasite navivaci i simpatizeri da ne podrzat i ovoj pat, a nie ke im vozvratime so dobra igra i tri boda.” optimist bese mladiot stipjanec strelec na 4 gola ovaa sezona.
Vo prviot del od sampionatot Pelister slavese so 3:1 na svoj teren protiv “stofarite”, a tokmu Iliev so dvata gola na svoeto debi kako igrac od klupata donese presvrt i pobeda na pelisterci od 1:2 srede Tetovo. Ako pobedat bez primen gol fudbalerite na Ljamcevski ke postavat nesekojdneven rekord. Imeno Pelister gi dobi site oficijalni natprevari vo 2010 godina, a i ne primil gol pod Tumbe kafe od 17 kolo igrano na 14 dekemvri minatata godina. Od togas preku 600 minuti bez razlika dali na golot na Pelister sedi Pavlovic ili Petrovski, negovata mreza miruva.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=86F952FA1B74B44DAB24AC386DAEE73F
Коло за релаксација
Во забрзана постапка денеска и в сабота ќе биде официјално спуштена завесата од 18. издание на фудбалскиот шампионат во Македонија во кој нема повеќе непознати. Ренова е шампион, Работнички и Металург се на позициите што носат настап во евро -лигата, Милано ќе разигрува за опстанок, а елитното друштво, кое ќе финишира со девет екипи по дисквалификацијата на шампионите Македонија ЃП, Слога ј. и Победа, не го напушта никој. Од исходот во финалето на купот каде ќе играат Работнички и Тетекс зависи дали и Силекс кој ја има евро лиценцата, ќе може да добие шанса во евро-лигата. Кратовци ќе навиваат за Работнички бидејќи тоа им е добитна комбинација. Тогаш Работнички ќе игра како победник од Купот, а Силекс од првенството.

Со вака чисти сметки денешното прекуредно 30. коло (16,30 ч.) ќе мине во релаксирана атмосфера. Пресметката меѓу Металург и Ренова кои изминатиов викенд се израдуваа на остварената цел, го привлекува вниманието.

И Ренова веќе размислува за новите меѓународни обврски, за првпат ќе игра во квалификациите за ЛШ.

На другите три средби од ова коло се среќаваат: Пелистер - Тетекс, Силекс - Хоризонт Турново и Милано - Вардар. Слободна е екипата на Работнички.

За блондираното :tapp:да те ебам федерација и се кај се видело ова :uvo:Ѕинго педерот оти се сврете од кај нив и не ги напаѓа на неговата тв дури и почесен прецедател го прогласија а цела Македонија му скандираше ЅИНГО ПЕДЕР !!!и од него почна да пропања макфудбалот и сега уште ова ако го направат значи не знам што да речам освен се да му ебам на овие арамиите од федерацијата и сите затвор да ги видам па после рает да умрам крвта да му ја ебам нивна расипничка :salut:
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.075
Поени од реакции
7.680
"PLAY-OFF" RASPORED 1/4 FINALE

KADETI (15 MAJ 2010) IGRAAT:
PELISTER - SKENDIJA (15 h.)


MLADINCI (15 MAJ 2010) 17h IGRAAT:
PELISTER - MIRAVCI

ПЕЛИСТЕР – ТЕТЕКС БИТОЛА
Главен судија Шулески Стевче – Охрид
1 асистент Неделкоски Драге – Охрид
2 асистент Тодоровски Жарко – Охрид
КОНТРОЛОР Врангалов Ташо – Кавадарци

4 судија Маркоски Марјан – Охрид


Денес не очекувам многу луѓе за со тетекс оти сите знаеја дека се игра во Сабота колото ова само кај нас го има на во понеделник да се донеси одлука за да се игра во среда Зошто толку брзање да заврши лигта само хари и копманија знај ?!
Фудбалерите сигурно ќе победат и така со втор тим игравме во тетово со ренова се чуваа за оваа утакмица иако јас и со нерешено 0-0 би бил задоволен но во секој случај ова е последна утакмица сезонава на домашен терен и би требало да се даде максимумот ( да се победи ) па сабота со хоризонт не е важно што резултат ќе изборат играчите иако и со нив имаме нерасчитени сметки и есеноска само тие не победија дома што значи утре секој кој е слободен да дојди на стадион да се опростиме од нашите херои на достоинствен начин и да се надеваме дека сезонава ќе имаме среќа и на крајот ќе играме во европа иако од сегашна гледна точка е скоро неверојатно со самото тоа што немаме лиценца и треба да се надеваме на освјување на купот од страна на работнички



ps.Денес во исто време од 16 30 се играат и мечевите од трета лига на баир и јенимале па голем дел од групата ќе забега на тие утакмици :(
 
Z

ziko bt

Гостин
Pelister-Teteks 0-0 sigurno 4to mesto i ostanva na kraj da se nadevame na Rabotnicki i licencata koja tesko sea deka ke ni dat ama to e to
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.673
Поени од реакции
70.882
Еве еден краток клип со аматерска снимка:smir:
 

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
а од кого сте ЗАВИСНИ???од Македонија
дефинитивно најлош транспарент
 

Kajgana Shop

На врв Bottom