K1-Fight Club, Ultimate Fight, Бокс, Кик-Бокс...

• Креатор на темата Креатор на темата DJ_DEXTER
  • Време на започнување Време на започнување

Која боречка вештина најмногу ве привлекува?

• Karate

Гласови: 27 4,5%
  • Taekwondo

Гласови: 36 6,1%
  • Judo

Гласови: 11 1,8%
  • Aikido

Гласови: 38 6,4%
  • Boks

Гласови: 71 11,9%
  • Kick-Boks

Гласови: 194 32,6%
  • Muay Thai

Гласови: 47 7,9%
  • Kung Fu(Wing Chun,ShaoLin,Mantis...)

Гласови: 76 12,8%
  • Ninjitsu

Гласови: 30 5,0%
  • Ја нема на листата

Гласови: 65 10,9%

• Вкупно гласачи
    595
Забораив да гледам вчера бе :)
ама зато пак ќе го гледам сеа :icon_bigg

еве линк за тие што не гледаа UFC: Sanchez vs Kampmann
трае 1h и 50min и ќе ви земе 401.13 MB.
Отидов да гледам ја :salut:

оооооооооооууу го дупнаа кампман, најмалку нерешено, прво шилдс одвај сега и санчез???
unanimous desicion ??? :nesvest:

Знае некој кај се продаваат вреќи? Одамна барам ама многу скапи бе.. Во Kwon се по 18 илјади глава да те заболи.. Нешто поефтино така барам :)
Што вреки бараш за бокс или за кик бокс? Јас не би дал 300 евра за врека од Квон ептен многу пари се тоа, за вреките од Орка срање невидено другарче мое зеде за околу 4000 денари ич не е задоволен јас би ти препорачал Хамер да си земеш добра германска фирма се со над 100 години производство и продажба на спортски акцесори. За цените неможам да ти кажам затоа што тоа зависи што димензија на врека ке земеш ако земеш помала цената е пониска ако земеш поголема цената е повисока близок пријател мој си купи врека за кик бокс хамер 180 цм за 9-10 илјади денари ја зема од Скопје од Винг Фитнес :toe:

оооооооооооууу го дупнаа кампман, најмалку нерешено, прво шилдс одвај сега и санчез???
unanimous desicion ??? :nesvest:
Првата рунда Кемпман го згази.. во втората да речеме еве беа изедначени иако од техничка страна многу повеќе удари зададе Кемпман, 3тата ја доби Санчез целиот облиен во крв и за на крај судииве да кажат UNANIMOUS ?? :nesum: цц стварно знаат како да ја заебат.. Не дека и Кемпман заслужи да победи, ама ни Санчез не заслужи во никој случај да победи, а најмалку со ''unanimous'', победата му ја подарија можеби затоа што изигра храбро напаѓаше цело време..
Незнам ја мислев дека ќе биде нерешено ама кога рече 28-27 for the winner by unanimous decision.. wtf!?

Имаше и други интересни борби, Thiago Tavares vs. Shane Roller беше доста интересна, во првата рунда доминираше Таварес и по тој нападот "fury of punchies" во стилот на Витор Белфорт мислев дека ќе биди готов овој Ролер, ама во втората рунда...........baaааm on the button и го прати на спиење.

И Igor Pokrajac vs. Todd Brown беше интересна, па по победата Покрајац побара да се бори со "лошото момче" Тито Ортиз

Првата рунда Кемпман го згази.. во втората да речеме еве беа изедначени иако од техничка страна многу повеќе удари зададе Кемпман, 3тата ја доби Санчез целиот облиен во крв и за на крај судииве да кажат UNANIMOUS ?? :nesum: цц стварно знаат како да ја заебат.. Не дека и Кемпман заслужи да победи, ама ни Санчез не заслужи во никој случај да победи, а најмалку со ''unanimous'', победата му ја подарија можеби затоа што изигра храбро напаѓаше цело време..
Незнам ја мислев дека ќе биде нерешено ама кога рече 28-27 for the winner by unanimous decision.. wtf!?

Имаше и други интересни борби, Thiago Tavares vs. Shane Roller беше доста интересна, во првата рунда доминираше Таварес и по тој нападот "fury of punchies" во стилот на Витор Белфорт мислев дека ќе биди готов овој Ролер, ама во втората рунда...........baaааm on the button и го прати на спиење.

И Igor Pokrajac vs. Todd Brown беше интересна, па по победата Покрајац побара да се бори со "лошото момче" Тито Ортиз
кое нема победено од 2006 година :)

Може да ми кажете какви удари не се дозволени во кик бокс? Или па се` е дозволено? Ми треба инфово :)

Може да ми кажете какви удари не се дозволени во кик бокс? Или па се` е дозволено? Ми треба инфово :)

зависи од категоријата, прилично во лоу-кик забрането е удар со колено и мислам дека под коленица, исто така забрането е удар во препони мислам дека е тоа, и сто така има категорија каде што борецот смее да искористи ножни удари максимум 6 пати во една рунда или една борба незнам и ова точно

Ок фала многу, доста е и ова :back:

На пазар3 имаше чоек што продава големи и мали вреќи,окулу 3000денари,полни се... другар зема,не се жали... барем до сега,3-4 месеца ја има :) ако најдам линк ке постирам

А ми кажале и дека на битпазар некаде (окулу) имало :)

Баш видов.. Ги знам тие.. Плави се големи и + пишал гаранција 3 години и замена со нова xD
За 3.000 таква вреќа не се наоѓа не е битно што рачно изработена..

--- надополнето ---

Што вреки бараш за бокс или за кик бокс? Јас не би дал 300 евра за врека од Квон ептен многу пари се тоа, за вреките од Орка срање невидено другарче мое зеде за околу 4000 денари ич не е задоволен јас би ти препорачал Хамер да си земеш добра германска фирма се со над 100 години производство и продажба на спортски акцесори. За цените неможам да ти кажам затоа што тоа зависи што димензија на врека ке земеш ако земеш помала цената е пониска ако земеш поголема цената е повисока близок пријател мој си купи врека за кик бокс хамер 180 цм за 9-10 илјади денари ја зема од Скопје од Винг Фитнес :toe:

За кик бокс барам.. Многу ми се 10 илјади ептен е скапо.. Повеќе се исплати фокусери да земеш и комбинации да правиш со другар него вреќа :toe:
Има во Рамстор за 4.500 квалитетно вреќиче.. :)

Кога сме веќе кај вреќиве итн.да прашам дали некој продава или знае некој што би продавал вакво нештоwoodendummy-tripod.jpg

Баш видов.. Ги знам тие.. Плави се големи и + пишал гаранција 3 години и замена со нова xD
За 3.000 таква вреќа не се наоѓа не е битно што рачно изработена..

--- надополнето ---

За кик бокс барам.. Многу ми се 10 илјади ептен е скапо.. Повеќе се исплати фокусери да земеш и комбинации да правиш со другар него вреќа :toe:
Има во Рамстор за 4.500 квалитетно вреќиче.. :)

во ранерс ти се бендисува ???
да прашам колку пари е :)

сабајле страјкфорс, борба во полутешка категорија, ден хендерсон против фелиџао
следниот евент на страјкфорс е закажан на 9ти април
еве детали на линков, изгледа се одложи борбата со вердум дури на 18 јуни, ц ц ц а едвај чекав :nessum:
WAR Mousasi

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom