Паста за заби

• Креатор на темата Креатор на темата Filip89
  • Време на започнување Време на започнување
Немаат врска ниту пастите ниту четките....Начинот на четкање, полу кружно е важен...Иначе

Kolynos- стандард 2 пати и плус плакнење со Colgate whiteninng за намалување од дамки намалување на плакот и за задржување на природната белина на забите

Најдобра,најквалитетна, голем концентрат,еколошки тестирана Glister паста од Amway. Подобра неможете да најдете, со една паста еден човек ако ги мие забите по два пати на ден ке ја користи од 10 ДО 12 МЕСЕЦИ!!!!!! ЗЕМЕШ ЕДНАШ И НЕ СЕ ЗАМАРАШ ЦЕЛА ГОДИНА ЗА ПАСТА.

Често менувам, пошто ми се здосадува истиов вкус, иначе колгејт или сигнал прам некои комбинации, а имам земено и зиродент со гранули

Најдобра,најквалитетна, голем концентрат,еколошки тестирана Glister паста од Amway. Подобра неможете да најдете, со една паста еден човек ако ги мие забите по два пати на ден ке ја користи од 10 ДО 12 МЕСЕЦИ!!!!!! ЗЕМЕШ ЕДНАШ И НЕ СЕ ЗАМАРАШ ЦЕЛА ГОДИНА ЗА ПАСТА.

1 пост во темата за паста за заби човече честитки и добредојде :)

Иначе користам колгејт и навечер и наутро се мијам обавезно а може да се случи и во текот на денот ако јадам нешто чудно.

Ги мијам забите 2 пати,наутро и навечер. Иначе користам колгејт.

Користам 100% природна италијанска паста за заби Argital која НЕ содржи: штетни презервативи, флуориди (F−), токсични пенливи агенти, натриум лаурил сулфат (SLS) и вештачки засладувачи!

Додека забите ги четкам со четка која НЕ содржи: бисфенол А! :)

Colgate Max White One последни 4 дена.
Имаше промоција каде што ветуваа побели заби за една недела. Иако сум скептик немав паста и решив да земам , и топ.
4 дена минаа по инструкции четкање се и е одлична , навистина се побели забите . Топла препорака за секој .

Лакалут - медицинска мека паста. Малце поскапа ама ефектот го има :smir:

Да, и мене ми се побели забите со таа max white прескапата паста на колгејт.

Паметно е да се четкаат забите двапати (или повеќе) дневно, јас користам разни видови од пасти, а ѓи четкам забите некогаш еднаш дневно (насабајле обавезно), па до трипати.

за сите што ја прават "грешкава" (истово го правев и јас) ...миењето заби навечер пред спиење треба да е тоа кое е задолжително а нормално доколку се има можност и после доручек или ручек.

иначе порано користев glister
GLIS1.JPG
, мајка ми ми ја порачуваше од некаде ама повеќе ја немало па морав да користам некоја друга ..во последниве година две користам colgate (да не е многу лута). Кога ја користев оваа америчкава паста, и после два-три саати од кога ке ги измиев забите ако се напиев coca cola вкусот скоро и да не го ни осеќав

колгејт,сигнал,зиродент...си ги мењам,ми се здосадуе од еден вкус цело време. :D

LACALUT active
медицинска паста со заштита од кариес наутро и навечер обавезно

LACALUT white
наводно за побелување, ама онака има и посвеж мирис, па со неа пред легнување или пред излегување во град почесто се мијам

Од 1 до 3 пати во дено најчесто... понекогаш ме мрзи навечер, ако сум заседнат пред компјутер и ми дојде дремка. Насабајле обавезно пред јадење. :D

Било која добра, само да не се повтара на периоди
иначе во моментов Vademecum

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom