Што мислите за транс музиката?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.090
Поени од реакции
5.736
За транс музиката не мислам ништо..Ништо повеќе од компјутер!!!

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Се некои ботови овде. Како бе може да е лесно транс да направаш. Ајде погоди го ритамот (140 удари во минута), мелодијата што треба да одговара, да има build-up, да има воведен дел, да има cool-down, погоди го звукот што го ке ти го зголеми адреналинот...

Одејте шетајте, не мислиле ништо за трансот... Кој па сака да знае што мислаш ти.. Уште кога ке ти видам потпис и аватар, се знае за каков "музичар" станува збор.

А тоа што повеќето од овие постери не знаат што трансот е, тоа е многу точно.

Член од
10 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
3
Прекрасно нешто мислам дека заслужува оваа музика да биде по експонирана да има места каде што нон стоп ке има транс музика јас лично најповејке слусам acid trance i melodic trance психоделијата некако ме тера на недозволени супстанци

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.996
Не .. преглупи се !
Ти си комичар :pos:
Ој закоравена металчуго :lud:
Којзнае што ти давале да слушаш лажејќи те дека слушаш транс.

И дај олади од темава, имаш теми за метал. Не труј тука со Ники&Натуш стајл постови.

Yan Gillan

Iron Maiden - my religion
Член од
12 мај 2006
Мислења
642
Поени од реакции
19
Музика може да се створи само ако има Музичари кои што свират на Музички инструменти .. транс срањето нема ниедно од тие две работи, што значи дека тука нема музика! Ја едно време бев оболен по транс "музиката" , ама бев стварно оболен .. слушав транс околу една година одприлика и мислев дека е најбоља "музика" на свет .. еден ден се разбудив од сабајле и си реков "па добро бе, дали сум ја нормален, па ја метал слушам а не транс, шо ми е на мене?!" .. и тогаш сватив дека цело тоа време сум слушал срање !
Некој џбитек од вас кажа дека рокот била досадна музика и само наркомани ја слушале .. како тоа ја не сум наркоман а ја слушам повеке од 10 години ! Рокот е олд скул музика што никад нема да умре , али вие сте new school и затоа немате мозок ! мене баш ме интересира дали на 30-40 години ке слушате транс :pos: .. некој од вас кажа дека трансот бил најбогат .. трансот има само Дупци Дупци Дупци , у буквално секоја трака од буквално секој диџеј, а дури нема ни пеење .. значи стварно е богат :pos: .. али разбирам, секој со различен вкус .. некој добар , некој лош !

Tokmu taka.
Muzikata e umetnost. A ja ne gleam so e umetnosta u transot eden tip sedi na kompjuter pusta ritam masina ubacue eden sintisajzer i sea e zver naprail pesna. A ne ni znae da drzi eden instrument a kamo li da go sviri.:tapp:
Plus luge se znae koja e najslusana muzika u svet ako ne znaete toa e rok i pop i nema mrdanje tuka.

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Tokmu taka.
Muzikata e umetnost. A ja ne gleam so e umetnosta u transot eden tip sedi na kompjuter pusta ritam masina ubacue eden sintisajzer i sea e zver naprail pesna. A ne ni znae da drzi eden instrument a kamo li da go sviri.:tapp:
Plus luge se znae koja e najslusana muzika u svet ako ne znaete toa e rok i pop i nema mrdanje tuka.
Барем тој што седи на компјутер има осет и знае што да склопи, не е така едноставно како што мислиш ти.
Или се што тебе не ти чини, автоматски е срање и не го бива?

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.490
Поени од реакции
7.996
За музика не се наопходни симфониски оркестер и слично. Доволен е 1 музичар само. А за инструментите тоа се вика ЕВОЛУЦИЈА, сакале вие браќа металчуги и рокеришча да признаете или не.

И онака продуцентите на електронска музика (оние што веќе може да се сметаат за такви, а не дечиштата што у фрути лупс лепат семплови) сами си ги свират инструментите (оние што вие ги сметате за инструменти) доколку сакаат да вметнат нешто уникатно во својата трака.

И баталете ги фриковите ко Макс Кавалера, за еден албум збира музичари и сите заедно свират на 50 и кусур инструменти. Ем тоа е пеколно напорна работа, ем сите пак го препознаваат по Roots која ја напиша додека беше член на Sepultura.

И на концертот (повторувам, концертот) на Infected Mushroom имаше многу повеќе рок ен рол отколку на многу рок и метал концерти на кои имам присуствувано. Long live Erez Netz гитаристот за турнеи на Печурката.

Yan Gillan

Iron Maiden - my religion
Член од
12 мај 2006
Мислења
642
Поени од реакции
19
Барем тој што седи на компјутер има осет и знае што да склопи, не е така едноставно како што мислиш ти.
Или се што тебе не ти чини, автоматски е срање и не го бива?[/quot

Ne rekov deka se so ne mi cini e sranje i toa deka treba da te biva da go sklopis toa ne e tacno poso gi iam site tie programi doma i fruty loops i e-jay i use nekolku drugi i site si imaat gotovi semplovi koi samo gi ubacues i ete ti pesna.
Tolku e prosto sto i jas sam si napraiv nekolku pesni.

I ve molam kazete mi koj transer vlegol vo istorijata na muzikata i stanal legenda kako sto se Bitlsi,Deep Purple,Black Sabath i mnogu drugi da ne gi nabrojuem sea.A?

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Епа ако си слушал доволно транс песни, ќе видиш дека има разлика од добра или лоша транс песна.
Една ќе слушнеш и ќе видиш дека тоа што е склопено е “што у клин, што у плоча“, а друга песна е нешто сосем трето.

Да речеме, има рап музика.
Некој што со години се бави со тоа вади добри песни и тука се убацувам јас, зимам рецитирам нешто, го склопувам тоа со некој чкљ ритам и што, тоа значи дека и мене ме бива за тоа?
Или зимам гитара, научам неколку акорди и си ги искомбинирам како ми дојде и готово, знам да свирам на гитара.

Поентата ми е дека сепак не е само на готово дадено, па ти земи ископи го само, треба да имаш и осет што скопуваш и дали тоа одговара.

Јес да не слушам транс, ама јбг, за некој и тоа е уметност како за тебе што се Ајрон Мејден, Блек Сабат... а тие што слушаат транс може ќе речат “Пф, голема работа, просто е да свириш на гитара“ како ти што викаш за трансот.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Или се што тебе не ти чини, автоматски е срање и не го бива?[/quot

Ne rekov deka se so ne mi cini e sranje i toa deka treba da te biva da go sklopis toa ne e tacno poso gi iam site tie programi doma i fruty loops i e-jay i use nekolku drugi i site si imaat gotovi semplovi koi samo gi ubacues i ete ti pesna.
Tolku e prosto sto i jas sam si napraiv nekolku pesni.

I ve molam kazete mi koj transer vlegol vo istorijata na muzikata i stanal legenda kako sto se Bitlsi,Deep Purple,Black Sabath i mnogu drugi da ne gi nabrojuem sea.A?
А кажи колку години е таа музика а колку трансот, неможиш да споредваш така , трансот е релативно понова музика и треба време за да се создадат легенди а и веќе се имаат создадено. :helou:

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.827
Поени од реакции
11.459
За музика не се нeопходни симфониски оркeстaр и слично. Доволен е 1 музичар само. А за инструментите тоа се вика ЕВОЛУЦИЈА
Нема потреба од понатамошна дискусија :helou:
Тоа е факт, кој сака да се соочи ок , кој не, има поназад 2 мои поста нека ги прочита :smir: Пообразложено е хихихи
boomz to all

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
боле ме главата од таа музика... ногу ми е напорна, исто и како хард рок и метал, едноставно не ми ја прима лејката :)

Kajgana Shop

На врв Bottom