Јеа брачко .. Дупци дупци дупци !Глупите само некој преглуп неможи да ги сфати
Ој закоравена металчуго :lud:Не .. преглупи се !
Ти си комичар
Музика може да се створи само ако има Музичари кои што свират на Музички инструменти .. транс срањето нема ниедно од тие две работи, што значи дека тука нема музика! Ја едно време бев оболен по транс "музиката" , ама бев стварно оболен .. слушав транс околу една година одприлика и мислев дека е најбоља "музика" на свет .. еден ден се разбудив од сабајле и си реков "па добро бе, дали сум ја нормален, па ја метал слушам а не транс, шо ми е на мене?!" .. и тогаш сватив дека цело тоа време сум слушал срање !
Некој џбитек од вас кажа дека рокот била досадна музика и само наркомани ја слушале .. како тоа ја не сум наркоман а ја слушам повеке од 10 години ! Рокот е олд скул музика што никад нема да умре , али вие сте new school и затоа немате мозок ! мене баш ме интересира дали на 30-40 години ке слушате транс .. некој од вас кажа дека трансот бил најбогат .. трансот има само Дупци Дупци Дупци , у буквално секоја трака од буквално секој диџеј, а дури нема ни пеење .. значи стварно е богат .. али разбирам, секој со различен вкус .. некој добар , некој лош !
Барем тој што седи на компјутер има осет и знае што да склопи, не е така едноставно како што мислиш ти.Tokmu taka.
Muzikata e umetnost. A ja ne gleam so e umetnosta u transot eden tip sedi na kompjuter pusta ritam masina ubacue eden sintisajzer i sea e zver naprail pesna. A ne ni znae da drzi eden instrument a kamo li da go sviri.
Plus luge se znae koja e najslusana muzika u svet ako ne znaete toa e rok i pop i nema mrdanje tuka.
Барем тој што седи на компјутер има осет и знае што да склопи, не е така едноставно како што мислиш ти.
Или се што тебе не ти чини, автоматски е срање и не го бива?[/quot
Ne rekov deka se so ne mi cini e sranje i toa deka treba da te biva da go sklopis toa ne e tacno poso gi iam site tie programi doma i fruty loops i e-jay i use nekolku drugi i site si imaat gotovi semplovi koi samo gi ubacues i ete ti pesna.
Tolku e prosto sto i jas sam si napraiv nekolku pesni.
I ve molam kazete mi koj transer vlegol vo istorijata na muzikata i stanal legenda kako sto se Bitlsi,Deep Purple,Black Sabath i mnogu drugi da ne gi nabrojuem sea.A?
А кажи колку години е таа музика а колку трансот, неможиш да споредваш така , трансот е релативно понова музика и треба време за да се создадат легенди а и веќе се имаат создадено. :helou:Барем тој што седи на компјутер има осет и знае што да склопи, не е така едноставно како што мислиш ти.
Или се што тебе не ти чини, автоматски е срање и не го бива?[/quot
Ne rekov deka se so ne mi cini e sranje i toa deka treba da te biva da go sklopis toa ne e tacno poso gi iam site tie programi doma i fruty loops i e-jay i use nekolku drugi i site si imaat gotovi semplovi koi samo gi ubacues i ete ti pesna.
Tolku e prosto sto i jas sam si napraiv nekolku pesni.
I ve molam kazete mi koj transer vlegol vo istorijata na muzikata i stanal legenda kako sto se Bitlsi,Deep Purple,Black Sabath i mnogu drugi da ne gi nabrojuem sea.A?
Нема потреба од понатамошна дискусија :helou:За музика не се нeопходни симфониски оркeстaр и слично. Доволен е 1 музичар само. А за инструментите тоа се вика ЕВОЛУЦИЈА