Забрана на мобилните телефони во образовните установи!?

• Креатор на темата Грејвдигер
  • Време на започнување

Забрана - да или не

• Вкупно гласачи
    139

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Не треба да се забранат...Секој треба да е свесен дека мора да го исклучи телефонот, т.е. да го стаи на вирбрации пред да почнат часовите...4 сек. работа ... ама јебига има забораени :)
Не се заборавени туку се така наречени фраери со фенси песни кои им пеат дур им ѕвони телефонот. Секој треба да е свесен дека во образовна установа се оди со една цел ДА СЕ УЧИ, а со мобилниот во рака и да чека цел ден да му пише девојката позз4е и кисс4е не се учи бе друже не се учи. И после се бунат за државна матура?????Мореееее ко што ми викаше професорот по англиски ЕЕЕЕ ТИТО ДА БЕШЕ ЖИВ УЧЕНИЦИ ЌЕ СЕДЕА ТУКА

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Не се заборавени туку се така наречени фраери со фенси песни кои им пеат дур им ѕвони телефонот. Секој треба да е свесен дека во образовна установа се оди со една цел ДА СЕ УЧИ, а со мобилниот во рака и да чека цел ден да му пише девојката позз4е и кисс4е не се учи бе друже не се учи. И после се бунат за државна матура?????Мореееее ко што ми викаше професорот по англиски ЕЕЕЕ ТИТО ДА БЕШЕ ЖИВ УЧЕНИЦИ ЌЕ СЕДЕА ТУКА
И тоа шо викаш...Вакви кај мене со лопата да ги ринеш. Али за песните неможам да речам дека се фенси :) Или се шабан или се некое си електро срање :pos:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
И тоа шо викаш...Вакви кај мене со лопата да ги ринеш. Али за песните неможам да речам дека се фенси :) Или се шабан или се некое си електро срање :pos:
Епа јебига тоа е фенси:wink: музиката на Елвис и Џими ретко кој се наоѓа да ја слуша, сите се сега нафурани на транце и вино.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Се согласувам.
Многу ме нервираат вакви(јас би ги нарекла НЕДОКВАКАНИ). Колку поскап мобилен купуваш, се повеќе уверен стануваш дека ти треба за зборување. Чести оправдувања на клинците:
Има камера гром еј лудила 5мпикс(дури не знае ни што е тоа)- - - За тие пари што ги дал за Н95 на пример ќе купи полупрофи накај профи апарат ама треба да се прават слики за на хи5/фејсбук/мајспејс(не мајспејс, премногу им е сложено на џанаците), не за на Девиант, Шатерсток...
Лелее 4 гига меморија еј, песни слики за мераци - Ајподи со 30 гига меморија на странски фришопови има дури за џабе.

Не дека сум за да се забрани НОСЕЊЕ на мобилен на час, но строго исклучен треба да биде, да не привлекува внимание. Искрено мене ми смета дури кога и на јавно место ѕвони телефон и одвлекува внимание а не па кога на час кај некој професор што сакам да го слушам и да научам ќе заѕвони Ејнџелс од Моранди или Лав ис ган од Гета.
90% од времето мобилниот ми е на silent mode, вибрациите повеќе се забележуваат во бучава отколку мелодијата :wink:.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.848
Поени од реакции
2.061
Забраната за мобилни треба да важи и за професорите подеднакво како и за учениците. Па професорите треба да бидат пример како треба да се однесуваат учениците па ако и професорите носат мобилни телефони тогаш и учениците треба да носат.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
mislam deka ovaj problem e lesno resliv i se razbira deka skoloto e skolo a ne mobi kancelarija toae edno a od druga pojdovna tocka pak so razvojot na mobi tehnikata se otvarraaa mnogu moznosti za malverzaciii i perepiski pomegu ucenicite ili studentite

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Abe demokratija, kakvo vreme dojde, ne mozes ni eden telefon da frlis niz dzam a da ne te tuzat :pos:

A da ne zborime profesor da udri nekoe dete, mislam onaka poucno nekoja slakanica ili so pracka po race. EEEEEEEEEE deca porano jas da kazam doma deka ucitelkata me tepala i doma ce go naebev, kako na primer za sega sto zborite mobilen telefon, si zborel na cas itn, i ucitelkata ne smee da te pipne. Zatoa ce nema red. Uste i da ve "kazni" ucitelkata, pa problem tek togas so roditelite, na tie razmazani deca sto im kupuvaat kako sto i sami znaete telefoni od po 500 evra i nagore. Pa sramota be majku mu, ja rabotam, plata zimam i pak ne mi se davaat tolku pari za MENE za tel a ne za 10 godisno dete, sto ce mu e ???????

Ama mozam da kazam samo deka roditelite se krivi najvise, namesto da gi vospitaat svoite deca tie gi razmazuvat, pa na ti sine telefon i ne znam sto. Pa posle se stvara ljubomora i u skolo i toa ti e toa :toe:

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Да се носат мобилни телефони али да бидат исклучени. Сега може да ти притреба за нешто од кај знаеш?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
проблемот е до родителите, недостатокот од внимание го купуваат со мобилни. Но тоа е друг проблем.
Треба да се забрани носење на мобилни во сите образовни и културни институции.

Јас дури би бил поектремен, добар ќотек за секој средошколец или средношколка што ќе се осуди да испадне фраер и да глуми лудили со мобилката.
Не зборам за 2 шамара, него едно машко млатење за друг пат да не текне никому дека има телефон додека е во школо...така се градеше комунизмот, lol.

kusi

glory for man utd
Член од
12 мај 2008
Мислења
295
Поени од реакции
3
НЕМОЖЕ!!!!!!
телефонот претставува потреба!
што че правиме сега? ќе идеме во европа а ги немаме основните средства за комуникација!
а и знаеме што се случува, учениците ги исклучуваат мобилните а секој час слушаме ѕвон од мобилните на прогесорите!
епа нели СИТЕ СМЕ ИСТИ НА ШКОЛО?
Еден збор ГЛУПОСТИ:pov:

BUCH

---
Член од
4 мај 2008
Мислења
616
Поени од реакции
20
Мене ми е сеедно пошо никој немозе да ми забрани да не го носам телефонот посо тој е со мој пари купен:bip: а кога они ке ми купат телефон тогаш нема да го носам а до тогаш нека се еб*т у гз:bip::bip::bip:

Г

Грејвдигер

Гостин
Мене ми е сеедно пошо никој немозе да ми забрани да не го носам телефонот посо тој е со мој пари купен:bip: а кога они ке ми купат телефон тогаш нема да го носам а до тогаш нека се еб*т у гз:bip::bip::bip:
Бидна и помина тоа веќе... И види темата од кога е :) од Април 2007 :)

KINDER

Манчестеристратор
Член од
28 јануари 2007
Мислења
2.434
Поени од реакции
45
Бидна и помина тоа веќе... И види темата од кога е :) од Април 2007 :)
абе јас мислам дека забраната уште трае иако е стара темата :)
само кој го гаси телефонот или кој не го носи тоа се 2 во 10 000 :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
И што велевте, родителското право на шамар да се укине, а?

Kajgana Shop

На врв Bottom