За личота. )) зезамПа зошто тогаш има од телефонот кабел што го уклучувам во струја,ако немаат врска со струјата?
Ако ти е жичен, може 12 часа или поише да збориш без да има струја.
За личота. )) зезамПа зошто тогаш има од телефонот кабел што го уклучувам во струја,ако немаат врска со струјата?
Чек... бежичен телефон е? (може кабелот е само за "ловецот" ако има таков а се останато да нема врска со струјата)Па зошто тогаш има од телефонот кабел што го уклучувам во струја,ако немаат врска со струјата?
Вака значи јас си легнувам си дремам т.е мислам незнам на шо значи со отворени очи, чат-пат ги затварам ама па ги отварам фактички не спијам. Околу мене се нормално. У последно време имам навика да лежам на грб. И лежејки си така полека полека ги затварам очите, ама оште сум „свесен“ т.е оште не спијам. После тва отварам очите и здрвих се значи гледам у тавано и не можам да мрднам, телото никако не можам да го мрднам ни поглед ни ништо. Ушињата ми зуууут и на главата осеќам некој чуден притисок. Имам чувство како некој да ми го буте кревето и да сум врзан со ланци. бтњ не видех никакви сенки или бели фигури.... Така околу 2 мин мош, и додека поминат тие 2 мин цело време се мачаш да мрднаш некако ама не можаш не си осеќаш ништо.
Мн чудно, Има ли му се на некој случено нешто слично?
На мене 2 пати до сега ми се има случено.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysisМинатава вечер ми се случи нешто чудно.Се спремив за спиење згаснав струја,спуштив ролетна .Само што заспав како да слушнав и видов неколку бели фигури како да ги чепкаат работите околку мене.пробав да станам да мрднам ама не можев.Сакав да кажам нешто и пак не можев.бев буквално блокиран.Потоа некое време се мачев да станам и по некое време успеав да се мрднам.Запалив струја и после со струја си спиев.Иначе вакво нешто ми се има случено и друг пат само тогаш беше за спиење преку ден а сега беше вечер.
Ова веќе почна да ме полудуваПоследно нешто што ми се случи беше кога си идев дома од Скопје со воз и на двајцата сопатници во купето што ми беа им ги погодив дестинациите
Eптен чудно ми беше, посебно што едниот одеше во едно село.Многу ми беше чудно како тоа погодив, а не беше некое место во кое обично се слегува(Велес, Битола...) туку село во кое речиси никој не сум видел да оди таму
И мене нешто слично.Станвам од спиење ги отворам очите и наеднаш сосила ми се затворат ме закочва неможам да ги отворам и бела светлина ми се појави и некој како да иди.Се мачев да ги отворам очите ама неможам.По неколку минути ми се отворват и се си е по старо.Абе се расплачив од страв.Вака значи јас си легнувам си дремам т.е мислам незнам на шо значи со отворени очи, чат-пат ги затварам ама па ги отварам фактички не спијам. Околу мене се нормално. У последно време имам навика да лежам на грб. И лежејки си така полека полека ги затварам очите, ама оште сум „свесен“ т.е оште не спијам. После тва отварам очите и здрвих се значи гледам у тавано и не можам да мрднам, телото никако не можам да го мрднам ни поглед ни ништо. Ушињата ми зуууут и на главата осеќам некој чуден притисок. Имам чувство како некој да ми го буте кревето и да сум врзан со ланци. бтњ не видех никакви сенки или бели фигури.... Така околу 2 мин мош, и додека поминат тие 2 мин цело време се мачаш да мрднаш некако ама не можаш не си осеќаш ништо.
И мене ама нешто со тв емисии или некое дете шо го немам видено од порано како што кажа ти.А исто баба ми пред да почини неколку дена само на нејзината смрт мислев.Многу чудноОва веќе почна да ме полудува
Секој ден ми идат мисли дека ќе видам некој што одамна го немам видено(пример, школски некој што го немам видено од основно и го среќавам по некое време).И секој ден истото, многу чудни работи...Некогаш ми иди некоја случка на памет и по некое време ми се остварува.Пред малку дадов зелено на еден член, и си викам глеј сеа ќе му се зголеми репутацијата за 1 коцка.И тоа и се случи...А најчудно ми беше шо прееска гледав ТВ и имаше интервју со некој човек првпат што го гледам во животот.Си викам овој се вика Сашо, по 2 секунди даваат информација дека стварно така се вика
лелеНе дај боже на некој друг да се случу ова..Многу чудно:jaj:Вака значи јас си легнувам си дремам т.е мислам незнам на шо значи со отворени очи, чат-пат ги затварам ама па ги отварам фактички не спијам. Околу мене се нормално. У последно време имам навика да лежам на грб. И лежејки си така полека полека ги затварам очите, ама оште сум „свесен“ т.е оште не спијам. После тва отварам очите и здрвих се значи гледам у тавано и не можам да мрднам, телото никако не можам да го мрднам ни поглед ни ништо. Ушињата ми зуууут и на главата осеќам некој чуден притисок. Имам чувство како некој да ми го буте кревето и да сум врзан со ланци. бтњ не видех никакви сенки или бели фигури.... Така околу 2 мин мош, и додека поминат тие 2 мин цело време се мачаш да мрднаш некако ама не можаш не си осеќаш ништо.
И тоа да, кога сонуваш нешто, а знаеш дека сонуваш, и не ти е страв правиш шо сакаш во сонот оти знаеш дека не е стварност туку е само сон, во стручната литература познато како "луциден сон" ..
http://en.wikipedia.org/wiki/Lucid_dreaming