Фотографија (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
3089932550_e669f4a332.jpg

3089094041_de28968411_o.jpg

3089929500_ef7f4209ce_o.jpg

3089871020_48f857fe70_o.jpg

3089893950_d18186678e_o.jpg

3089892878_ebe619033c_o.jpg

Дел од моите сликички, сликани со Nikon D40 18-55.

Ајде некој барем нека кажи што мислис, секоја критика е добредојдена

Имам еден проблем со апаратот. Нели кога ќе го поврзеш со компјутер има фолдер DCIM ( така нешто ) и таму се сликите. Кога го поврзав со еден друг компјутер (којшто често не чита УСБ) го немаше фолдерот. Кога дојдов дома пак го нема и пишува дека е празен апаратот, а сликите се во апаратот на мемориската картичка. Со втор клик за да проверам колку има зафатено пишува дека има околу 100мб ама кога ќе отворам нема ништо.
Решение?

Стави ја мемориската картичка во читач на картички. Евентуално гледај да е подесено да ти покажува hidden and system folders. Можно е при префрлање на фотографии да ти се убаци вирус и да ги „исчезне“ фолдерите и дотографиите.
во тој случај откако ќе префрлиш се на компјутер, удри еден формат на мемориската картичка на незаразен компјутер.

Како успеа да не ти се поврзани буквите ?? Буквите ги правеа посебни човеци или еден исти ? :)

BTW: Супер ти се сите слики... Браво.

Како успеа да не ти се поврзани буквите ?? Буквите ги правеа посебни човеци или еден исти ? :)

BTW: Супер ти се сите слики... Браво.

Не сам ги сликав, па што знам отприлика знам каде што сум поминал затоа. Тогаш можев до 30 секунди само сега имам remote и можам колку сакам.

Имам ПРЕКРАСНИ слики ќе ги аплодирам неколку.

Не сам ги сликав, па што знам отприлика знам каде што сум поминал затоа. Тогаш можев до 30 секунди само сега имам remote и можам колку сакам.

Имам ПРЕКРАСНИ слики ќе ги аплодирам неколку.

Јас кога го пробував ова имав само 4 секунди на Point and Shot апарат... И буквите ми беа поврзани... Сакав да те прашам дали цело време ти беше уклучена ламбата / светилката или ја гасеше ? :)

Јас кога го пробував ова имав само 4 секунди на Point and Shot апарат... И буквите ми беа поврзани... Сакав да те прашам дали цело време ти беше уклучена ламбата / светилката или ја гасеше ? :)

Ја гасиш кога се префрлаш од една на друга буква.

Во последно време се опседнав со фотографија и сакам да си го земам никон л20 и да почнам да правам фотки :)

Не знам дали оваа тема е соодветна за ова прашање но ај. Прашањето ми е како може да фокусирам , т.е. да напраам портрет . Значи лицето да се гледа јасно а позадината да биде матна. Не сум во овие води , но од секогаш сум сакал да сликам . И прашањево смртно ме занима (а ако има тема за ова ,дајте линк пуцајте).

Многу едноставно, ќе зголемиш бленда највеќе што можеш, и ете ти :) Тоа се постигнува со најниска вредност на F-stop :)
И гледај субјектот да не ти е блиску до она што ќе биде позадина. Што знам друго да ти кажам вака почетнички.

И јас обожавам да сликам ама немам поима што како. Сликам само како што ми е наместено. Па дали знаете дали има негде курс за фотографирање или некој да не држи приватни часови, и дали може да се научи нешто од обичен дигитален апарат?

И јас обожавам да сликам ама немам поима што како. Сликам само како што ми е наместено. Па дали знаете дали има негде курс за фотографирање или некој да не држи приватни часови, и дали може да се научи нешто од обичен дигитален апарат?

Ако имаш желба да научиш повеќе околу фотографирање и некои слични работи оди во Народна техника:smir:

3089932550_e669f4a332.jpg

3089094041_de28968411_o.jpg

3089929500_ef7f4209ce_o.jpg

3089871020_48f857fe70_o.jpg

3089893950_d18186678e_o.jpg

Добри фотографии.:smir:
Штета шо неам фотоапарат ... Хоби ми е фотографирање ама користам 3MP камера од телефонот.:jaj:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom