Бељот

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
дефинитивноо најдовбрата игра со карти со ја знам само работата е со не можи многу со пари да се игра оти тешко завршува

dobro e na razlika da igras...denar od brojce....

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
дефинитивноо најдовбрата игра со карти со ја знам само работата е со не можи многу со пари да се игра оти тешко завршува
Дефинитивно!

Секој ден играме со другарите. 1 на 1 нема кој да ме победи, а во двојки потешко ми оди. :)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Дефинитивно!

Секој ден играме со другарите. 1 на 1 нема кој да ме победи, а во двојки потешко ми оди. :)
1на1 не е интересно. во 2ки е вистинското :smir:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Поинтересно е не викам не :)

Само така почесто губам ама сигурно до соиграчот е. :D
До разбирањето на рацете и до читањето на играта е. Ти треба искуство. Бељот не се учи преку вечер. Треба партии зад тебе да имаш за да можиш да знајш шо прајш. После природно ти е :smir:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
До разбирањето на рацете и до читањето на играта е. Ти треба искуство. Бељот не се учи преку вечер. Треба партии зад тебе да имаш за да можиш да знајш шо прајш. После природно ти е :smir:
Бељот научив да играм пред 10 години. До пред неколку години игравме секое лето, па неколку години пауза и ова лето продолжуваме.
Треба искуство и разбирање но кога се работи за карти пред се е потребна среќа :)

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
или до тебе :)

јас па ваму едвај еден наоѓам, а камо ли уште тројца
Можи е до мене, можи не знам да играм тимски. :)
90% од другарите знаат бељот па нон стоп играме.
Мене ме научи татко ми уште одамна кога бевме на одмор во Дојран, одевме со друштво и нон стоп се играше само бељот.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.296
кај можи да се игра на ком на порталот хр ја нема ја барав ај ако можи некој д акажи и да изиграме една две по :party1:

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Дефинитивно!

Зарем можела да се игра 1-1?
Мене мајка ми ме научи бидејќи во бугарија сите ја играат оваа игра! Овде уште не сум сретнал таков, се радувам што еве некој и кај нас знаел да игра! Се разбира ако збориме за иста игра! Јас ја знам како Бриџ Белот, би требало да е исто!

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.296
еве ја и на facebook http://apps.facebook.com/borut_test/?ref=nf
Најајката игра со карти до душа не е како нашата се игра со 6 карти на прво се зема само (без вадење карта ) туку на тоа што сакаш ,не е баш вистинкста како што си ја играме ама во секој случај покерот (на фацебоок)отиде во историја сигурно :smir:
Кој е за двојки да маниме едно турнирче (по пијачка на две добиени)од кајгана ако има доброволци !

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Леле немате престава колку ми фали бељот. Ех колку ноќи не преспани се поминати во тој студенски дом ах. Штета што во Тетово има само неколку ( што студиравме во БТ)што знаеме и никако да се најдиме за играње.

Најјако беше кога ќе дојдеја некои колеги битолчани и кога ќе изгубеа тешки сеири им мававме и секогаш се правдаат не ми е партнерот мој тука инаку ќе видевте.

Инаку и во Охрид доста се игра а и во Прилеп само тамо имаат некои разлики

Доколку има некој на форумов од Тетово и знае бељот нека пише да се испукаме малку (само ќе треба уште тројца)

Pece_Zenskio

џукела
Член од
17 мај 2010
Мислења
154
Поени од реакции
2
nema pojaka igra so karti osven poker :) , vo nekoi slucai i mnogu slicna da go procitaš soigračot šo karti ima i da gi ispukate čajo protivnicite :)

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
6821_188512726101_722771101_3825121_3676051_n.jpg
Една интересна слика

Инаку откако ја научив оваа игра ниедна друга не ми се игра, а и не ми е интересна ни приближно

Z

ziko bt

Гостин
кој сака некој ден да се испробаме на фб бељотче да напоменам дека сум најак во населбата и пошироко :)

Kajgana Shop

На врв Bottom