Фан клуб: Роџер Федерер

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Честитки и од мене, сосема заслужено го победи Надал. Блескаше на моменти, некако не ми делуваше Надал баш па затоа и изгуби. Секоја чест.
БРАВО !

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Штета што е крај на сезоната, со ваква форма на почеток на година ќе нема конкуренција, како и да е, честито и да гледаме уште вакви натпревари од најголемиот мајстор на сите времиња.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Сервисот му беше одличен на Федерер, ДА...е сеа проблемот е во тоа што Надал се извади во прв сет со сервисот да не загуби повеќе. За вториот немам зборови, незнам како успеа толку да падне Федерер и да направи глупи грешки(како што го спомна ти Мареј) и така го доби Надал сетот, а за последниот сет, добро започна на почетокот ама после тоа катастрофално.
Не трчаше по поените кои можеше да ги стигне во сите 3 сета, исто така на моменти премногу несигурно делуваше како да немаше идеја и само на Бекенд страната му играше на Федерер, скоро цел меч, тоа е незнам што друго да коментирам освен дека ич ама ич не ми се допадна играта на Надал.:toe:
Точно дека немаше идеја и решение за подигање на играта, ти викам погрешна тактика избра. Ако до сега го гледавме Федерер како делува збунет и помалце неконцентритан кога играше вс Надал (под пристисок) сега таа улога ја имаше Надал, како да се изненади од сигурната и агресивна игра на Федер, кој обично греши во битните поени кога игра вс Надал на агресивен начин. Овој стил на му фалеше на Федерер многу долго, цели 2 години и повќе го чекав ова! цел турнир го играше агресивно и не чекаше 3 "пенал" ситуации за да нападне него одма идеше на длабок, силен и ризичен удар! (страшни винери и форхенди) импресивно. Стил кој беше негов трејд марк а го имаше ставено во втор план цели 2 и повеќе години!

Браво Федерер а богами браво и Надал за одличната година, сега ме сфаќаат некои членови зашто овие два тенисера сакам да ги следам многу повеќе од другите!

Член од
18 април 2008
Мислења
593
Поени од реакции
10
Најдобриот останува најдобар честитки за сите фанови на Роже маестрото како да е на своите 22-23 кога ги мелеше сите тенисери, нека продолжи во новата сезона во ист стил, а Надал па нема се да си број 1 нам не ни е приоритет местото број 1 имаме уште некој рекорд и топ сме

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Ѕвер беше во финалево Федерер, во добра форма на крајот, да се надеваме другата сезона поуспешна.

P

PewDiePie

Гостин
Прв противник на Роже во Австралиа му е Лацко,се надевам дека брзо ќе заврши со него.

Ф

ФорцаМилан

Гостин
Ужасен е денеска,искрено не знам што му е ама се обрука.

Поужасен не сум го видел ! :(

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Тоа е тоа! BYE BYE FEDEX(ти не си за тенис) :(

Kajgana Shop

На врв Bottom