<K A F E R>
I love my MACEDOIA!
- Член од
- 20 ноември 2010
- Мислења
- 54
- Поени од реакции
- 12
Тогаш пробај да ги вратиш во првобитната состојба, што не верувам дека може да се успее како што биле претходно, или смени комплет врати.... Друго, мајсториштето со неговиот изум ти го има смалено просторот предвиден за кедерот, згора на тоа сега времето е ладно и кедерите се крути(или смрзнати од вода) и ја немаат потребната мекост за да се одвива функционалноста одлично, мада има некои течности, спрејови кои ги попречуваат тие несакани последици кај кедерите на ниски температури, ама не знам кај тебе дали би помогнало тоа....Epa majstorishteto go dzirna i rece deka ne e do kederite vratite ne mi bile ramni so kolata .. bash kako na ova videovo gi izmava i i gi izramni .. sea se ramni arno ama kolata ne se zatvara .. a za zaklucuvanje muabet da ne pravime![]()
Друго, мајсториштето зашто не ги штелувал вратите за убаво да дихтуваат, пошо може да се штелуваат, кога кедерите биле ОК, туку тој одма се фатил за чеканот, а исто така и тоа што не можеш да ја заклучиш колата може да е проблем на замрзнување на бравата(нејзиниот механизам), а нормално тука има удел и изумот на мајсториштето(и за ова има средства за попречување на замрзнувањето)....
Значи чаре најдобро е други врати, или евентуално ако може да се оправи со штелување на вратите, или со изумот на мајсторот но сега обратно, а нормално сето тоа зависи од тебе, што планираш со колата во иднина, финансискиот дел итн...