Направи сам!

Член од
8 јануари 2010
Мислења
126
Поени од реакции
37
За да го оптегне добро ќе мора да го извади комплет со пластка или што е тоа горе па да го одлепи од страните до таму до кај што е си е самото одлепено потоа да се нанесе лепакот (со четка најдобро) на пластиката и да почне по малко да го лепе платното со помош на некој предмет-шпакла и да ја влече по малце од средината кој крајот на платното (како што се лепат термо фолии) и треба да се внимава на притисокот со кој се натиска спаклата врз платното бидејки може да се појават траги од лепилото- ке излезе лепилото од другата страна преку платното.

<K A F E R>

I love my MACEDOIA!
Член од
20 ноември 2010
Мислења
54
Поени од реакции
12
Дали може некој да ми каже како да го залепам

Uploaded with ImageShack.us
Да го залепиш не верувам, но сепак мозе сам да го претапацираш, има платно кое е самолепливо, малку ке се помачиш можеби, но ако те бива исходот ќе биде одличен а нормално тука доаѓа и задоволството посебно поради маката, а инаку не е нешто посебно комплицирано, еве ти овде за каде да го набавиш платното, нормално ако се решиш на тој чекор...

http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/259692?searchID=276005&Idx=5

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
само вадење комплет и со лепак во спреј, течен лепак ке пробие низ платното и ке изгледа хммм.... на лајно

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
сакам да средам една корозија паме интересира одкога ке ја тргнам рѓата пред да нанесам боја мора ли да ставам од тој спрејот што е за врзување на бојата со лимот,и дали може без минуим боја да ставам,и ова - каде да најдам шо бројка е нијансата на бојата освен во собракајната оти мислам не се софпаѓа со компјутериве по продавнициве

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
сакам да средам една корозија паме интересира одкога ке ја тргнам рѓата пред да нанесам боја мора ли да ставам од тој спрејот што е за врзување на бојата со лимот,и дали може без минуим боја да ставам,и ова - каде да најдам шо бројка е нијансата на бојата освен во собракајната оти мислам не се софпаѓа со компјутериве по продавнициве
Како што гледам нема ништо да направиш не е плукни залепи ке ја упропастиш колата за припремање и фарбање си има процедури и најдобро е професионалец да ти ја среди.
Иначе ако сакаш да ти ја погодат бојата ке отидеш со колата во продавница за бои и лакови и според бојата на колата ке ти направат боја најчесто не е идентична многу мала разлика што со полирање се израмнува.

^ Ghost Rider ^

Biker Boy
Член од
27 октомври 2008
Мислења
372
Поени од реакции
8
Како што гледам нема ништо да направиш не е плукни залепи ке ја упропастиш колата за припремање и фарбање си има процедури и најдобро е професионалец да ти ја среди.
.
не е страшно местото и така не се гледа однадвор туку е кај што се отвара вратата на калникот му доаѓа,а ако незнаеш како иде процедура за да ми помогнеш ќутиси подобро

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
не е страшно местото и така не се гледа однадвор туку е кај што се отвара вратата на калникот му доаѓа,а ако незнаеш како иде процедура за да ми помогнеш ќутиси подобро
мислам дека боки, бидејки се разбира и знае како треба, нај добро намерно ти рече дека треба професионалец да го направи, а доби заќуткување од тебе... мислам дека му должиш извинување за ваква ароганција...

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
само вадење комплет и со лепак во спреј, течен лепак ке пробие низ платното и ке изгледа хммм.... на лајно
Ако шлапа лепак без мерка, ќе пробие. Самолепливо платно не е решение за плафонирање кабина зашто лепакот попушта на повисоки температури. Во фабриките ги лепат со преса со загревање, како еден вид пеглање му доаѓа. Подобро е да се обиде пред лепењето со „неостик“ да го импегнира платното со еден ептен тенок слој од истиот лепак користејки четка со сосема лесно нанесување без притискање, а одкако овој импрегнациски слој сосема ќе се исуши да го премачка и кровот со лепак на истиот начин и одкако лепакот ќе почне да се подсушува да ги состави двете површини една со друга. Никаде нема ниту капка да пробие на овој начин, а доколку ја испочитува процедурава како што ја објаснив, гарантирам дека ќе има успех. :)

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Vaka sea .. imam eden problem so postariot avtomobil od vozniot park !! Imam yugo .. ovie meseci ili vrne dozd ili sneg .. i mi pushtashe voda od kaj vratite .. bev dokaj eden majstor i zema mi gi svitka vratite navnatre .. prviot mesec vratite funkcioniraa top .. arno ama posledniov mesec vratata treba da ja tresnam so cela sila za da se zatvori .. dali nekoj znae kako da napravam da se zatvaraat polesno ?? Fala

<K A F E R>

I love my MACEDOIA!
Член од
20 ноември 2010
Мислења
54
Поени од реакции
12
Vaka sea .. imam eden problem so postariot avtomobil od vozniot park !! Imam yugo .. ovie meseci ili vrne dozd ili sneg .. i mi pushtashe voda od kaj vratite .. bev dokaj eden majstor i zema mi gi svitka vratite navnatre .. prviot mesec vratite funkcioniraa top .. arno ama posledniov mesec vratata treba da ja tresnam so cela sila za da se zatvori .. dali nekoj znae kako da napravam da se zatvaraat polesno ?? Fala
Отиди уште еднаш кај мајсториштето и нека ти ги свитка уште малку на внатре, ама после еден месец кога ќе помине, задолжително со тебе да си носиш сопатник со некој поголем чекан да полесно да ти ја затвара вратата... хахаххаха

Добро бе друже кај го најде мајсторов!!! И како му дозволи ваков професионален зафат да ти изврши на Југото!!!

Извини ама не можев да се воздржам...

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Druze i ja se smeev i koa slushnav sho napravi majstorishteto .. ama edno vreme mi terashe dobroo .. ali sea za toa mozam da ja zatvoram vratata samo so policija :)) pa mislev ako nekoj znae kako da vratam vo normala da mi kaze .. posho ako zemam da gi iskrivam na nadvor ke go puknam stakloto ili nesho ke zafrknam :))

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Druze i ja se smeev i koa slushnav sho napravi majstorishteto .. ama edno vreme mi terashe dobroo .. ali sea za toa mozam da ja zatvoram vratata samo so policija :)) pa mislev ako nekoj znae kako da vratam vo normala da mi kaze .. posho ako zemam da gi iskrivam na nadvor ke go puknam stakloto ili nesho ke zafrknam :))
Не се смеј многу тие се мајстори од стар ков ,а и Југото е така концеприрано...:icon_lol:

Еве ти пример ...за техниката..

<K A F E R>

I love my MACEDOIA!
Член од
20 ноември 2010
Мислења
54
Поени од реакции
12
Зошто не си ги смени кедерите-гумите, барем кај нас има за Југо и не е комплицирано...

Член од
24 јули 2008
Мислења
285
Поени од реакции
5
Зошто не си ги смени кедерите-гумите, барем кај нас има за Југо и не е комплицирано...
Epa majstorishteto go dzirna i rece deka ne e do kederite vratite ne mi bile ramni so kolata .. bash kako na ova videovo gi izmava i i gi izramni .. sea se ramni arno ama kolata ne se zatvara .. a za zaklucuvanje muabet da ne pravime :)

Kajgana Shop

На врв Bottom