Помош, софтверски проблеми и совети

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Каде може да симнам DVD Decoder? Сакам да глеам двд на компјутеров (за прв пат у живот ЛОЛ) и ми вика треба да инсталирак декодер али неам појма кај да го најдам лол Може да се симне од интернет?

Фала однапред за помошта :)
Можеш да симнеш BS Player, од како ќе го инсталираш - терај , тој се ќе ти инсталира....

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.150
Поени од реакции
4.036
Фала на одговорот :)

Али програмот уствари не ми помогна, пак не ми го чита двд-то... :(

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
Имаш ли некое CD или ДИСКЕТА внатре во РС?

Ако можеш, физички отштекај ја дискетната единица (извади ги каблите од неа)
Ја отштекав. Инаку она е сигурно тоа под Cd ROM нели?!
Инаку еве вака ми е биосот и каде заглавува:

:toe:

Член од
14 декември 2008
Мислења
288
Поени од реакции
9
Имам еден проблем со процесорот. Веднаш одкако ќе го стартувам компјутерот CPU usage се качува на 100% и после ама баш ич не слегува. Исклучив секакви програми што се стартуваат заедно со виндоусот освен антивирусот и ATI catalyst. До што можи да биди проблемот? Ако нешто помага ова ми е конфигурацијата односно поважните компоненти:

CPU:AMD Phenom II x4 925 2.80 GHz
RAM: 4GB DDR 3 1333 mhz
VGA : ATI HD 4850 1gb DDR 3

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ја отштекав. Инаку она е сигурно тоа под Cd ROM нели?!
Инаку еве вака ми е биосот и каде заглавува:

:toe:
Таму во First Boot Device што ти дава како опции? Само вака глобално CD-ROM? Или ти дава и некои имиња (пример: Optiarc DVD-RW A)?
Пробај таму стај го прв да е HDD или ако ти го дава името на HDD (WDC.....)

По ова изгледа како да немаш инсталирано оперативен систем на хард дискот/партициите. Стави некое бутабилно CD со Windows и инсталирај си или викни некој поискусен
да провери дали воопшто имаш нешто на хард дисковите (документи, партиции, оперативни системи...)

Имам еден проблем со процесорот. Веднаш одкако ќе го стартувам компјутерот CPU usage се качува на 100% и после ама баш ич не слегува. Исклучив секакви програми што се стартуваат заедно со виндоусот освен антивирусот и ATI catalyst. До што можи да биди проблемот? Ако нешто помага ова ми е конфигурацијата односно поважните компоненти:

CPU:AMD Phenom II x4 925 2.80 GHz
RAM: 4GB DDR 3 1333 mhz
VGA : ATI HD 4850 1gb DDR 3
Пробај со анинстал на вирусот, направи рестарт и види без вирус што ќе каже. И види во Task Manager кој процес го цеди процесорот.

Член од
21 ноември 2010
Мислења
8
Поени од реакции
0
Враќање на избришани фајлови

Избришав еден фолдер со слики со shift+del, дали има некоја програма и како може да го вратам сликите назад? користам windows 7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
не не...по грешка прашалникот..нели со систем ресторе ќе заврши работа?
Зашто погрешно го насочуваш? Гледаш дека ни самиот не си сигурен?

Друго е систем ристор.

S

Sagan

Гостин
Првпат се случува ова...
Коментари на Јутјуб напишани на кирилица ги дава како Ëþáî&#... бла бла бла.
Исто така и тие латиничните на некои места ги претвора во чудни карактери (gandaïŧŋ).
И кога пребарувам на кирилица, ми отвора видеа како ÐĨаŅˆÐšÐļ Ņ...

Нешто со фонтовите треба да средам или... бидејќи во Fonts имам инсталирано десетина македонски.

Фала.

Едит: Нафорумов пак ги дава како броеви и знаци, мислам на карактерите со многу црти точки врз буквите.

--- надополнето ---

Хм, најверојатно дека имам исклучено Update на Windows, па во Region and Language не можам да инсталирам Display Language Text...
Безбедно е да вклучам Update за ова, со оглед дека Windows не е оригинален. Се разбира :)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Првпат се случува ова...
Коментари на Јутјуб напишани на кирилица ги дава како Ëþáî&#... бла бла бла.
Исто така и тие латиничните на некои места ги претвора во чудни карактери (gandaïŧŋ).
И кога пребарувам на кирилица, ми отвора видеа како ÐĨаŅˆÐšÐļ Ņ...

Нешто со фонтовите треба да средам или... бидејќи во Fonts имам инсталирано десетина македонски.

Фала.

Едит: Нафорумов пак ги дава како броеви и знаци, мислам на карактерите со многу црти точки врз буквите.

--- надополнето ---

Хм, најверојатно дека имам исклучено Update на Windows, па во Region and Language не можам да инсталирам Display Language Text...
Безбедно е да вклучам Update за ова, со оглед дека Windows не е оригинален. Се разбира :)
Треба да наместиш Encoding во броузерот.

Фајрфокс:Options>Content>Fonts & Colors>Advanced>доле имаш енкодинг, тури го на Unicode UTF-8

Опера: Menu>Page>Encoding>Unicode>UTF-8.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Кај да најдам DAemon Tools за 7-ца, ама целосна верзија?
Ако му се наоѓа на некој, ако нашол нека пушти линк. Фала.

Kajgana Shop

На врв Bottom