Помош, софтверски проблеми и совети

A

apidrone

Гостин
Кажувајте чаре, или ќе полудам :nesvest:

Значи све најнормално си работам, одеднаш се укочуе компјутеро, црн екран, па се враќа тоа што било, и ми се појавува пораката. Знае некад скроз да ми ги блокира програмите...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Кажувајте чаре, или ќе полудам :nesvest:

Значи све најнормално си работам, одеднаш се укочуе компјутеро, црн екран, па се враќа тоа што било, и ми се појавува пораката. Знае некад скроз да ми ги блокира програмите...
Паѓаат драјверите од графичката...симни ги најновите од Тука

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
System Mechanic имаше таква опција.
нема врска средив. најдов програмче со се сериал. него кога сме кај систем механик. дајте некој систем механик исто со сериал или крак ако има? по можност торент фајл?

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
имам еден проблем со лап топот :

Поточно го имам овој лап топ и кога му инсталирав W7 32-bit немаше инсталирано драјвери за ваерлесот , камерата , микрофонот и графичката . За ваерлесот најдов драјвери , но за овие другиве не . Од официјалната страна на Делл симнав драјвери за графичката , ги инсталирав но пак е исто поточно вака :

Дали ова кажува дека графичката е интегрирана ?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103

Поточно го имам овој лап топ и кога му инсталирав W7 32-bit немаше инсталирано драјвери за ваерлесот , камерата , микрофонот и графичката . За ваерлесот најдов драјвери , но за овие другиве не . Од официјалната страна на Делл симнав драјвери за графичката , ги инсталирав но пак е исто поточно вака :

Сигурен си оти вистинските драјвери ги погоди?
Пред некој месец, ист ваков лаптоп, инсталирав софтвер од нула. Драјверите преку делл официјалниот сајт ги симнав, ама требаше да пазам многу на верзија на ОС, дали 32 или 64 битна, па кој тип вајрлес, графичка, оти имаше разни комбинации... На крај го средив тип-топ целиот без проблем да работи. Така да, види пак да не ги имаш утнато драјверите.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Јок, пак ми се појави истиот проблем :(
И со новите драјвери истоит проблем???? а кога се појавува, може секаде да се појави, во игра?? интернет??? или се појавува на некое специфично место??? се појавува BSOD (син екран)? , некој звук да не јавува од кучиште нешто од напојување???

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Стај му интернет и уклучи ги Updates од Windows 7, сам ќе си најде драјвери.

И кои драјвери ги симна? 100% за точниот модел на лаптоп (за твојот?)

Член од
7 септември 2008
Мислења
693
Поени од реакции
21
Стај му интернет и уклучи ги Updates од Windows 7, сам ќе си најде драјвери.

И кои драјвери ги симна? 100% за точниот модел на лаптоп (за твојот?)
Абдејтите ги направив , но не најде ни еден абдејт за графичката .

драјверите на страната од ДЕЛЛ ги барав според моделот на графичката , но ме чуди тоа што кажува како да има некоја си интегрирана графичка и е инсталирана .. :toe:

>>RaZoR<<

Ако можеш да ми кажиш кој драјвери ги симна ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Абдејтите ги направив , но не најде ни еден абдејт за графичката .

драјверите на страната од ДЕЛЛ ги барав според моделот на графичката , но ме чуди тоа што кажува како да има некоја си интегрирана графичка и е инсталирана .. :toe:

>>RaZoR<<

Ако можеш да ми кажиш кој драјвери ги симна ?
Убаво прочитај го мојот пост:
Бараше по точниот модел НА ЛАПТОП?

Оди таму, најди си го ТОЧНО ТВОЈОТ МОДЕЛ (со сериски број или што знам таму) и симни ги сите драјвери што ќе ти ги даде.

Kajgana Shop

На врв Bottom