Помош, софтверски проблеми и совети

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
Фала на помош друже. не успеа ни со генерал ни со намбер туку Текст

--- надополнето ---

грешка моја.. треба да се внесе БРОЈ на фактура како 1/11 сваќаш :)
Во секој случај мило ми е што ти помогнав барем малку. Поздрав.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.971
Како да направам watermark само на една страница, а не на целиот word документ? Знае некој? :)

M

Mr.InF3ction

Гостин
Како да направам watermark само на една страница, а не на целиот word документ? Знае некој? :)
Селектираш во која страна сакаш т.е трепкачот да е во таа страна и таму во менијата за watermark десен клик врз watermark-от и Insert at Current Document Position и то. Вака е за 2010 верзија најверојатно и за 2007.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.971
Селектираш во која страна сакаш т.е трепкачот да е во таа страна и таму во менијата за watermark десен клик врз watermark-от и Insert at Current Document Position и то. Вака е за 2010 верзија најверојатно и за 2007.
Хм... 2007 имам, не гледам такво нешто.
Еве како изгледаат опциите за watermark.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.971
Да, го има тоа ама ми излегуваат како кај тебе овие Confidential, Do not copy и слично, а јас сакам друга слика да ставам, не од веќе понудените. Или таа треба да се стави некако горе, во некој фолдер кај што се и овие па да можам да ја внесам после во документот?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Е тоа не знам. За да зачуваш свој watermark треба да напишеш текст во страната да го селектрираш тесктот што сакаш да се појави како Watermark и идеш таму во watermark менито има за зачувување но кога ќе го ставиш излегува горе како Header. Чим е за една страна јас би направил како слика тоа што сакам да пишува и ќе ставам позади текстот со warp-through. Полесно е вака барем според мене :)

Член од
19 јануари 2011
Мислења
87
Поени од реакции
3
Еве да се надоврзам јас. Значи го форматирав пцто, али пак исто прави. Сега мислам дека е модемот, ама како на лаптопот нема ни д од дилеј а на пцто го има целосно?
Страшна конфузија ме обзеде, дај помагајте.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Да, го има тоа ама ми излегуваат како кај тебе овие Confidential, Do not copy и слично, а јас сакам друга слика да ставам, не од веќе понудените. Или таа треба да се стави некако горе, во некој фолдер кај што се и овие па да можам да ја внесам после во документот?
Ај зафрканата работа, ама можно е. Овде е објаснето: http://office.microsoft.com/en-us/word-help/brand-a-document-with-a-watermark-or-background-HA010097032.aspx#BM4

Еве и на македонски.
1. Оди на страницата каде го местиш печатот, пример 4та, појди со курсорот на самиот крај од претходната страница (3та) и оди Page Layout>Breaks>Section Breaks>Next page
2. Оди со курсорот на самиот крај од страницата каде го сакаш печатот, 4та во примеров и повтори го истото.
--за да видиш каде се ставени маркерите за секција треба да влезиш во Draft view - најдолу десно има ред копичиња.
3. Кликни два пати на хедерот од 4та странца и горе во новоотвореното јазиче исклучи го Link to previous
4. Појди на следниот хедер (од 5та страница) и исто исклучи го тоа
--Значи направивме секција со два маркери за тоа и ги исклучивме сите врски со хедерите надвор од секцијата
5. Оди Page Layout>Watermark>Custom Watermark
6. Ќе се додаде на сите страници. Кликни на хедер, па кликни на печатот над секцијата и избриш го со delete. истото и за печатот под секцијата.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
На тастатурата испостискај ги (на празно) сите Shift, Alt, Ctrl копчиња па пробај пак.
шо беше поентата на ова?

Малку оф топик:

Другар, како успеваш да се снаоѓаш на македонски со компјутериве/оперативниве системи?

Мене некој да ме прашува за совет и да ми ги кажува опцииве на македонски, ќе го гледам наопаку :)
ќути... ме викна една комшика да и напраам на фејсбук нешто, коа видов дека е на македонски.... изгубен во свемирот.. по 2 минути барав што да направам :D

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.971
Е тоа не знам. За да зачуваш свој watermark треба да напишеш текст во страната да го селектрираш тесктот што сакаш да се појави како Watermark и идеш таму во watermark менито има за зачувување но кога ќе го ставиш излегува горе како Header. Чим е за една страна јас би направил како слика тоа што сакам да пишува и ќе ставам позади текстот со warp-through. Полесно е вака барем според мене :)
Еј да, не ми текна на ова. :)

Ај зафрканата работа, ама можно е. Овде е објаснето: http://office.microsoft.com/en-us/word-help/brand-a-document-with-a-watermark-or-background-HA010097032.aspx#BM4

Еве и на македонски.
1. Оди на страницата каде го местиш печатот, пример 4та, појди со курсорот на самиот крај од претходната страница (3та) и оди Page Layout>Breaks>Section Breaks>Next page
2. Оди со курсорот на самиот крај од страницата каде го сакаш печатот, 4та во примеров и повтори го истото.
--за да видиш каде се ставени маркерите за секција треба да влезиш во Draft view - најдолу десно има ред копичиња.
3. Кликни два пати на хедерот од 4та странца и горе во новоотвореното јазиче исклучи го Link to previous
4. Појди на следниот хедер (од 5та страница) и исто исклучи го тоа
--Значи направивме секција со два маркери за тоа и ги исклучивме сите врски со хедерите надвор од секцијата
5. Оди Page Layout>Watermark>Custom Watermark
6. Ќе се додаде на сите страници. Кликни на хедер, па кликни на печатот над секцијата и избриш го со delete. истото и за печатот под секцијата.
Ми требаше за првата страна ама направив ко што рече TheRaspolozen1, поедноставно ми изгледаше.

Сепак, фала и на двајцата.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Го преинсталирав ком и сега се појави проблем нема никаков звук..исто така инсталирав "Realtek High-Definition Audio Driver 2.23.exe" и сеуште нема звук.
Некоја солуција?
Симни everest и провери кој драјвер ти е потребен

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
шо беше поентата на ова?

ќути... ме викна една комшика да и напраам на фејсбук нешто, коа видов дека е на македонски.... изгубен во свемирот.. по 2 минути барав што да направам :D
Кога држиш SHIFT и ќе кликнеш на некој линк, се отвара во друг прозорец. Прелистувачот (заради некој редок баг) мисли дека го држиш Shift стиснат, па кога ќе ги стиснеш на празно уствари
правиш како REFRESH на копчињата и не се буни веќе, знае дека се СТИСНАТИ и ПУШТЕНИ копчињата и се си е во ред :)

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.908
Поени од реакции
726
Можеби прашањево не е за тука ама стварно ми е итно :) .Како да напишам/нацртам/(штоидаправамсамодаизлезе) формула на Word 2007???Ми треба за статистика и тоа прилично е долга со корен,дробна црта,бла бла :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Можеби прашањево не е за тука ама стварно ми е итно :) .Како да напишам/нацртам/(штоидаправамсамодаизлезе) формула на Word 2007???Ми треба за статистика и тоа прилично е долга со корен,дробна црта,бла бла :)
Зашто не во ексел?

Kajgana Shop

На врв Bottom