- Член од
- 8 декември 2010
- Мислења
- 65
- Поени од реакции
- 9
Јас го давам моето мислење , а тие што немаат попаметна работа проверуваат датуми на други пишани поракиОд кај го ископа жити се ова мое мислење! Напишано на:
14-07-09 16:09
Јас го давам моето мислење , а тие што немаат попаметна работа проверуваат датуми на други пишани поракиОд кај го ископа жити се ова мое мислење! Напишано на:
14-07-09 16:09
прва опција ти е да ги пречтекач каблите за напојување и да видиш дали ќе ги појавипред некој ден ми сјеба напојувањето. Го сменив али сега не ми ги покажува cd i dvd ромовите. покажува G: ама кога ке турам CD у некој цд ром не ми ги чита. Дали е можно и ЦД ромовите да се сјебани со се напојувањето или може не се подесени на почетокот у BIOS??!
P.S како на друг начин да го форматирам компјутерот доколку сакам освен со CD? дали може со USB И како ако може ? ?
Control Panel\System and Maintenance\SystemГо форматирав windows-от и денеска се обидував да го активирам со 7Loader Release 5. Е сега, направив се како што пишува во read me фајлот и го рестартирав едно 3-4 пати ама никако во My Computer>Properties да ми покаже дали е активиран или не, а логото на лаптопот го има, порано го немаше. Како можи поинаку да се дознај дали е активиран?
Најубаво да го избришеш стариот , оти веќе ќе ставаш нова верзија од 9 на 10.....тоа не е само Update за да можеш така да го инсталираш, ами веќе во 10 верзија имаш нови технологии вградени и најубаво е стариот да го избришеш и да го инсталираш новиот....сепак за Upgrade се работи....поззImam instalirano AVG internet security 9.0.872.Pa me interesira dali moze da go instaliram AVG internet security 2011 bez da go brisam stariot antivirus.Se plasam da ne go blokiram kompjuterot so dva antivirusa.
Ако мислиш на ова нема, еве НЕМА :Control Panel\System and Maintenance\System
idi pri krajot,pod Windows activation
1 гига рам џабе ти дреме, зш не си стаил 64-битен 7-ца ?Ако мислиш на ова нема, еве НЕМА :
А не ли гледаш дека не ти вика АКТИВИРАЈ ГО ЗА 30 ДЕНААко мислиш на ова нема, еве НЕМА :
Стара звучна е ова, нема драјвери од вин7 за неа, а тие од XP ако ги пуштам вика дека не наоѓа никаква SoundBlaster звучна во компјутерот и се гаси сетапот :SНе ли ги инсталира драјверите самиот Windows 7?
И дали проба со драјверите од ХР?
Па да де тоа ми е сомнително, оти нели ако е кракерски активиран си има и бројче и она логоно за Џенјуајн софтвер, ама овде нема ништо па затоа. Инаку шо кур ако седел еден гига неискористен и шо ако ставам 64-битен windows? Колку реално се користат во работа? Јас не верувам некој да надминува 2 гига.А не ли гледаш дека не ти вика АКТИВИРАЈ ГО ЗА 30 ДЕНА
Не така. Оди во device manager најди си ја звучната (треба да ти е обележана со жолт извичник), десен клик на тоа, одбери update driver и барај таму во цедето или кај и да ти се драјверите од звучната.Стара звучна е ова, нема драјвери од вин7 за неа, а тие од XP ако ги пуштам вика дека не наоѓа никаква SoundBlaster звучна во компјутерот и се гаси сетапот :S
Има и некои кракови (како твојов) што само го трга тоа што бара активација и толку. Сега не ти е ни активиран/лиценциран ама и ќе ти трае бесконечно (ако е се како што треба). А тоа што викаш дека денес никој не користи над 2 гига.... тоа БЕШЕ точно пред 2-3 години.Па да де тоа ми е сомнително, оти нели ако е кракерски активиран си има и бројче и она логоно за Џенјуајн софтвер, ама овде нема ништо па затоа. Инаку шо кур ако седел еден гига неискористен и шо ако ставам 64-битен windows? Колку реално се користат во работа? Јас не верувам некој да надминува 2 гига.
Земи ја програмата MKVToolnix и инсталирај ја. Пушти го mkvmerge GUI. Во првото јазиче, Input, вчитај ја .mkv датотеката, а во третото јазиче, Global, обележи го Enable Splitting>...after this size>4483M (големина на двд).имам едно 7 гб .mkv видео, сакам да го изрежам на 2 DVD-cd, без да конвертирам со губење на квалитет, или зипување и такви ствари, сакам да го поделам на 2 дела и burn, ако е можно секако )
- ако некој имал искуство со таква работа нека ми предложи програма. Фала однапред