Помош, софтверски проблеми и совети

I

Intex

Гостин
Ми треба Analog Devices AD1981A @ Intel 82801 DVICH4-AC'97 драјвер.
И да, не давајте линкови од драјвер скен програми оти тешко дека ќе иде со нив, веќе пробавме. Пожелно е директен линк до драјверот. Фала.:)

T

Tetro

Гостин
И да, не давајте линкови од драјвер скен програми оти тешко дека ќе иде со нив, веќе пробавме. Пожелно е директен линк до драјверот. Фала.:)
Фаќај, со здравје да си го користиш.

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
За која матична плоча ти е ? Јас имам ваков драјвер за XP за некоја си матична ASUS A8S-X, ако сакаш пиши ми мејл на пп ќе ти го пратам околу 36мб е :)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.283
Поени од реакции
8.462
Да си прашам... додека ги инсталирав драјверите за принтерот брат ми седна на компјутер и го исклучил прозорецот пошто му кочело... (прво прашање да го тепам или да го тепам ? :) ) сега кога ќе уклучам повторно да инсталирам почнува и по некое време самото се исклучува... ми треба принтеров деновиве па ми треба совет што да правам (само да не е формат зашто 1 месец од кога е форматиран)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Да си прашам... додека ги инсталирав драјверите за принтерот брат ми седна на компјутер и го исклучил прозорецот пошто му кочело... (прво прашање да го тепам или да го тепам ? :) ) сега кога ќе уклучам повторно да инсталирам почнува и по некое време самото се исклучува... ми треба принтеров деновиве па ми треба совет што да правам (само да не е формат зашто 1 месец од кога е форматиран)
Старт>Додатоци>Системски алатки>Обнова на систем (мак.) односно Start>Accessories>System tools>System Restore (анг.)
Таму ќе го избериш записот во кој пишува дека се инсталирал тој и тој драјвер.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.345
Поени од реакции
2.237
E, кога си ги инсталирав драјверите за звукот се најдобро си наместив, и си имаше звук , сега пред некое време, нешто нејке пак, а додека покажува си доле кај звучникот дека ми е фулл волиме и не е на МУТЕ, а и сепак драјверите стојат, е сега до што може да ми е проблемот од кај може тоа да се направи да немам звук, пробав и со други слушалки пак не бива. Од кај да проверам до што може да е?

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Е вака

На факс има еден компјутер ама направен е некако коа ќе се гаси да се губи се што е до тогаш инсталирано, и професориве коа завршуваат со предавање си го гасат и се се враќа назад, ко некоја врста на бек ап.
Да не знае некој како се подесува ова чудо, да го искључам?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Е вака

На факс има еден компјутер ама направен е некако коа ќе се гаси да се губи се што е до тогаш инсталирано, и професориве коа завршуваат со предавање си го гасат и се се враќа назад, ко некоја врста на бек ап.
Да не знае некој како се подесува ова чудо, да го искључам?
DeepFreeze, прогуглај

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.611
Поени од реакции
14.465
Треба да снимам еден концерт кој ќе се пренесува на Хрватско Радио 2. Најдов стрим за радиото, е сега прашањето ми е, може ли некако преку Винамп или со некој друг програм да се снима се тоа што ќе оди на радиото ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Треба да снимам еден концерт кој ќе се пренесува на Хрватско Радио 2. Најдов стрим за радиото, е сега прашањето ми е, може ли некако преку Винамп или со некој друг програм да се снима се тоа што ќе оди на радиото ?
Оди во sound options - advanced и таму во Recording селектирај го STEREO MIXER и појачај го нешто над половина a сите останати (за секој случај) стај ги најдоле.

Одкога го направи ова, само пушти си винамп пример некоја песна, уклучи SOUND RECORDER, кликни да снима и се што слушаш ти, “слуша“ и компјутерот и го снима истото. Пробај, расчепкај, подеси го како што треба и снимај :)

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.237
Поени од реакции
30
Другари имам проблем .......

- Ми се рестертирува PC-во и кога ке ми се подигне Windows-от ми се појавува ова на Dekstop.

+ проблеми сум имал и во:
1. C:\Windows\Minidump\092010-13671-01.dmp - ( натре во папката се избришав со dmp ознака )
2. C:\Users\eKarta\AppData\Local\Temp\WER-80312-0.sysdata.xml - ( го избришав овој фаил )

- Среден ли ми е проблемт со оваа постапка ( бришење на фаиловите или ???

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Другари имам проблем .......

- Ми се рестертирува PC-во и кога ке ми се подигне Windows-от ми се појавува ова на Dekstop.

+ проблеми сум имал и во:
1. C:\Windows\Minidump\092010-13671-01.dmp - ( натре во папката се избришав со dmp ознака )
2. C:\Users\eKarta\AppData\Local\Temp\WER-80312-0.sysdata.xml - ( го избришав овој фаил )

- Среден ли ми е проблемт со оваа постапка ( бришење на фаиловите или ???
Кога ти се рестартира? Што правиш во моментот?

Стави си асални драјвери за графичката, бриши ги старите стај си најнови.

Член од
30 мај 2010
Мислења
100
Поени од реакции
7
Овие во школиве ќе ме мрднат ...

Деновиве ми блокирале фб/мсн преку блок опен днс .. со помош на прокси сервер успеав да го средам мснто ( меебо ) , некој начин да го средам и фејсбукот да работи ? .. да го изгасам тоа срање -.-

Kajgana Shop

На врв Bottom