Помош, софтверски проблеми и совети

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Не читав претходно, но ако имаш Win7, ондак само отвараш дивајс менаџер и десен клик>update driver>преку интернет.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Луге еден мој другар има проблем...
Го форматирал компјутерот и после звучниците не му работиле.. прво му било се Океј, ама сега не му работат.. копчето што е за пуштање на звучниците му се пушта, ама не му работат, ЗОШТО ?? и тоа доле што е да провери за звукот не бивало да му се отворе изгледа..
Ај некое чаре?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Прегледај го приврзокот 34418 само за ова фали :) значи, да бришам драјвери за графичката, и наново да ги инсталирам. имам едно програмче driver genius се вика, преку него да барам?
:)
На сликата ќе го отвориш третото Display Adapters, па двоклик на твојата графичка, после ќе избереш од табовите Driver - Update Driver. Или Driver - Uninstal Driver и да го оставиш Вин7 сам да си најде драјвер.

Луге еден мој другар има проблем...
Го форматирал компјутерот и после звучниците не му работиле.. прво му било се Океј, ама сега не му работат.. копчето што е за пуштање на звучниците му се пушта, ама не му работат, ЗОШТО ?? и тоа доле што е да провери за звукот не бивало да му се отворе изгледа..
Ај некое чаре?

^ Ај влези во Device Menager (десен клик на Мој компјутер - пропертиес - (хардвер) - Device Manager). Види дали имаш извичник некаде и пиши ако има.
Ако има извичник и ти направи како на членот погоре што пишав!

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Тоа првото со извичникот е причината поради која немаш звук. Отвори го тоа, оди на Driver и на Update Driver!
Значи тоа го направи, и пак нема глас.. Значи му реков да рестартире компјутерот, и ако не бива можда ги нема драјверите оти он симнувал некои..:(... Ај ако имаш да ги дадеш ако ги најдеш ??
Поздрав

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Zdravo. Imam eden problem so windows xp-to... Na windowsot imam kreirano 3 accounts. Edniot od niv e mojot odnosno Administrator account.. Problemot e toa sto koga ke se prikluci pc to, na welcome screenot go nema ovoj account. Moram da vlezam preku drug account da go isklucam welcome screenot i potoa mozam da vlezam vo Administrator akauntot samo preku prozorceto so user name i password.(koe s epojavuva namesto welcome screen, koga toj e isklucen). Otkako ke se najavam so pass i user name od control panel i user accounts mozam da go vidam toj account tamu (samo ako sum najaven na nego) a dokolku sum najaven preku nekoj od drugite accaunti ovoj akaunt ne se gleda ni vo control panel>user accounts.. Pa?? nekoj znae zosto vaka?? i kako da go sredam da mozam da go gledam i na welcome screen???Ednostavno akauntot postoi no ne se gleda na welcome skrinot.
Blagodaram odnapred.
Se izvinuvam za fontot... nemam instalirano mak font.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.262
Поени од реакции
2.256
Значи тоа го направи, и пак нема глас.. Значи му реков да рестартире компјутерот, и ако не бива можда ги нема драјверите оти он симнувал некои..:(... Ај ако имаш да ги дадеш ако ги најдеш ??
Поздрав
Кажи што модел е звучната т.е. изгледа е интегрирана па кажи и модел на матичната.

Zdravo. Imam eden problem so windows xp-to... Na windowsot imam kreirano 3 accounts. Edniot od niv e mojot odnosno Administrator account.. Problemot e toa sto koga ke se prikluci pc to, na welcome screenot go nema ovoj account. Moram da vlezam preku drug account da go isklucam welcome screenot i potoa mozam da vlezam vo Administrator akauntot samo preku prozorceto so user name i password.(koe s epojavuva namesto welcome screen, koga toj e isklucen). Otkako ke se najavam so pass i user name od control panel i user accounts mozam da go vidam toj account tamu (samo ako sum najaven na nego) a dokolku sum najaven preku nekoj od drugite accaunti ovoj akaunt ne se gleda ni vo control panel>user accounts.. Pa?? nekoj znae zosto vaka?? i kako da go sredam da mozam da go gledam i na welcome screen???Ednostavno akauntot postoi no ne se gleda na welcome skrinot.
Blagodaram odnapred.
Se izvinuvam za fontot... nemam instalirano mak font.
Што правеше пред ова да ти се појави? Ако си инсталирал некоја програма, си бришал некоја програма, си чепкал по акаунтите, регистрите и нешто слично пробај со System Restore!

Neporazen

Time Lord
Член од
25 јануари 2009
Мислења
545
Поени од реакции
22
Кажи што модел е звучната т.е. изгледа е интегрирана па кажи и модел на матичната.

Што правеше пред ова да ти се појави? Ако си инсталирал некоја програма, си бришал некоја програма, си чепкал по акаунтите, регистрите и нешто слично пробај со System Restore!

Ne pravev nisto... probav so system restore ama pak istoto.... Ke probam da restoriram vo podalecen period.. pa ke vidam sto ke bide.. ako seuste ne se pojavi ke baram pak pomos;)

mikki

FeRRuM
Член од
15 мај 2009
Мислења
74
Поени од реакции
0
ee dajte pomos malku kako bese da napravam folder sto se zaklucuva so lozinka u notepad se pisese itno mi e..

V

Viktor g

Гостин
Ма компјутеров ми е шекнат скроз . Ми кочи многу дури и ако користам само мозила и плер за музика пак кочи бавно отвара, се појавуваат прозорчињата како кога е нот респондинг итн хардот не ми е пренатрупан имам 20 гб слободен простор до што може да е ? Патем кога сме кај моилата нонстоп ми се гаси и јавува некој проблем, со флеш плеерот пробав да инсталирам нов ама без успех пак исто е:nesum:

T

Tetro

Гостин
Ма компјутеров ми е шекнат скроз . Ми кочи многу дури и ако користам само мозила и плер за музика пак кочи бавно отвара, се појавуваат прозорчињата како кога е нот респондинг итн хардот не ми е пренатрупан имам 20 гб слободен простор до што може да е ? Патем кога сме кај моилата нонстоп ми се гаси и јавува некој проблем, со флеш плеерот пробав да инсталирам нов ама без успех пак исто е:nesum:
стај ccleaner и зачисти, па кажи

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Другар тоа ти е матичната. Ај симни си најдобро програмче Everest. Побарај го на Google. Па таму ќе ти кажеме што како да видиш точното име на звучната. Друга опција ти е програмот Driver Magician. Преку него дирекно се наоѓаат драјверите. Пиши што како ќе успееш да инсталираш, па ќе ти кажеме како да одиш постапно. Поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom