Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој знае што значи DVD-Video playback graph building failed? То ест и ја знам, ама како да го решам? :) Исто така може ќе ви помогне и Error code: 8004027A. Ова ми го кажува PowerDVD програмот за пуштање двд филмови. На писи ми работи нормално, на лаптоп ме заебава. Некој со решение?

Дали некој знае што значи DVD-Video playback graph building failed? То ест и ја знам, ама како да го решам? :) Исто така може ќе ви помогне и Error code: 8004027A. Ова ми го кажува PowerDVD програмот за пуштање двд филмови. На писи ми работи нормално, на лаптоп ме заебава. Некој со решение?

Па може да извршиш една елиминација дали е проблемот до самиот програм. Провери со други програми VLC, BS Player, GOM итн. Ако излезе дека проблем прави само PowerDVD, тогаш преинсталирај го или пробај со постара/понова верзија од истиот.

Па може да извршиш една елиминација дали е проблемот до самиот програм. Провери со други програми VLC, BS Player, GOM итн. Ако излезе дека проблем прави само PowerDVD, тогаш преинсталирај го или пробај со постара/понова верзија од истиот.
Со ништо не ми пушта двидија, претпоставувам дека е нешто со кодеци и слично. Али програмов ми пријавува конкретен ерор и затоа преку него пробувам да дознаам.

VLC има вградени кодеци, така да ако не пушта ни тој програм изгледа имаш некој друг проблем што не е поврзан со кодеците. Ако ги пушташ од DVD преку DVD-ROM, можно е и да е хардверски проблем или некој проблем со драјверите на DVD-ROM-от. Ако ги пушташ од хард диск, ќе да е нешто сосема трето.

Со ништо не ми пушта двидија, претпоставувам дека е нешто со кодеци и слично. Али програмов ми пријавува конкретен ерор и затоа преку него пробувам да дознаам.

Пакет кодеци можеш да спуштиш од тука

Според ова http://www.cyberlink.com/prog/support/cs/product-faq-content.do?id=1494, треба да се преинсталира Power DVD (прво одисталирање од Control panel, па наново инсталирање). После треба да се стави update patch, во завистност од верзијата и типот (deluxe, ultra...).

И за секој случај, во листата на инсталирани програми во control panel побарај да не имаш програма чие има почнува со Main Concept или Elecard и кажи го овде целото име. Најверојатно ќе треба да се одинсталираат тие.

имам еден проблем па мплам за помош

од пред некој ден не можам да праќам фајлови преку мсн симнов 2-3 и ништо
до што е проблемот дали мозе некој да ми обасни

@ TheChosenWizard

ImgBurn, Ashampoo Burning Studio итн.

За деинсталирање на нерото ќе си симнеш Nero General Clean Tool за да ги исчисти остатоците од инсталацијата во регистри и сл.
Плус симни си и CCleaner и исчисти и со него.

Еве и тука, може ќе одговори и некој друг.

На ImgBurn, како да направам да можам да додавам фајлови на дискот и подоцна?

Еве и тука, може ќе одговори и некој друг.

На ImgBurn, како да направам да можам да додавам фајлови на дискот и подоцна?

А зашто режаш со ImgBurn? Што му фали на неро?

А зашто режаш со ImgBurn? Што му фали на неро?

Имам проблеми со Неро, кога пробувам да додадам фајл ми се појавува прозорче "Nero is not responding and needs to close" и се исклучува, го преинсталирав пак исто.. А при крај ми е интернетот со лимитот и не ми се симнува друго Неро - 200 мб, а си симнав ИмгБурн - 4 мб :) Затоа.
Немам никакви проблеми со ИмгБурн освен што не знам како да подесам за да можам повторно да режам на истиот диск :/

Имам проблеми со Неро, кога пробувам да додадам фајл ми се појавува прозорче "Nero is not responding and needs to close" и се исклучува, го преинсталирав пак исто.. А при крај ми е интернетот со лимитот и не ми се симнува друго Неро - 200 мб, а си симнав ИмгБурн - 4 мб :) Затоа.
Немам никакви проблеми со ИмгБурн освен што не знам како да подесам за да можам повторно да режам на истиот диск :/

Го немам инсталирано за точно да ти кажам каде е, ама треба да е нешто со Multi Session / Finalize disk. А неро ако симнуваш/инсталираш, земи ја последната верзија од NERO 7 (Мислам дека беше Nero Premium 7.11.10.0)

имам проблем , 3-4 ми се појавува ова на сред работа на компјутерот,ако знае некој што е работа ва нека пише , инале користам од cabletel интернет , фала однапред

Прегледај го приврзокот 32360

имам проблем , 3-4 ми се појавува ова на сред работа на компјутерот,ако знае некој што е работа ва нека пише , инале користам од cabletel интернет , фала однапред

Прегледај го приврзокот 32360

Ако си зад рутер и имаш повеќе комјутери врзани на него, тогаш на два или повеќе IP адресата им е рачно наместена иста. Или рачно да се смени на еднот, или двата да се наместат автоматски да си земаат адреса.

Ако имаш рутер со поддршка за безжична мрежа и таа е вклучена и немаш два комјутери со иста адреса, можно е некој трет да влегува преку безжичната и тој да има иста адреса поставено. Стави WPA2 енкрипција на рутерот и подолга лозинка.

Ако не си зад рутер, јави се во Cabletel, од кај нив е најверојатно проблемот.

Ако си зад рутер и имаш повеќе комјутери врзани на него, тогаш на два или повеќе IP адресата им е рачно наместена иста. Или рачно да се смени на еднот, или двата да се наместат автоматски да си земаат адреса.

Ако имаш рутер со поддршка за безжична мрежа и таа е вклучена и немаш два комјутери со иста адреса, можно е некој трет да влегува преку безжичната и тој да има иста адреса поставено. Стави WPA2 енкрипција на рутерот и подолга лозинка.

Ако не си зад рутер, јави се во Cabletel, од кај нив е најверојатно проблемот.

На еден компјутер ми е поврзано, и не е преку рутер , директно кабелот иде во мрежната , ip не сум го кажал на никој , незнам како е ова можно .

На еден компјутер ми е поврзано, и не е преку рутер , директно кабелот иде во мрежната , ip не сум го кажал на никој , незнам како е ова можно .

Јави се таму, веројатно е нивна грешка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom