Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување

Start - Control panel - Administrative Tools - Computer menagement - Storage - Disk Menagement - десен клик на партцијата - Shrink volume!

Секако дека за да поделиш партиција мора да имаш празно место на неа. Не можеш полна партиција да делиш!

Ми се појавија овие во My Computer :

10cmerc.jpg

како да ги избришам ? ? ?

Вака сега, имам еден голем проблем, сакам да направам формат на ПЦ-то и да инсталирам Windows 7, но на самиот почеток од инсталацијата, ми бара некој драјвери, но не пишува кој.
Го ставив CD-то со драјвери од матичната, но пак ништо. Има некој некаква идеа како да го решам проблемот??

Вака сега, имам еден голем проблем, сакам да направам формат на ПЦ-то и да инсталирам Windows 7, но на самиот почеток од инсталацијата, ми бара некој драјвери, но не пишува кој.
Го ставив CD-то со драјвери од матичната, но пак ништо. Има некој некаква идеа како да го решам проблемот??
и што точно ти пишува?

и што точно ти пишува?

Го решив проблемот. Иначе ништо не пишуваш, само требаше во BIOS да се смени начинот на кој МАТИЧНАТА ги чита SATA уредите, беше ставено на IDE а требаше да се смени во AHCI или RAID и после се иде без проблем

Го решив проблемот. Иначе ништо не пишуваш, само требаше во BIOS да се смени начинот на кој МАТИЧНАТА ги чита SATA уредите, беше ставено на IDE а требаше да се смени во AHCI или RAID и после се иде без проблем

Да не е обратно ?

Ќе може нокој да ми каже програм за делење на партиции, ама за Windows 7. Јас го симнав Acronis Disk Director Suit 10, ама тапа не го подржува оперативниот систем. Некој совет??

Хаха, фала ама воа не помага, проблемот е што ако намалам од главната партиција не можам да направам EXTEND на најдесната партиција, затоа побарав програм :):)

Хаха, фала ама воа не помага, проблемот е што ако намалам од главната партиција не можам да направам EXTEND на најдесната партиција, затоа побарав програм :):)
EASEUS Partition Master 4.1.1 Server Edition ќе ти заврши работа :)
супер работи на Win7 x64 и x86

Huston, we have a problem.

Инсталовав вин7 тазе, али си имам и икс пе инсталирано, сеа, предходно коа бев инсталирал виндоус, каков било (прв пут ставам седмица) аутоматски си праеше дуал бут, на почеток ми даваше да бирам кој ОС да го подигнам.
Ама сега не ми дава, а ХР то си го средив убаво и иам доста битни ствари таму шо нејќам да ги праам од ново. Такада, некој туториал фор дамис како да напраам дуал бут без да избришам било кој од оперативниве системи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom