Помош, софтверски проблеми и совети

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
Пробувам да инсталирам Last.fm Scrobbler и ми го дава следниов error: the filename, directory name, or volume label syntax is incorrect on last.fm
Гугл Хром коа сакам да инсталирам ми дава Unknown Installer error. Исто и Adobe Flash player неможам да инсталирам. Формат напраив 4 пати досеа. 4 пат избришав буквално све. Формат на двете партиции и пак исто. Некој да помогне?

k@z@n

RS power
Член од
3 март 2008
Мислења
997
Поени од реакции
53
кој фонт да го наместам во гом плејер за да ги чита македонските преводи/?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Times New Roman, Arial... ама намести encoding да биде cyrilic :)

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
кој фонт да го наместам во гом плејер за да ги чита македонските преводи/?
Не треба фонтот,туку ке одиш на прозорот десен клик на плеерот па preferences>subtitles>others и доле ке одбереш cyrilic за да ти чита превод на македонски.после секоја промена на сетинзите прво исклучи го ,па уклучи го гом плеерот и гледај.

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
пред неколку дена ставив виндовс 7 и сега кога подолго време ( 1саат ) не го користам компјутерот тој се гаси и повторно треба да го вклучувам па ако некои знае нека каже како да направам да не се гаси

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Имам дома ваков уред. Кога ќе го конектирам преку УСБ портот, Windows-от не може да ми го препознае, се јавува она жолто балонче доле, и ми пишува Windows does not recognize it. Читав тука дека доколку се јавува тој проблем, треба да се инсталира тој пач, го симнав тој пач ама тој е компатибилен само за Сервис Пак 1, а јас имам Сервис Пак 3. Имам и ЦД со драјвери за истиот уред, ама не им ги дава да ги инсталирам, затоа што не може да се препознае уредот. Знае ли некој како може да го решам овој проблем ?

Фала однапред.

T

Tetro

Гостин
пред неколку дена ставив виндовс 7 и сега кога подолго време ( 1саат ) не го користам компјутерот тој се гаси и повторно треба да го вклучувам па ако некои знае нека каже како да направам да не се гаси

Control Panel\All Control Panel Items\Power Options\Edit Plan Settings

и така натаму :smir:

--- надополнето ---

Имам дома ваков уред.
и? каков е тој уред? пишува sreedlink на него, ама кажи за што го користиш, која му е намената. да не гатаме на гравчиња сега. :toe:

Едит: Еве тука види

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Програма која заштитува фолдер со лозинка ? * Не барам торент, само име :)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
и? каков е тој уред? пишува sreedlink на него, ама кажи за што го користиш, која му е намената. да не гатаме на гравчиња сега. :toe:

Едит: Еве тука види
Екстерна звучна карта е. На линкот што ми го даде се истите драјвери што ги имам на цеде, не помага ништо тоа. :S

T

Tetro

Гостин
Програма која заштитува фолдер со лозинка ? * Не барам торент, само име :)
folder lock

--- надополнето ---

Екстерна звучна карта е. На линкот што ми го даде се истите драјвери што ги имам на цеде, не помага ништо тоа. :S
само тој драјвер, е. понов нема. :toe:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
само тој драјвер, е. понов нема. :toe:
Не е проблемот до драјверот, проблемот е што на Сервис Пак 3 не може да го пронајде, а на компјутер со Сервис Пак 1 може.

Пробав и на мојов да му инсталирам Сервис Пак 1, ама не може затоа што имам инсталирано понова верзија, т.е Сервис Пак 3, кој ми е инсталиран заедно со Windows-от.

Член од
12 јануари 2008
Мислења
57
Поени од реакции
1
Здраво се извинувам ако сакате да помогнете го форматирав компјутерот XP-sp3 windows пробав потоа да инсталирам мсн но излегува error OnCatalogresult: 0x8104000b влегов на страната што евентуално треба да ми најде решение пробав се но сеуште ми излегува истиот error. ПОЗЗ

Член од
7 јануари 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
Незнаев каде да го напишам проблемов па некој модератор нека го смести каде што треба.Еве го прблемот значи кога ке го уклучам компјутерот стигнува до лоадирањето на виндовс и кога ке ми го напише она Welcome и се гаси.Некој ми викаат дека ми е паднат виндовсот.Кажете што да правам и што е проблемот.А и сакав да го форматирам и кога го ставам ЦД То рестарт правам и го уклучуам биосот и тамам да стиснам ентер и ми се гаси.Да го однесам на сервис ке свршат работа???

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Имам проблем, т.е.не баш проблем повеќе е прашање затоа што очигледно не знам што повеќе да направам.
Имам неро 7, и сега на пример, сакам да снимам филм на двд, ама тој филм да се гледа и на двд плеер во дневна, освен на пц-то и лап топот.Што треба да направам?Конвертирав па режев со неро експрес со тоа таму make your own video, пак не сака, ми бара формати кои прв пат сум ги видела.Помош?
*ама се` постапно некој да ми објасни:icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom