Помош, софтверски проблеми и совети

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Дечки,проблем, немам звук, исто и виндовс медиа плејерот не ми го пушта, вика има проблем со sound device от или така нешто.
Види каква звучна картица имаш и инсталирај си драјвери за звук:smir:

Член од
10 мај 2009
Мислења
89
Поени од реакции
16
Дечки,проблем, немам звук, исто и виндовс медиа плејерот не ми го пушта, вика има проблем со sound device от или така нешто.
Ај пробај вака: control panel/troubleshooting/Hardware and sound/Hardware and device/Windows media player DVD.Овој troubleshooting би требало да го најде проблемот и автоматски да го реши.Пробај (ова ти е начинот ако користиш Windows7).За хр не знам сум заборавил.

Или ако немаш инсталирано драјвери за звук ќе провереш у Control panel/device manager/sistem device ако има нешто проблем со неинсталиран драјвер ќе ти покаже извичник.Пробај и вака.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Има начин да се вратат избришани фајлови со Shift Delete?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
“Авторите“ на софтверите тврдат дека може, јас велам имаш 20% шанси да успееш. Барај си некој таков undelete software на гугл, и после торентоваќа.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Recuva, треба да заврши работа.

“Авторите“ на софтверите тврдат дека може, јас велам имаш 20% шанси да успееш. Барај си некој таков undelete software на гугл, и после торентоваќа.
Сите работат на сличен механизам. Дали ќе успееш да го вратиш најмногу зависи дали датотеката е препишана или останала каква што е, а помалку од самата апликација за враќање.
Има два методи, еден е со пребарување на MFT (брз) и кај сите работи скоро исто, а друг е со пребарување на цел диск и со анализа на податоците (бавен метод) и се користи ако ставката во MFT се избришала или MFT не постои (со quick format се бриши MFT). Вториов метод зависи од апликацијата, кај едни е подобар кај други полош.

Ама ако било shift delete првиот често завршува работа. Recuva ги има двата.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Мене со формат ми се избриша ЦЕЛО Д, и значи сега е САМО форматирано, други датотеки нема снимено во Д, т.е. секторите не се препишани или сл.
Има некакви шанси да побратам БАРЕМ нешто од предходната дата, па макар и да бил
тој спориот метод, ќе чекам, не ми се брза? :)

I

InF3cTeD

Гостин
Мене со формат ми се избриша ЦЕЛО Д, и значи сега е САМО форматирано, други датотеки нема снимено во Д, т.е. секторите не се препишани или сл.
Има некакви шанси да побратам БАРЕМ нешто од предходната дата, па макар и да бил
тој спориот метод, ќе чекам, не ми се брза? :)
пробај со програмата на ПП шо ти е

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
Во ред.. еве го пуштив да скенира и тоа Deep Scan, па ќе видиме што ќе биде.

EDIT1 - Уффф 12 саати у пм :) btw ќе нема проблем ако му бапнам Lock на пц-то? Би требало во беграунд да продолже да работе, зш ќе станам јас, а некој може да ми чепне или рестарт да напраи и да зезни нешто.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Кога го движам глувчето се јавува некој шум на звучниците и на слушалките, звук сличен на скрцање на врата. Страшно ме нервира ова, посебно нервозно е со слушалки на уши.

До звучната е ова, бидејќи имам интегрирана звучна или има некоја финта?

Едит: Кога мирува глувчето се си е во ред. Ако не да земам да го подмачкам малку со грес мас:vozbud:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Кога го движам глувчето се јавува некој шум на звучниците и на слушалките, звук сличен на скрцање на врата. Страшно ме нервира ова, посебно нервозно е со слушалки на уши.

До звучната е ова, бидејќи имам интегрирана звучна или има некоја финта?

Едит: Кога мирува глувчето се си е во ред. Ако не да земам да го подмачкам малку со грес мас:vozbud:
Случајно, ама СЛУЧАЈНО.... да не ти е микрофонот цело време уклучен па да ти ги појачува звуците од маусот??? :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не, за жал, не е тоа. Микрофонот е на МУТЕ!
А да го стаиш маусот на друг USB порт? Или да пробаш со друг маус?

Да не ти прај некој спој тмау џекот....

И за секој случај, пробај ИЗВАДИ ГО/ГИ сите микрофони што ги имаш приклучено во компјутер и во соба :)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
А да го стаиш маусот на друг USB порт? Или да пробаш со друг маус?

Да не ти прај некој спој тмау џекот....

И за секој случај, пробај ИЗВАДИ ГО/ГИ сите микрофони што ги имаш приклучено во компјутер и во соба :)
Отидов да учам сега. Ќе пробам ова утре, па ќе ве информирам за исходот!

П

Паган-др

Гостин
Некој софтвер ПРОВЕРЕН што би можел да врати избришани .doc фајлови? Пред саат време избришани, без формат без ништо. Само Shift + Delete? Име ми треба само. Пробав со Recover My Files и Nicleus Kerner не ми најдоа ништо.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Некој софтвер ПРОВЕРЕН што би можел да врати избришани .doc фајлови? Пред саат време избришани, без формат без ништо. Само Shift + Delete? Име ми треба само. Пробав со Recover My Files и Nicleus Kerner не ми најдоа ништо.
Хаха, тројца во 3 дена бараат на форумов помош за овај проблем. Види го моето мислење погоре, има линк за Recuva.

Kajgana Shop

На врв Bottom