Помош, софтверски проблеми и совети

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
@ Kajgana: KMPlayer.

@ Dimitar: Control Panel>System>Advanced>на првото сетингс шо е(делот performance), адвансед, и доле имаш виртуал memory.

Ако си на вин7, систем, advanced system settings, advanced, првото сетингс, пак аdvanced, и доле сетингс.

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
Ми треба некоја програма што би ја инсталирал на лаптопот и преку која би можел да гледам што се работи и пишува на лаптопот, а да го гледам тоа на пц-то. Нешто како remote desktop connection, само да неможе да се примети дека јас го гледам тоа што се работи на лаптопот.

за таа немана ке ти го препорача italc кое е доста употребувано на линукс но го има и за windows доколку имаш проблеми со подесувањето пиши
http://italc.sourceforge.net/

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
за таа немана ке ти го препорача italc кое е доста употребувано на линукс но го има и за windows доколку имаш проблеми со подесувањето пиши
http://italc.sourceforge.net/
Ииијјјј да беее, брат фала многу што ме потсети, знам дека на компјутерите во школо ја имаа оваа програма ама не ми текна за дома да ја слегнам. :smir:

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Вака, имам проблеми со мсн, поточно незнам дали е до мсн или можеби нешто друго, значи буквално не сака никако да отвори линк кога ќе ми пратат, повеќе пати кликам несака да отвори ништо не реагира, и исто така кога ќе притиснам на пример за менување пасворд и слични опции како „forgot your password“ нема никаква реакција воопшто не сака да покаже ништо исто како да нема кликнато нешто.

Ве молам ако може некој да ми помогне, ќе ви бидам многу благодарен, пред се затоа што сакам да го сменам пасвордот бидејќи дознав дека некој ми го провалил и влегувал од кај мене. Поздрав.

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Инсталирав Windows 7 и сега кога правам муабет на Скајп мене ме гледаат а јас не ги гледам. Инсталирав графичка која пишеше дека е за тој Windows арна ама не работи како што треба а и со овој VGA што е од самиот Windows и со него истиот проблем чаре некое несакам формат да правам бидејќи имам ставено лиценцитан Касперски кој го платив 30 евра.:toe:

T

Tetro

Гостин
Инсталирав Windows 7 и сега кога правам муабет на Скајп мене ме гледаат а јас не ги гледам. Инсталирав графичка која пишеше дека е за тој Windows арна ама не работи како што треба а и со овој VGA што е од самиот Windows и со него истиот проблем чаре некое несакам формат да правам бидејќи имам ставено лиценцитан Касперски кој го платив 30 евра.:toe:
симни си драјвер за камерата

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Штом ти не ги гледаш, може кај нив има некој проблем, а и инсталирај најнов скајп.
Иначе Win7 сам инсталира драјвери за повеќето уреди, меѓу кои и за графичката, но пожелно е да си симнеш најнов драјвер и да си инсталираш.
А за касперскито лиценцата треба да ти важи за твојот компјутер, т.е. незнам точно како иде дали е со сериски ако е така треба да го имаш клучот кај тебе и да може да правиш формат.

D

DartWader

Гостин
Да прашам чисто информативно. Можно ли е wireless-от( пц - то да не биде во можност да се конектира со бежична мрежа) да биде онеспособен од вирус?

Член од
10 мај 2009
Мислења
89
Поени од реакции
16
Да прашам чисто информативно. Можно ли е wireless-от( пц - то да не биде во можност да се конектира со бежична мрежа) да биде онеспособен од вирус?
Не ми се верува дека може,затоа што ако биде оневозможен како тој истиот вирус ќе прави апдејт.Нели и вирусот е еден вид програм што си прави апдејт како и сите други програми.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Пред брзо време ставив вин7, понекогаш досадата ја тепам на кантер,и сега незнам што е работава со кантеров споро ми реагира, некако ми каснат реакциите т.е командите кои ги задавам во играта нишанење,пукање итн..лаг и такви работи не доаѓаат во предвид бидејќи пред тоа имав xp се си беше океј тераше немаше гајле а сега.. чаре некое или седмицава ептен е крш за игри ?? :nesum::helou:

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Пред брзо време ставив вин7, понекогаш досадата ја тепам на кантер,и сега незнам што е работава со кантеров споро ми реагира, некако ми каснат реакциите т.е командите кои ги задавам во играта нишанење,пукање итн..лаг и такви работи не доаѓаат во предвид бидејќи пред тоа имав xp се си беше океј тераше немаше гајле а сега.. чаре некое или седмицава ептен е крш за игри ?? :nesum::helou:
Добра е 7-ицата за игри.
Види на каков сервер играш прво :)
Зависи од интернетот ;)

D

DartWader

Гостин
Не ми се верува дека може,затоа што ако биде оневозможен како тој истиот вирус ќе прави апдејт.Нели и вирусот е еден вид програм што си прави апдејт како и сите други програми.
На еден другар му рекле во сервис дека може , па да се распрашам да не го зафркнале.

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Добра е 7-ицата за игри.
Види на каков сервер играш прво :)
Зависи од интернетот ;)
Интернетот е добар, иначе без разлика дали сум на сервер или со ботови пак ми прави така.. :nesum:

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Дечки,проблем, немам звук, исто и виндовс медиа плејерот не ми го пушта, вика има проблем со sound device от или така нешто.

Kajgana Shop

На врв Bottom