Помош, софтверски проблеми и совети

Spaski

Vita - Amore - Riso
Член од
31 јануари 2009
Мислења
263
Поени од реакции
11
Да не ти се тастатурата и маусот на усб?
Не не се на УСБ, на ПС/2 се.
пробај да влезеш у сејф мод, и скенирај со антивирус, па види како
И тоа пробав ама и тоа не сака, пак на логон се закочува.

ЕДИТ: 2 дена се маткав со проблемов и на крај не видов чаре, па го вратив бекапот.

Член од
12 декември 2008
Мислења
71
Поени од реакции
1
дома на лаптпопт имам виста и ми бара 6to4 adapter driver барав на нет не мозе да најдам мозе малце помош :wink: фала однапред

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Можда мрежната не подржува една од тие...Ако не иди во конекции и едитни ја твојата, исклучи IPv4.

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
973
Значи вака, инсталирав ObjectDock може некако да направам кога ми е вклучен Фајрфоксот иконките да одат под него а не врз него, барав ваква опција ама или сум ќоров или нема.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Значи вака, инсталирав ObjectDock може некако да направам кога ми е вклучен Фајрфоксот иконките да одат под него а не врз него, барав ваква опција ама или сум ќоров или нема.
Побарај дали има нешто како ALWAYS ON TOP, ако има, исклучи го.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Се е добро ама излева ова
Е твоето „излева ова“ баш и неможам да го видам ... пробај закачи ја сликата а не да поставуваш линк до неа (посебно не локален на твојот компјутер).

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
sakam da napravam backup image na Xpto no nesakam golemite fajlovi koi zafakaat mnogu prostor na hardot da bidat snimeni.

kako da go napravam toa?

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Некој фикс или јузер и пасс за ESET Smart Security 4?

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
Камерата ми работеше нормално, нешто ми се обори на маса и се сврте сликата наопаку (се случило појше пати) па ја исклучив директно од усб за пак да ја уклучам да функционира и после веќе не сакаше. Не ми ја покажува ни на ПЦ ни на мсн кога кликам да ја отвори ова ми излегува:

We couldn't start your camera device. Please check that your camera is not currently in use by another program, and then try again.

Некои можни решенија? :/

Ааа, и да, ја пробав на друг ПЦ истото ми го кажа.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
... нешто ми се обори на маса...
... па ја исклучив директно од усб за пак да ја уклучам да функционира и после веќе не сакаше...
Ааа, и да, ја пробав на друг ПЦ истото ми го кажа.
:pop:

Евентуално со електро шок да проработи.
Одинстарај го драјверот, исклучи го комјутерот, извади го од струја, извадија и камерата, по 10-20 секунди вклучи го наструја. Пушти го. Инсталирај го драјверот пак, и стави ја камерата. Ако пак јави грешка, најверојатно самата камера е расипана. Одинсталирај го драјверот колку да не зафаќа место.
(Ако нема посебен драјвер, нормално скокни ги тие чекори)

H

-HRO

Гостин
Значи,имам проблем...ако некој знае...секаква помош би била добредојдена!
Правев рендер на гејминг видео снимано со фрапс за да го качам на јутјуб.
Го рендернав како .avi фајл со резолуција 1280х720 во HD на Сони Вегас.
За да не ми биде голем file-size користев x264 codec за да ја намалам големината на видеото.Му направив рендер на видеото,одзема некое подолго време рендерот...и заврши успешно.
Значи конечниот резултат е ави фајл од 260мегабајти...
Проблемот е следен: Го качувам видеото на јутјуб и успешно се аплоадира.
По 5 мин. одам во my videos и го гледам моето видео дека е качено 100%,ама ми вика Failed (Unable To Convert Video File) и не можам да го гледам моето видео т.е. (The video is not available)....
Некој ако знае како да го решам ова нека помага,зошто 2 пати го качив истото видео и фрлив 500мб за џабе...
Фала,поздрав! :salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom