- Член од
- 6 јуни 2009
- Мислења
- 3.094
- Поени од реакции
- 445
Не пипај се е вред. Само можеш да зафркнеш нешто.земав лаптоп нов, стаив виндоус 7 на него. откога ќе се стартува(до десктоп) во таск менаџер глеам има околу ~42 процеси. со што програм да ги намалам, за побрз старт? кои се битните процеси за работа, односно, од кај да знам што да прекинам, а што да оставам ко што си е?
мислам ме капирате...
Мајкрософт не пија мастило па уште нов да треба да правиш такви валкани трикчиња за да го забрзаш. Фабрички си е средено.
Колку ти е стартап, 30 секунди?
Ако ме праша некој мене, ни рачно оптимизирање не препорачувам, ни автоматски програмчиња (твикери, тјунери, регистри чистачи).
Ај пробај пушти филм со 5.1.Здраво
Инсталирав Виндовс 7 и сега сараунд звучниците не ми работат
Пред тоа имав XP и сараундот 5,1 ми работеше перфектно сега со Windows7 ми работат само предните два звучници. Пробав да го подесам од контрол панел и ги ставив на 5,1 ама џабе пак само предните два работат.
Дали има чаре за ова или треба и на некое друго место да се подесува и дали треба и winamp-от некаде да го подесам оти e истиот кој го користев на XP и таму не требаше ништо да се подесува освен во контрол панел да стои 5,1 и сите звучници си работа.
Поздрав.
А пак за стерео содржина, во некои драјвери има чим прима стерео да го дуплира сигналот и назад. Е сега со вградениот драјвер од Windows ова мислам не може, треба да до снимиш тој од произведувачот на звучната. Нешто слично како на сликава.