Помош, софтверски проблеми и совети

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не исчезна цела партиција туку само одредени фолдери од C и од D, јас не сум бришел ништо, сакав се да снимам на DVD за да го ослободам малце харддискот а сега морам на некој начин да вратам се или пак се да симнувам од интернет!!!

Пробај со RecoverMyFiles.

И тоа “мистериозно“ снемување, да не е твоја грешка? Ако фолдерите што ги снемало се (пример) музика, филмови, игри.... тоа не ќе да е random. Да не си утнал нешто при режање, местење, пренесување?

И најглупото, да не ти се HIDDEN? :vozbud:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Пробај со RecoverMyFiles.

И тоа “мистериозно“ снемување, да не е твоја грешка? Ако фолдерите што ги снемало се (пример) музика, филмови, игри.... тоа не ќе да е random. Да не си утнал нешто при режање, местење, пренесување?

И најглупото, да не ти се HIDDEN? :vozbud:
Да, музика и филмови недостасуваат ама не снимам прв пат па да згрешам?:raz:
Ај ќе пробам со програмите што ми ги дадовте и ќе ви јавам за резултатот?
By The Way, не сум до толку за да ги ставам како ХИДДЕН :pos2:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Фала, ќе видам ако кочи и понатаму ќе инсталирам друг. Него, најчесто ми кочи кога ќе го уклучам PC-то. Еве на пример сега тоа svchost.exe е 13.000 К, а ekrn.exe е 10.000 К, значи не се толку високи како кога ќе го уклучам.
Напрај вака:

Иди START>Run, пиши овде "msconfig".

После иди во startup таб-от. Исклучи ги сите непотребни работи како мсн и други програмчиња. После иди apply, OK, exit without restart. После иди во services таб-от, и штиклирај „hide all microsoft services“. Одштиклирај ги сите освен антивирусот(ESET).

После иди START > десен клик на „My Computer“ > Properties > Advanced. Кај "Performance" иди "Settings", и селектирај "Adjust for best performance" > Apply > OK. Дека не изгледа убаво, да, али многу побрзо ке ти иде компјутерот.

Следно, иди во „My Computer“ > десен клик > properties на еден/двата диска, и иди "disk cleanup". It will take some time, али ќе се исплати.

После, симни CCleaner, иди во "Cleanup" табот, и иди ''Run Cleaner". Коа ке заврши, ќе идеш во другиот таб, "Registry", и ќе стиснеш "Scan for issues". Кога ќе заврши ќе идеш "Fix selected issues" и толку..

После се ова, компјутерот дефинитивно ќе ти биде побрз.

B

BELIEVE ME

Гостин
Ima eden problem so mi se desi mi veli deka Windows Explorer has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

AppName: explorer.exe AppVer: 6.0.2900.2180 ModName: shdocvw.dll
ModVer: 6.0.2900.3627 Offset: 00017fa4

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ima eden problem so mi se desi mi veli deka Windows Explorer has encountered a problem and needs to close. We are sorry for the inconvenience.

AppName: explorer.exe AppVer: 6.0.2900.2180 ModName: shdocvw.dll
ModVer: 6.0.2900.3627 Offset: 00017fa4
Од кога те зеза ова? Прави System Restore од тогаш.

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Спуштив една игра во mdf фромат.Голема е 4 гб како да ја наснимам на ДВД ром во неро ми вика дека не може да се снима мдф формат поголем од 2 гб.

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Кога ставам македонски превод на филм, не го пишува тоа туку хироглифи некои си. Исто и кога е како текст документ. Решение ?

п.с Имам ЦД за Windows ако случајно е потребно :)

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Кога ставам македонски превод на филм, не го пишува тоа туку хироглифи некои си. Исто и кога е како текст документ. Решение ?

Language for non-unicode programs намести на македонски (fyro macedonian) ова веднаш, па ресетирај и после барај помош ако уште имаш проблеми. Ако користиш XP тоа е во control panel > regional and language options > advanced

Були

Giorgio Chiellini
Член од
11 јануари 2010
Мислења
38
Поени од реакции
2

Преку која програма гледаш филмови?

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Language for non-unicode programs намести на македонски (fyro macedonian) ова веднаш, па ресетирај и после барај помош ако уште имаш проблеми. Ако користиш XP тоа е во control panel > regional and language options > advanced
Фала многу :) решен е проблемо :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
946
Поени од реакции
21
Пробувам да инсталирам бс плеер и некои други слични програми и ми се појавува Error launching installer?Решение?

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Имам проблем со пц.... ќе почнам од прво...
Откога ќе го пуштам пц, ќе уклучам мсн фејсбук и друго... ќе поседам 5 мин конектиран и после се паѓат и от кога ѓе направам реконект не фајќат не сакат да се конектират па морат рестарт одново се...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.271
Пробувам да инсталирам бс плеер и некои други слични програми и ми се појавува Error launching installer?Решение?
На кој оперативен систем си?

Имам проблем со пц.... ќе почнам од прво...
Откога ќе го пуштам пц, ќе уклучам мсн фејсбук и друго... ќе поседам 5 мин конектиран и после се паѓат и от кога ѓе направам реконект не фајќат не сакат да се конектират па морат рестарт одново се...
Сега го приклучуваше интеренетот или? Да не имаш 2 телефони и модем поврзано со 1 сплитер?

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988

Ај ако може некој да ми каже што е ероров? Ептен ме нервира, многу често ми излегува.

Kajgana Shop

На врв Bottom