Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Како се викаше програмчето за да видам температура на процесор графичка ? :)

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
BitTorrent

Здраво потребна ми е мала помош оклоу битторент.

Кога ќе сметинаме пример фајл 10 гига и повејќе. Ако дојде до пад на конекција ќе може да се продолжи downloadот после?

KeleS

insolitus res
Член од
22 јануари 2008
Мислења
734
Поени од реакции
57
Здраво потребна ми е мала помош оклоу битторент.

Кога ќе сметинаме пример фајл 10 гига и повејќе. Ако дојде до пад на конекција ќе може да се продолжи downloadот после?
Нема да комплицирам ... Одговорот е ДА .Слободно можиш да го продолжваш ,прекинваш итн колку сакаш пати .

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
имам проблем!
Компјутерот ми покажува virtual memory too low. Како да го решам овој проблем. Користам Windows XP, имам 384 MB рам.
Како бе 384 МВ рам??? Колку се сеќам не беа мн р'ѓави конфигурациите.. 2 гига рам мислим дека имаше :toe:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Како бе 384 МВ рам??? Колку се сеќам не беа мн р'ѓави конфигурациите.. 2 гига рам мислим дека имаше :toe:
Аах Вико тој само мислиш. Има 384 Мб рам со скапшан хард-диск од 80Гб и Целерон процесор(на 1.6Ghz ама не сам сигрен за овој). Баш затој анили пиша да не и препорачуемо надоградба на рам зашто нема да заврши никаква работа(или минимална). Според мене можеш да си го задржиш само Двд-Rw-то и мониторот:helou:

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Аах Вико тој само мислиш. Има 384 Мб рам со скапшан хард-диск од 80Гб и Целерон процесор(на 1.6Ghz ама не сам сигрен за овој). Баш затој анили пиша да не и препорачуемо надоградба на рам зашто нема да заврши никаква работа(или минимална). Според мене можеш да си го задржиш само Двд-Rw-то и мониторот:helou:
Не зезај :tapp: А колку е месечна рата чисто ме интересира? Стариот твој од пред 5 години боље беше изгледа :icon_cool

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Не зезај :tapp: А колку е месечна рата чисто ме интересира? Стариот твој од пред 5 години боље беше изгледа :icon_cool
Да ти кажем мојот стариот беше измислен. Иначе сга гледам на страната не т-хоум и не ми се веруе каква ја пишуе конфигурацијата тука, па каква ја виде ја вчера. Дали е овој некоја силна преварана т-хоум и како немаше ништо по медиумите ако е така?

Цена во готово: 20 990 денари....

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Znaci samo nov kompjuter ke me spasi... :)
Овде е за софтвер подфорумот ама ај....

Пожелно е да набавиш нешто ново, сите стално тоа го сакаме..но..но ...но....желбите се едно а можностите сосем друго, тоа зависи пред се од платежните можности....во дадениот момент

..... сега ако сакаш само филмови гледање, интернет, текст програми, повремено играње на карти можеби треба да размислиш да ставиш некоја засебна графичка картица (не мора некоја јака, може во класа на nVidia GF 4, има овде форумџии кои можеби би ти излегле во пресрет да ја набавиш доста поволно) како би го растеретила делењето на системската меморија со вградениот графички чип и исто така набавка на бар уште 265 мб рам, за горенаведените активности тој компјутер ќе те служи уште долго.

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
зашто неам windows movie maker и како да имам? :D:D:D

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
ме прати овде
http://www.microsoft.com/windowsxp/downloads/updates/moviemaker2.mspx
као, треба сервис пак 2, па апдејти да уклучам?!?!?!?!
има ли најпроста едноставна инсталација негде и некако? без апдејти да уклучувам пошо не ми е уриџинал видовсот.

Kajgana Shop

На врв Bottom