Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Кај анили најмногу виртуелна меморија отпаѓаше на мозилата (дури 205МБ). И инсталирав Гугл Хром и Сафари, така да сега нема користење Мозила и нема Too low virtual memory. Right?
Еве сега во овој момент после нешто преку два саата сурфање и гледање клипови, со три отворени таба и пет инсталирани додатоци ми зема само 128 мб.........

Кај неа има 205 мб...нека редуцира нешто од додатоците, нека сурфа со највеќе два таба отворени и повремено нека го затвара фајрфоксот...

Рече има 384 мб рам на тоа одговара отприлика по дефаулт околу 580 мб виртуелна меморија.... .......како и да го правиш рачунот малку е, тоа ти е.....виндовс+антивирус+фајрфокс+мсн+уште нешто и пуна капа...доаѓа до гушење...
......решение.....набавка на уште рам меморија бидејки зголемувањето само на виртуелната меморија не помага многу.....

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Еве сега во овој момент после нешто преку два саата сурфање и гледање клипови, со три отворени таба и пет инсталирани додатоци ми зема само 128 мб.........

Кај неа има 205 мб...нека редуцира нешто од додатоците, нека сурфа со највеќе два таба отворени и повремено нека го затвара фајрфоксот...

Рече има 384 мб рам на тоа одговара отприлика по дефаулт околу 580 мб виртуелна меморија.... .......како и да го правиш рачунот малку е, тоа ти е.....виндовс+антивирус+фајрфокс+мсн+уште нешто и пуна капа...доаѓа до гушење...
......решение.....набавка на уште рам меморија бидејки зголемувањето само на виртуелната меморија не помага многу.....
Еве таа ќе потврди дека првото нешто што и го кажав беше:
сега 100% ќе ти пишат да си надоградиш рам-меморија!
Инаку таа има ставено мислам 66х мб виртуелна меморија(х - променлива 1-9). Фајрфоксот на нејзиниот ПЦ веќе е минато, сегашност се како што и пишав Хром и Сафари. Антивирус има АВГ.

Инаку не мислам дека надоградување само на Рам би било најдобра солуција бидејќи компјутерот и е од серијата што ја даваа макс адсл за склучен договор за интернет на 24 месеци отплата. Има Интел Целерон процесор 1.68гхц(останати перформасни не памтам), така да мислам дека надоградување САМО на рамот би била сосема непотребна инвестиција!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
.............бидејќи компјутерот и е од серијата што ја даваа макс адсл за склучен договор за интернет на 24 месеци отплата.
Готово......:vozbud::pos2:

..се ми јасно сега....ги испозаебаа луѓето со тие компјутери.....понатамошни коментари не се потребни....:kesa::smir:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
bitdefender total secutity 2010

Ми треба cd key за bit defender total secutity 2010

TheBossesSis

~ една жеМска со чаша ~
Член од
1 октомври 2007
Мислења
656
Поени од реакции
16

help! ова ми се појавува на секои 30мин ако не и помалце ... шо да направам? :nesum:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

help! ова ми се појавува на секои 30мин ако не и помалце ... шо да направам? :nesum:
Кога ќе ти се појави ова, оди во RUN и пиши вака:

C:\Windows\System32\Shutdown.exe -a

И после провери си го компјутерот од вируси, спајвери, адвери... зачисти го малце.

M

Mario Gómez

Гостин
Кога ќе ти се појави ова, оди во RUN и пиши вака:

И после провери си го компјутерот од вируси, спајвери, адвери... зачисти го малце.
Korun неможам да ги вратам фајловите во компјутерот. Имаше нешо вируси и коа го пуштив сите фајлови од десктоп беа избришани. Recieved files, my documents, my pictures, празни се но ц то е полно, како да ги вратам фајловите?

Ова од пред 5-6 дена ми се напрај!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
[quote/]Кога ќе ти се појави ова, оди во RUN и пиши вака:

Korun неможам да ги вратам фајловите во компјутерот. Имаше нешо вируси и коа го пуштив сите фајлови од сецктоп беа избришани. Recieved files, my documents, my pictures, празни се но ц то е полно, како да ги вратам фајловите?[/quote]

Што ти е СЕЦКТОП? Да не мислиш ДЕСКТОП?
И што ти е сликата, прати ја убаво.

И напрај си рестарт на компјутерот.

M

Mario Gómez

Гостин
Грешка во цитирањето, одма го поправив. Инаку и шоу хиден фајлс неможам да го активирам никако.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Грешка во цитирањето, одма го поправив. Инаку и шоу хиден фајлс неможам да го активирам никако.
Зачисти си од вируси и такви работи, полн си со нив.

И/или пробај System Restore до тогаш кога не те зезало ова.

M

Mario Gómez

Гостин
Зачисти си од вируси и такви работи, полн си со нив.

И/или пробај System Restore до тогаш кога не те зезало ова.
И систем ристор не бидува, неможам датум да одберам од пред една недела никако.:S Го чистев компјутерот од кога ме зезна. Ако ти текне нешо кажи.Фала.

C дискот е полн, а неможам нишо да најдам, све скриени се, мора да има некое чаре.

Тимче

HULK!
Член од
4 јули 2008
Мислења
4.537
Поени од реакции
238
И систем ристор не бидува, неможам датум да одберам од пред една недела никако.:S Го чистев компјутерот од кога ме зезна. Ако ти текне нешо кажи.Фала.

C дискот е полн, а неможам нишо да најдам, све скриени се, мора да има некое чаре.
Абе ајде оддамна не ти е форматиран земи форамтири си го и да не те боли главата:toe:

Член од
28 јануари 2008
Мислења
298
Поени од реакции
68

hidden files можеш со tuneup utilities 2009 да ги најдеш
симни си го серискиот од мене :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom