Помош, софтверски проблеми и совети

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
На кој начин можам да креирам слика - составена од повеќе слики , а притоа да не користам фотошоп.

Значи сакам да направам една слика (јпг формат) - која ќе биде збир на исечоци од повеќе слики?

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
На кој начин можам да креирам слика - составена од повеќе слики , а притоа да не користам фотошоп.

Значи сакам да направам една слика (јпг формат) - која ќе биде збир на исечоци од повеќе слики?
Со ова е најлесно,и јас го користам понекогаш :)

http://www.snapfiles.com/get/photofiltre.html

Лесно програмче...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
тешко дека може да се направи wmp а .... ?
Која верзија ја имаш и на кој Windows си?

Избриши го преку Add/Remove и таму од лева страна имаш копче Add/Remove Windows Components... оди преку ова, најди WMP избриши го, и после на Google најди си ја последната верзија, симни ја, инсталирај ја и толку.

И зашто толку по тоа WMP?
Другите плеери се многу подобри, побрзи, поедноставни и со повеќе функции...

Paint...?

Член од
28 октомври 2009
Мислења
38
Поени од реакции
2
имам проблем!
Компјутерот ми покажува virtual memory too low. Како да го решам овој проблем. Користам Windows XP, имам 384 MB рам.

Член од
9 ноември 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
имам проблем!
Компјутерот ми покажува virtual memory too low. Како да го решам овој проблем. Користам Windows XP, имам 384 MB рам.
1) Right click 'My Computer', click Properties
2) Click on 'advanced' tab
3) 'Settings' button
4) Click on the the 'advanced' tab
5) Click the 'change' button under 'virtual memory' section
6) Click on "no paging file" and click 'set' and 'yes'
7) 'Ok' out of it
8) Reboot
9) Follow steps 1 - 5 again
10) Click 'system managed size', click the 'set' button and 'yes'
11) 'Ok' out of it
12) Reboot

ова ке ти заврши работа

Член од
2 јули 2009
Мислења
495
Поени од реакции
83
aj ako saka nekoj da mi kazi zosto makedonskata podrska na tastaturava ne mi raboti? se bese ok, i momentalno dolu na language bar stoi MK ama ne pisuva kirilica? aj nekoj
fala odnapred
btw Windows XP

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
имам проблем!
virtual memory too low......не се појавува тек туку-така......
....ај кажи кој програм или игра што ги надминува можностите на твојот комјутер ти беа активни кога ти се јави тоа...

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
луѓе имам проблем со мозилата некако слабо ми работи кога ке ја кликнам едвај се појавува а работи успорено незнам што да мислам дали може да е до слаб интернети или самиот програм има проблем?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
луѓе имам проблем со мозилата некако слабо ми работи кога ке ја кликнам едвај се појавува а работи успорено незнам што да мислам дали може да е до слаб интернети или самиот програм има проблем?

Снимиси Google Chrome и готово многу побрзо ќе ти работи .

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
da toa znam ama nekogas ptorebna mi e mozilata a ne raboti bas sjajno!
Е па тоа е проблемот со мозилата, да беше најсјајна немаше да користиме други пребарувачи, ете во моментот форумот отворен со мозила ми зема 40 мб од рам меморијата , со хром ми зема 12 мегабајти :) . И најнормално е ако имаш помалку рам да ти кочи мозилата. Пробај да исчистиш историја и cookies можи малку побрзо да оди. :smir:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
virtual memory too low......не се појавува тек туку-така......
....ај кажи кој програм или игра што ги надминува можностите на твојот комјутер ти беа активни кога ти се јави тоа...
Кај анили најмногу виртуелна меморија отпаѓаше на мозилата (дури 205МБ). И инсталирав Гугл Хром и Сафари, така да сега нема користење Мозила и нема Too low virtual memory. Right?

Kajgana Shop

На врв Bottom