Со ова е најлесно,и јас го користам понекогашНа кој начин можам да креирам слика - составена од повеќе слики , а притоа да не користам фотошоп.
Значи сакам да направам една слика (јпг формат) - која ќе биде збир на исечоци од повеќе слики?
Која верзија ја имаш и на кој Windows си?тешко дека може да се направи wmp а .... ?
Paint...?На кој начин можам да креирам слика - составена од повеќе слики , а притоа да не користам фотошоп.
Значи сакам да направам една слика (јпг формат) - која ќе биде збир на исечоци од повеќе слики?
1) Right click 'My Computer', click Propertiesимам проблем!
Компјутерот ми покажува virtual memory too low. Како да го решам овој проблем. Користам Windows XP, имам 384 MB рам.
Провери тука дали ти е се како што треба.aj ako saka nekoj da mi kazi zosto makedonskata podrska na tastaturava ne mi raboti? se bese ok, i momentalno dolu na language bar stoi MK ama ne pisuva kirilica? aj nekoj
fala odnapred
btw Windows XP
ama bas toa zboruvam, se mi e taka, znam kako se instalira i se , site postovi do sega mi bea na kirilica i sea nemozam da pisuvam, a stoi ona mk dolu i makedonskata poddrska mi e instalirana :jaj:Провери тука дали ти е се како што треба.
virtual memory too low......не се појавува тек туку-така......имам проблем!
Компјутерот ми покажува virtual memory too low. Како да го решам овој проблем. Користам Windows XP, имам 384 MB рам.
Повтори ја постапката. Рестартирај компјутер.ama bas toa zboruvam, se mi e taka, znam kako se instalira i se , site postovi do sega mi bea na kirilica i sea nemozam da pisuvam, a stoi ona mk dolu i makedonskata poddrska mi e instalirana :jaj:
луѓе имам проблем со мозилата некако слабо ми работи кога ке ја кликнам едвај се појавува а работи успорено незнам што да мислам дали може да е до слаб интернети или самиот програм има проблем?
da toa znam ama nekogas ptorebna mi e mozilata a ne raboti bas sjajno!Снимиси Google Chrome и готово многу побрзо ќе ти работи .
Е па тоа е проблемот со мозилата, да беше најсјајна немаше да користиме други пребарувачи, ете во моментот форумот отворен со мозила ми зема 40 мб од рам меморијата , со хром ми зема 12 мегабајтиda toa znam ama nekogas ptorebna mi e mozilata a ne raboti bas sjajno!
Кај анили најмногу виртуелна меморија отпаѓаше на мозилата (дури 205МБ). И инсталирав Гугл Хром и Сафари, така да сега нема користење Мозила и нема Too low virtual memory. Right?virtual memory too low......не се појавува тек туку-така......
....ај кажи кој програм или игра што ги надминува можностите на твојот комјутер ти беа активни кога ти се јави тоа...