Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
На кој начин можам да креирам слика - составена од повеќе слики , а притоа да не користам фотошоп.

Значи сакам да направам една слика (јпг формат) - која ќе биде збир на исечоци од повеќе слики?

На кој начин можам да креирам слика - составена од повеќе слики , а притоа да не користам фотошоп.

Значи сакам да направам една слика (јпг формат) - која ќе биде збир на исечоци од повеќе слики?

Со ова е најлесно,и јас го користам понекогаш :)

http://www.snapfiles.com/get/photofiltre.html

Лесно програмче...

тешко дека може да се направи wmp а .... ?

Која верзија ја имаш и на кој Windows си?

Избриши го преку Add/Remove и таму од лева страна имаш копче Add/Remove Windows Components... оди преку ова, најди WMP избриши го, и после на Google најди си ја последната верзија, симни ја, инсталирај ја и толку.

И зашто толку по тоа WMP?
Другите плеери се многу подобри, побрзи, поедноставни и со повеќе функции...

Paint...?

имам проблем!
Компјутерот ми покажува virtual memory too low. Како да го решам овој проблем. Користам Windows XP, имам 384 MB рам.

имам проблем!
Компјутерот ми покажува virtual memory too low. Како да го решам овој проблем. Користам Windows XP, имам 384 MB рам.

1) Right click 'My Computer', click Properties
2) Click on 'advanced' tab
3) 'Settings' button
4) Click on the the 'advanced' tab
5) Click the 'change' button under 'virtual memory' section
6) Click on "no paging file" and click 'set' and 'yes'
7) 'Ok' out of it
8) Reboot
9) Follow steps 1 - 5 again
10) Click 'system managed size', click the 'set' button and 'yes'
11) 'Ok' out of it
12) Reboot

ова ке ти заврши работа

aj ako saka nekoj da mi kazi zosto makedonskata podrska na tastaturava ne mi raboti? se bese ok, i momentalno dolu na language bar stoi MK ama ne pisuva kirilica? aj nekoj
fala odnapred
btw Windows XP

aj ako saka nekoj da mi kazi zosto makedonskata podrska na tastaturava ne mi raboti? se bese ok, i momentalno dolu na language bar stoi MK ama ne pisuva kirilica? aj nekoj
fala odnapred
btw Windows XP

Провери тука дали ти е се како што треба.

имам проблем!

virtual memory too low......не се појавува тек туку-така......
....ај кажи кој програм или игра што ги надминува можностите на твојот комјутер ти беа активни кога ти се јави тоа...

ama bas toa zboruvam, se mi e taka, znam kako se instalira i se , site postovi do sega mi bea na kirilica i sea nemozam da pisuvam, a stoi ona mk dolu i makedonskata poddrska mi e instalirana :jaj:

Повтори ја постапката. Рестартирај компјутер.

луѓе имам проблем со мозилата некако слабо ми работи кога ке ја кликнам едвај се појавува а работи успорено незнам што да мислам дали може да е до слаб интернети или самиот програм има проблем?

луѓе имам проблем со мозилата некако слабо ми работи кога ке ја кликнам едвај се појавува а работи успорено незнам што да мислам дали може да е до слаб интернети или самиот програм има проблем?

Снимиси Google Chrome и готово многу побрзо ќе ти работи .

da toa znam ama nekogas ptorebna mi e mozilata a ne raboti bas sjajno!
Е па тоа е проблемот со мозилата, да беше најсјајна немаше да користиме други пребарувачи, ете во моментот форумот отворен со мозила ми зема 40 мб од рам меморијата , со хром ми зема 12 мегабајти :) . И најнормално е ако имаш помалку рам да ти кочи мозилата. Пробај да исчистиш историја и cookies можи малку побрзо да оди. :smir:

virtual memory too low......не се појавува тек туку-така......
....ај кажи кој програм или игра што ги надминува можностите на твојот комјутер ти беа активни кога ти се јави тоа...

Кај анили најмногу виртуелна меморија отпаѓаше на мозилата (дури 205МБ). И инсталирав Гугл Хром и Сафари, така да сега нема користење Мозила и нема Too low virtual memory. Right?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom